• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yoğurt en iyi nasıl mayalanır?

ksglrm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
16
11
3
33
İlk defa yoğurt mayalafım netten baktım çok sulu oldu
Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır

İlk defa yoğurt mayalafım netten baktım çok sulu oldu
Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır
Kaç kg süt ve mayasını ne kadar koydunuz 5 kg sütte eğer 2 yemek kaşığı yeter ve 3 saatte mayalanır bilemedin 4 eger 5-6 yada daha fazla kapalı tuttuysanız o yuzden de sulanır.

Suyunu da dökmeyin çorbada ayranda ve cacıkta kullanırsınız.

Kaç kg süt ve mayasını ne kadar koydunuz 5 kg sütte eğer 2 yemek kaşığı yeter ve 3 saatte mayalanır bilemedin 4 eger 5-6 yada daha fazla kapalı tuttuysanız o yuzden de sulanır.

Suyunu da dökmeyin çorbada ayranda ve cacıkta kullanırsınız.
2 litre ye bir buçuk kaşık yoğurt mayaladım 3 buçuk saat mayaladım ayrıca
Herkes sıcakken koyduğum için sulamdığını söyledi
Serçe parmağimi süte batırdığımda parmağimi yakmadı öyle mayaladım
Sorun ne anlamadım

2 litre ye bir buçuk kaşık yoğurt mayaladım 3 buçuk saat mayaladım ayrıca
Herkes sıcakken koyduğum için sulamdığını söyledi
Serçe parmağimi süte batırdığımda parmağimi yakmadı öyle mayaladım
Sorun ne anlamadım
Ne sıcak olacak ne soğuk olacak siz soğuk mayalamışsınız o zaman.

Serce parmaginizi yakmayacak demeyelimde serce parmaginizi 5 sn icinde tutabilmelisiniz. Eger hic parmaginizi cekme hissi uyandirmiyorsa o zaman soguk mayaladiniz demekki yogurdu.

Ben sutu kaynatiyorum sogumaya birakiyorum. Serce parmagimi 5 6 saniye icinde tutacak sicakliga geldiginde masanin uzerinde tahta nihalenin uzerine koyuyorum. 2 litre sut icin iki tatli kasigi koyu kivamli mayayi once uzerine sut alarak seyreltiyorum sonra sutun icine kenarindan bosaltiyorum. Kaymagini bozmadan kenarindan icine karismasini sagliyorum. Sonra kapagini kapatip uzerine sofra bezi ortuyorum. Hic yerinden kipirdatmiyorum tenceriyi. 3 4 saat sonra acip kontrol ediyorum genellikle tutmus oluyor. Hemen lavabonun uzerinde islak bir bezin uzerine alip sogumasini sagliyorum. Oda sicakligina ulasir ulasmaz dolaba atiyorum. Dolapta da bir kac saat bekliyor. Gayet kati kivamli tatli kaymakli bir yogurt oluyor.

Serce parmaginizi yakmayacak demeyelimde serce parmaginizi 5 sn icinde tutabilmelisiniz. Eger hic parmaginizi cekme hissi uyandirmiyorsa o zaman soguk mayaladiniz demekki yogurdu.

Ben sutu kaynatiyorum sogumaya birakiyorum. Serce parmagimi 5 6 saniye icinde tutacak sicakliga geldiginde masanin uzerinde tahta nihalenin uzerine koyuyorum. 2 litre sut icin iki tatli kasigi koyu kivamli mayayi once uzerine sut alarak seyreltiyorum sonra sutun icine kenarindan bosaltiyorum. Kaymagini bozmadan kenarindan icine karismasini sagliyorum. Sonra kapagini kapatip uzerine sofra bezi ortuyorum. Hic yerinden kipirdatmiyorum tenceriyi. 3 4 saat sonra acip kontrol ediyorum genellikle tutmus oluyor. Hemen lavabonun uzerinde islak bir bezin uzerine alip sogumasini sagliyorum. Oda sicakligina ulasir ulasmaz dolaba atiyorum. Dolapta da bir kac saat bekliyor. Gayet kati kivamli tatli kaymakli bir yogurt oluyor.
Sanırım soğuk mayalamışım bi de mayalandıktan hemen sonra buzdolabına koydum ben örtü kullanmıyorum burası yeterince sıcak zaten mayalanıyor

Sanırım soğuk mayalamışım bi de mayalandıktan hemen sonra buzdolabına koydum ben örtü kullanmıyorum burası yeterince sıcak zaten mayalanıyor
Hemen buzdolabına koymayın.ve aynı gün kullanmayın ertesi gün kullanın daha iyi olur.

Siz yinede bir kat ortu atin. Maya tuttuktan sonra once altina islak bez koyup sogutun sonra dolaba atin.

benim yoğurt mayalarken kullandığım bir kaç teknik var, sizlerle de paylaşayım. öncelikle yoğurt mayasını ayırmak gerekiyor önceden. bunun için yeni mayalanmış ve yemeye hazır yoğurttan birkaç yemek kaşığı kadar alıyorum, yani yoğurdu ilk kullanmaya başladığım anda.. daha sonra ufak bir tülün içine koyup bir gece bekletiyorum suyu çıksın diye, bir kaç saat de olabilir, önemli olan suyunun çıkması. Bir nevi küçücük miktarda süzme yoğurt yapıyorum. daha sonra bu süzdüğüm yoğurdu küçücük minnacık bir kavanozda buzdolabında saklıyorum ki bir dahaki sefere bununla mayalıyorum yoğurdumu. ölçüsü ise 5 kilo süt için bu yoğurttan 1 tatlı kaşığı yeterlidir. Bu şekilde mayalayınca yoğurt çabuk ekşimiyor ve daha lezzetli oluyor.
Eğer tava yoğurdu gibi sert olmasını isterseniz de bir önerim olabilir. yoğurdu mayaladıktan sonra buzdolabına kaldırmadan önce bir kağıt havluyla kapatıp kapağını sıkıştırın ve öylece buzdolabına kaldırın. bu durumda sık sık kontrol edin ki havlu kağıt nemi fazlasıyla alıyor çünkü buzdolabınız batmasın.
Bir de buzdolabına kaldırdıktan sonra en az 12 saat açmıyorum ben, iyice soğumasını bekliyorum.

Back
X