Yoğurt kabı hakkında önemli

Ben dost yogurdu tavsiye ediyorum 5 numara en sevdigim yogurttur hic eksi degil ve eksimez tadi cok guzel birde sek var ama numarasini bilmiyorum

Senelerdir yoğurdu kendim yapiyorum. Hazir yoğurdu mümkün değil yiyemiyorum. Icinde türlü kıvam arttırıcilar olan ekşimeyen bozulmayan bir şey dogal olamaz zaten.
Kapıya güvenilir çiftlik sütü geliyor kaynatıp yapıyorum. Günlük sutlerle de oluyor ama çiftlik sutu bir baska. Ustelik ev yapimi yogurt prebiyotik ozelliklerinden dolayi daha sağlıklı. Mümkünse kendiniz yapin. Ben haftalık olarak döküm tencerede ya da borcamda yapiyorum. Mis gibi oluyor.

İlk defa böyle birşey duyuyorum. biz de hazır yoğurt yiyoruz. Hemen gidip kullandığımız kaplara baktım, içim ve dost 5 numara. bu durum bir tek yoğurt kaplarında mı var? başka nelerde oluyor? Hazır sütlere de baktım üçgenin içinde 84 yazıyordu.

Ben dost yogurdu tavsiye ediyorum 5 numara en sevdigim yogurttur hic eksi degil ve eksimez tadi cok guzel birde sek var ama numarasini bilmiyorum

dost yoğurdu çok duydum ama uyarayım istedim arkadaşım uzun süre ekşimeyen yoğurt en çok katkı maddesi olan, yoğurt niteliğinden en çok uzaklaşan yoğurttur...yoğurt kısa zamanda asit oranı artar ekşir daha uzun kalırsa küflenir, hazır yoğurtlar haftalarca ilk günkü gibi kalıyor ve bu bana çok itici geliyor

bence açık süt bulamıyor, o tarz sütlerle gerçek yoğurt yapamıyorsanız ya günlük sütlerden ya da AOÇ nin yoğurt sütü var onunla mayalayın...maya kültürü falan var içinde en azından mayalanma sürecinde müdahale olmaz...kabını geçtim, hazır yoğurtların çoğunun kendisi doğallıktan çok uzak...

ben yoğurdumu kendim yapıyorum da, yine hazır yoğurt kabında mayalıyorum. o şekilde büyük cam kap bulunabilir mi bilmiyorum ki:26:

kendınız yapıyorsanız en guzelı cam kavaanozlarda mayalamak.ben recel kavanozlarından agzı genıs olanlara mayalıyorum gayette kolay oluyor.hem yıkanınca temız oluyor cam sonucta

Simdi ben de baktim.
Icim'in yogurdunda 5 yaziyor. Tava yogurdu olmasi fark eder mi bilmiyorum ama onun plastigi daha sert normal kaplardan.
Ben ne hazir normal yogurt yiyebiliyorum ne evde yapilani, sadece tava yogurdu seviyorum kivamindan dolayi.

Ekşimemesi kötü bişey yoğurdun dost yoğurt bence yoğurt değil jöle gibi.daha öncede söylenmiş aoç piyasadaki tek ekşiyen yoğurt ankarada olduğumuzdan biz ya aoç alırız ta da babam adliyeden kalecik yoğurdu alır cezaevinde üretilen yoğurttan o da ev yoğurdu gibi zaten aoç de kalecikde köylerden toplanan mayalarla yapılıyo.

Neresinde yazıyor tam olarak biri bana da söyleyebilir mi ya ben de endişelendim şimdi sütaş tükettiğimiz bir markaydı :26: Ya da hangi yoğurt markalarında yok acaba

A101 de satilan kaymakli tava yogurdu var 1,5 lt.markasi birşah.bilinen bi marka degil ama kaliteli esim falan kasik kasik yiyo.5 nolu plastikten yapiliyo o da.deneyin isterseniz.

Hakikaten ben de geçen gün üşendim büyük markete gitmeye bir deneyeyim dedim gerçekten güzel marka bilinmedik ama lezzetli :34:

Evet normalde ekşimeyen yoğurt yiyilmez bende evde yapsam negüzel olur :ssz: ama ekşi yoğurt bulmalıyım acayip seviyorum böle köpürücek ohhh :27:

en iyisi kendi mayaladığınız yoğurt. birde diyet için kullanıyosanız hazır yourt kıvam arttırıcıarla yapılıyo. tv de içine nasıl bir jel kattıklarını gördüm suyu yiyince hacim kazanıyo.sonuçta ev yoğurdu öyle kaşığın şeklini almıyor bu mübarekler baya kaymak kıvamında oluyo. birde ucuzsa aman diyim kaçın.

Sütaş, pınar bunların yoğurtlarını hiç beğenmiyorum ,hele ev yoğurduna alışınca bunlar yoğurt gibi bile gelmiyor. Enteresan şekilde bende Bimin yoğurtlarını daha yenilebilir buluyorum ..Son bikaç aydır bende evde mayalıyorm ama bende hazır yoğurt kabına mayalıyordum. Sanırım değiştirmem gerekiyormuş. Güveçtemi mayalasam acaba ???

aha. bendede sütaş vardı. ve evet. 6 yazıyor. ama o kadar silik ki. çok dikkatli bakmak lazım..
genelde tikveşli kullanırım. bunu aldım bu sefer. tikveşliyide merak ettim şimdi

yoğurdumu kendim yapıyorum.ama kap konusu kafamı bulandırdı

cam kaplarda kendin mayalasan daha güzel aslında.sütü ısıtıp bir parça maya çalmak hem çok zaman almıyor hem de gönlünü ferah tutar.

bentabak takımımın porselen tencere gibi olan şey varya ismini bilmiyorum ona yapıyorum ne güzelde oluyor. mmmmm

Eskiden bende hazır yoğurt kullanıyordum ama özellikle oğlum doğduktan sonra evde yoğurt yapmaya başladım.Önceleri günlük sütten mayalıyordum şimdilerde açık olarak satılan mahalleye gelen sütten alıyorum.Mutfakta pişen sütün kokusu bana çocukluğumu hatırlatıyor :))) Oğlumunda bu kokuyu duyarak büyümesi beni mutlu ediyor.Üstelik süt piştikten sonra üzerinde ki kaymağı kahvaltılarda kullanıyorum..Nerede mayaladığıma gelince ben 1 litrelik cam kavanozlarda mayalıyorum..

Senelerdir yoğurdu kendim yapiyorum. Hazir yoğurdu mümkün değil yiyemiyorum. Icinde türlü kıvam arttırıcilar olan ekşimeyen bozulmayan bir şey dogal olamaz zaten.
Kapıya güvenilir çiftlik sütü geliyor kaynatıp yapıyorum. Günlük sutlerle de oluyor ama çiftlik sutu bir baska. Ustelik ev yapimi yogurt prebiyotik ozelliklerinden dolayi daha sağlıklı. Mümkünse kendiniz yapin. Ben haftalık olarak döküm tencerede ya da borcamda yapiyorum. Mis gibi oluyor.

Tabi kendi yaptigimiz yogurlarda eksi olmasi dogal ama pastorize olanlarda ben eksiyince sanki icine aspirin atmislar gibi bir tat aliyorum belki dost yogurt ta eksiyordur ama bir haftadan once tuketildigi icin o surede boyle bir seye rastlamiyorum bazi yogurtlar var acar acmaz eksi yiyemeden cope gidiyor pastorize yogurtlarin eksiligi dogal yogurt gibi degil

Back