Yoğurt kabı hakkında önemli

prettywoman89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.628
857
123
Konuyu nereye açacağımı bilemedim ama benim için önemli bir konu uzun süredir sütaş yoğurt alıyordum dukan diyeti yaptığım için yoğurt hergün tüketiyorum fakat yoğurt kabının arkasında 6 nolu plastik görünce ürperdim çünkü 6 no kanserojen demek, ben bunu farketmeden kullandım aynı markanın peynir kabı 5 nolu plastikten ve kanserojen değil, sinirim bozuldu sütaşa da uyarı maili attım bu plastiklerin değiştirmeleri için sağlıktan bahsediyoruz yani.
Sizlere sorum hangi yoğurt markasında 1,2,4,5 nolu plastik kullanılıyor arkadaşlar, bilenler paylaşırsa sevinirim, markette tek tek bütün yoğurtlara bakmak zor olacak, en altına ve küçücük üçgen içinde yazıyorlar.
Tavsiyem hiç bakmadıysanız üzerinde 3,6,7 yazılı plastikler gıdayla birlikte kullanılırsa kanserojen etkisi gösteriyor, en tehlikelisi 7 nolu olan içinde BPA olabiliyor, genelde büyük plastik damacanalar da var bu BPA ve çok tehlikeli.

Malesef sağlıklı beslenelim derken sağlığımızdan olma riskimiz var.

Çünkü burası Türkiye.

Bence sürekli tüketiyorsanız yoğurdunuzu evde kendinizin yapmanızı öneririm.

A101 de satilan kaymakli tava yogurdu var 1,5 lt.markasi birşah.bilinen bi marka degil ama kaliteli esim falan kasik kasik yiyo.5 nolu plastikten yapiliyo o da.deneyin isterseniz.

Bu plastik konusunu bir kere tvde duymuştum. Yazını okuyunca dolaptaki yoğurdun altına baktım üçgen içinde 2 yazıyor. Genelde aynı markayı tercih ediyorum ben. Lezzetide fena değil. İstersen sende deneyebilirsin markası mis yoğurt

$indir (1).jpg şunların plastiği çok var piyasada ama cam olana rastlamadım.

Borcam marka yuvarkak hemde cam kapakli tencereler var.ben servis icin kullaniyorum.ama yogurt mayalanabilir sanki onlarlada.bi zuccaciyeye bakin bulursunuz borcaminkilerden.

öneri için teşekkür ederim:3: bu şekilde derini var mı? borcam fırın tepsisi gibi incecik oluyor. yoğurt çok sulanıyor onlarda.

Son düzenleme:
ben yoğurdumu kendim yapıyorum da, yine hazır yoğurt kabında mayalıyorum. o şekilde büyük cam kap bulunabilir mi bilmiyorum ki:26:

ben çelik tencereye mayalıyorum

buarada konu sahibesine teşekkür edrim bu pilastik numaralandırmasını yıllar önce gazetede okumuştum ama unutmuşum aylardır kafamdaydı hangisi sağlıklıydı diye

ben çelik tencereye mayalıyorum

buarada konu sahibesine teşekkür edrim bu pilastik numaralandırmasını yıllar önce gazetede okumuştum ama unutmuşum aylardır kafamdaydı hangisi sağlıklıydı diye

tencerede bir kere denedim. ama çelik üstü ılıtıp altı sıcak bıraktığı için yoğurdun alt kısmı bir garip olmuştu. belki de ben beceremedim bilmiyorum.:50:

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama AOÇ'nin cam kapta yoğurdu var. Güveç şeklinde çok güzel bi kap hem de. Bir araştırın derim. Ya da yine AOÇ'nin 3-5 litrelik sütleri var, içinde mayası da var.

Ben birerr litrelik cam kavoonozlara mayaliyorum.hem guzel tutuyor hemde eksimiyor bittikce aciyorum .taze taze oluyor.

Ben yogurdumu kendim mayaliyorum. Cam kapakli cam trdncerede. Hatta artik evde kefir de yapiyorum. Siz de bence oyle yapin. Hazir yogurtlar zaten onerilmiyor.

Borcam marka bir bucuk iki litrelik tencereler var. Ben gunluk sutu borcamla ocaga koyup isitip mayaliyorum. Kaynatip sogutmak yok :) cok da rahat.

Back