Yoğurt kabı hakkında önemli

kendınız yapıyorsanız en guzelı cam kavaanozlarda mayalamak.ben recel kavanozlarından agzı genıs olanlara mayalıyorum gayette kolay oluyor.hem yıkanınca temız oluyor cam sonucta

ya aslında ben bir defa cam kavanozda denemiştim ama sütte mi bir arıza vardı bilmiyorum, o kadar acayip birşey oldu ki anlatamam.. bir daha da korktum kavanozda yapmaya. ama ekşimemesi benim için çok önemli çünkü çocuğum ekşi olunca yemiyor. yazılana göre konserve gibi kapalı kaldıkça ekşimiyormuş. bir dahakine yine deneyeyim. inşallah bu kez tutar..

ben yoğurdumu kendim yapıyorum da, yine hazır yoğurt kabında mayalıyorum. o şekilde büyük cam kap bulunabilir mi bilmiyorum ki:26:

Canım madem o kadar emek verip kendin mayalıyorsun. Borcam olmadı, tencerede mayalasana.

Hem plastik kaplar tek sefer kullanıma uygun. Kaç nolu olursa olsun yıkamaya ve tekrar kullanıma asla uygun değil.

ya aslında ben bir defa cam kavanozda denemiştim ama sütte mi bir arıza vardı bilmiyorum, o kadar acayip birşey oldu ki anlatamam.. bir daha da korktum kavanozda yapmaya. ama ekşimemesi benim için çok önemli çünkü çocuğum ekşi olunca yemiyor. yazılana göre konserve gibi kapalı kaldıkça ekşimiyormuş. bir dahakine yine deneyeyim. inşallah bu kez tutar..

Mayalarken icine bir fiske tuz, bir fiske toz seker atin. Eksi olmuyor cok da lezzetli oluyor. Bu sirrimi da herkese vermiyorum ;)

Canım madem o kadar emek verip kendin mayalıyorsun. Borcam olmadı, tencerede mayalasana.

Hem plastik kaplar tek sefer kullanıma uygun. Kaç nolu olursa olsun yıkamaya ve tekrar kullanıma asla uygun değil.

bimin kova yoğurt kabına mayalıyordum ama haklısınız.. şu borcam tencereden alayım ona mayalarım. teşekkür ederim:34:

ben de o kadar dikkat ederim organik beslenmeye ama bunu bilmiyordum. sütaş da iyi bir markadır ve fiyatları hep yoğurtta diğerlerinden fazladır. benim de tercihim doğrusu.. ama bu da doğruysa eğer,böyle iyi bir marka bunu nasıl yapar ki.. sonuçta belli standartları olması lazım.. belgeleme kuruluşları var. sütaş dahi olmasa ne kadar basit bir marka olursa olsun kanserojen kap kullanamaz.

Ben dost yogurdu tavsiye ediyorum 5 numara en sevdigim yogurttur hic eksi degil ve eksimez tadi cok guzel birde sek var ama numarasini bilmiyorum
Dost yoğurt kayınvalidemin kullandığı marka bime gitmediğim için hiç almadım belki de denemeliyim 😊

Senelerdir yoğurdu kendim yapiyorum. Hazir yoğurdu mümkün değil yiyemiyorum. Icinde türlü kıvam arttırıcilar olan ekşimeyen bozulmayan bir şey dogal olamaz zaten.
Kapıya güvenilir çiftlik sütü geliyor kaynatıp yapıyorum. Günlük sutlerle de oluyor ama çiftlik sutu bir baska. Ustelik ev yapimi yogurt prebiyotik ozelliklerinden dolayi daha sağlıklı. Mümkünse kendiniz yapin. Ben haftalık olarak döküm tencerede ya da borcamda yapiyorum. Mis gibi oluyor.

Ellerine sağlık canım bu gidişle ben de kendim yapıcam ikna oluyorum 😊

arkadaşlar 3ü 5i yok bu işin....plastik hangi no olursa olsun plastiktir eşittir hastalıktır....mümkün olduğu kadar kendi elimizde yapmamız gerekiyomuş...açıkcası ben de elimde yapsamda eninde sonunda hazır da alıyorum...

Allah yardımcımız olsun artık sağlık lı yiyecek bulmak zor olacak bi çok şey eskisi gibi evde yapma usulune dönecek yada dönüyor bile...demekki yaşasın babaanne usulu....:6::6::6::6::6::6::6:

İlk defa böyle birşey duyuyorum. biz de hazır yoğurt yiyoruz. Hemen gidip kullandığımız kaplara baktım, içim ve dost 5 numara. bu durum bir tek yoğurt kaplarında mı var? başka nelerde oluyor? Hazır sütlere de baktım üçgenin içinde 84 yazıyordu.
5numara güvenilir, bu dediğim kanserojen olma durumu plastikler için geçerli diğer numaralar kağıt karton vb kaplarda kanserojen bir madde olduğunu sanmıyorum fakat muhakkak araştırıcam onu da 😉
Simdi ben de baktim.
Icim'in yogurdunda 5 yaziyor. Tava yogurdu olmasi fark eder mi bilmiyorum ama onun plastigi daha sert normal kaplardan.
Ben ne hazir normal yogurt yiyebiliyorum ne evde yapilani, sadece tava yogurdu seviyorum kivamindan dolayi.
Dün markette tekrar baktım ve büyük veya tava yoğurtlarında 5 nolu kap kullanılmış yani sağlıklı masraftan kaçmamışlar, ama 1,5 kg ve altındaki ürünlerde çoğu 6 nolu plastik 😱 ben de bidonda eker yoğurt aldım 2 nolu plastikmiş kabı
Neresinde yazıyor tam olarak biri bana da söyleyebilir mi ya ben de endişelendim şimdi sütaş tükettiğimiz bir markaydı :26: Ya da hangi yoğurt markalarında yok acaba

Bütün plastik kapların en altında kabartma şeklinde üçgen ve üçgenin içinde bir sayı oluyor, bazıları çok küçük oluyor ışığa tutman gerekebilir, ben devamlı sütaş yoğurt alan birisi olarak hayal kırıklığına uğradım bu sefer eker marka bidon yoğurt aldım (plastiği 2 numara) kova ve tava yoğurtlarında 5 nolu güvenilir plastik kullanılmış genelde, sorun küçüklerde.

aha. bendede sütaş vardı. ve evet. 6 yazıyor. ama o kadar silik ki. çok dikkatli bakmak lazım..
genelde tikveşli kullanırım. bunu aldım bu sefer. tikveşliyide merak ettim şimdi
Tikveşlinin 1kg lik olanına da baktım onun tadını daha çok seviyorum fakat o da 6 noluydu, tava yoğurtlarda ve kovalarda 5 kullanmış çoğu marka sütaş da dahil buna anlam veremiyorum illa kova yoğurt mu almam lazım benim sütaşın peynir kabı da 5 nolu mesela neden bu yoğurtta işin ucuzuna kaçmışlar😠
cam kaplarda kendin mayalasan daha güzel aslında.sütü ısıtıp bir parça maya çalmak hem çok zaman almıyor hem de gönlünü ferah tutar.
Haklısınız yediğim o yoğurtları hatırladıkça üzülüyorum şuan ya 😔
ben de o kadar dikkat ederim organik beslenmeye ama bunu bilmiyordum. sütaş da iyi bir markadır ve fiyatları hep yoğurtta diğerlerinden fazladır. benim de tercihim doğrusu.. ama bu da doğruysa eğer,böyle iyi bir marka bunu nasıl yapar ki.. sonuçta belli standartları olması lazım.. belgeleme kuruluşları var. sütaş dahi olmasa ne kadar basit bir marka olursa olsun kanserojen kap kullanamaz.

Şöyle ki normalde bu kapların ısındığında gıdalara karıştığı ve kanserojen etkisi gösterdiği söyleniyor yoğurtların saklama koşulları belli sonuçta soğukta saklanıyor, bu yüzden marka veya bakanlık tehlikeli görmemiş olabilir ama ben şikayet maili attım, sağlıklı kaplarda satmaları gerek ben daha önce sıcakta kalıp kalmadığını nerden bilebilirim ki hayal kırıklığına uğradım resmen.

Ben de şoktan mis yoğurt alıyorum.
Kutunun üstünde 5 yazıyor...

İlk defa duydum bunun bir kansorojen işaret olduğunu ://

daha bugün okulda öğrencilerime bu konudan bahsetmiş ve hatta aynı örneği vermişken burda okumak çok şaşırtıcı oldu:7:

konunun tamamını okumadım, nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum.

ben iç anadoluda küçük bir şehirdeyim, zaman zaman Ankaradan da alışveriş yapıyorum.

bir seferinde Ankaradan aldığım sütaş marka yoğurdun altında 5 yazarken burdan aldığım yoğurdun altında 7 yazdığını gördüm.

aklıma eğitim kültür seviyesi yüksek yerlerdeki insanların daha bilinçli olduğu düşüncesiyle oralarda daha kaliteli olanların satıldığı, bizimki

gibi küçük ,kırsal bölgelerde yaşayan insanların olduğu şehirlerde ise tabiri caizse bu tarz kalitesiz ürünlerin kakalandığını düşündüm,

bilmem ne kadar doğru, bu tarz şeylere çok dikkat ederim.

uzun zamandır da market yoğurdu almıyorum

Son düzenleme:
Ben de şoktan mis yoğurt alıyorum.
Kutunun üstünde 5 yazıyor...

İlk defa duydum bunun bir kansorojen işaret olduğunu ://

5 nolu plastikler güvenilir güvenle yiyebilirsiniz :56: sorun 3,6 ve 7 nolu plastiğin gıdalarla kullanılması ve bir çok marka yoğurtta kullanıyormuş :50:

daha bugün okulda öğrencilerime bu konudan bahsetmiş ve hatta aynı örneği vermişken burda okumak çok şaşırtıcı oldu:7:

ben iç anadoluda küçük bir şehirdeyim, zaman zaman Ankaradan da alışveriş yapıyorum.

bir seferinde Ankaradan aldığım sütaş marka yoğurdun altında 5 yazarken burdan aldığım yoğurdun altında 7 yazdığını gördüm.

aklıma eğitim kültür seviyesi yüksek yerlerdeki insanların daha bilinçli olduğu düşüncesiyle oralarda daha kaliteli olanların satıldığı, bizimki

gibi küçük ,kırsal bölgelerde yaşayan insanların olduğu şehirlerde ise tabiri caizse bu tarz kalitesiz ürünlerin kakalandığını düşündüm,

İstanbul'dayım kırsalda belki dediğiniz gibi burda satamadıkları ürünleri satıyor olabilirler 7 no görmedim hiç bir yoğurtta varsa çok tehlikeli hatırlatmış olalım, üniversite de hocamız damacanalarda Bpa (hormon dengedini bozan bir kimyasal) olduğunu anlatmıştı ve 7 bu damacanalarda yazıyor genelde o yüzden çok korkunç geliyor bana. 10lt pet su alıyorum 1 nolu plastikten güvenilir.

İstanbul'dayım kırsalda belki dediğiniz gibi burda satamadıkları ürünleri satıyor olabilirler 7 no görmedim hiç bir yoğurtta varsa çok tehlikeli hatırlatmış olalım, üniversite de hocamız damacanalarda Bpa (hormon dengedini bozan bir kimyasal) olduğunu anlatmıştı ve 7 bu damacanalarda yazıyor genelde o yüzden çok korkunç geliyor bana. 10lt pet su alıyorum 1 nolu plastikten güvenilir.

siz yazınca şüphe ettim, oldukça eski bir mesele bu,
7 değil de 6 yazıyordur belki.
ben sadece 3,6,7 olarak yorumluyorum olayı,
hangisi nerde kullanılır diye değil de bunların yazdığı maddelerden uzak dur,benim için budur yani:)
o yüzden karıştırmış da olabilirim.
ama sonuçta Ankaradaki sağlıklı plastikten, burdaki değil:26:
belki 1 yıl oldu almıyorum yoğurt ama bir daha gittiğimde tekrar bakacağım.

Ben birerr litrelik cam kavoonozlara mayaliyorum.hem guzel tutuyor hemde eksimiyor bittikce aciyorum .taze taze oluyor.

Peki üstleri beyaz beyaz kaymak gibi tutmuyor mu açmayınca bir kaç gün sonra? ? Ben çelik tencerede mayalıyorum.yalnız son 6-7 mayalamamda ister kullanmaya başlayayım ister kullanmayayım 2-3 gün sonra üstü beyaz bir kabuk gibi tutuyor. Sütten midir nedir anlamadım. Aldığım yere de sormayı unuttum. :26:

Söyledikleriniz doğru. Bırakın kırsalla kenti, ,aynı ilçedeki üst düzey yerleşim yeri ile alt düzey yerleşim yeri arasında da bu durum oluyormuş.tv de bir proftan duymuştum. Şok olmuştum.bence herkes kendi yogurdunu mayalasın.

ben sütü kaynattığım çelik tencerenin içinde mayalıyorum. çelik uzun süre ısı sakladığından daha iyi maya tutuyo. ayrıca marketten aldığınız yoğurt gibi koyu kıvamlı olsun itiyosanız süt mayalandıktan sonra üzerine temiz bir bez serin su çekecek bir bez. bunu belli aralıklarla sıkarak geri koyun. istediğiniz kıvama gelene kadar ekşimesinide engelliyor bir tv programında izlemiş annem banada önerdi eşim böyle çok sevdi yoğurdu.

ben sütü kaynattığım çelik tencerenin içinde mayalıyorum. çelik uzun süre ısı sakladığından daha iyi maya tutuyo. ayrıca marketten aldığınız yoğurt gibi koyu kıvamlı olsun itiyosanız süt mayalandıktan sonra üzerine temiz bir bez serin su çekecek bir bez. bunu belli aralıklarla sıkarak geri koyun. istediğiniz kıvama gelene kadar ekşimesinide engelliyor bir tv programında izlemiş annem banada önerdi eşim böyle çok sevdi yoğurdu.

Ben de kaynattığım çelik tencerede mayalıyorum.şu bez işini biraz açar mısın?:26:

Back