Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç kg süt ve mayasını ne kadar koydunuz 5 kg sütte eğer 2 yemek kaşığı yeter ve 3 saatte mayalanır bilemedin 4 eger 5-6 yada daha fazla kapalı tuttuysanız o yuzden de sulanır.İlk defa yoğurt mayalafım netten baktım çok sulu oldu
Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır
2 litre ye bir buçuk kaşık yoğurt mayaladım 3 buçuk saat mayaladım ayrıcaKaç kg süt ve mayasını ne kadar koydunuz 5 kg sütte eğer 2 yemek kaşığı yeter ve 3 saatte mayalanır bilemedin 4 eger 5-6 yada daha fazla kapalı tuttuysanız o yuzden de sulanır.
Suyunu da dökmeyin çorbada ayranda ve cacıkta kullanırsınız.
Ne sıcak olacak ne soğuk olacak siz soğuk mayalamışsınız o zaman.2 litre ye bir buçuk kaşık yoğurt mayaladım 3 buçuk saat mayaladım ayrıca
Herkes sıcakken koyduğum için sulamdığını söyledi
Serçe parmağimi süte batırdığımda parmağimi yakmadı öyle mayaladım
Sorun ne anlamadım
Sanırım soğuk mayalamışım bi de mayalandıktan hemen sonra buzdolabına koydum ben örtü kullanmıyorum burası yeterince sıcak zaten mayalanıyorSerce parmaginizi yakmayacak demeyelimde serce parmaginizi 5 sn icinde tutabilmelisiniz. Eger hic parmaginizi cekme hissi uyandirmiyorsa o zaman soguk mayaladiniz demekki yogurdu.
Ben sutu kaynatiyorum sogumaya birakiyorum. Serce parmagimi 5 6 saniye icinde tutacak sicakliga geldiginde masanin uzerinde tahta nihalenin uzerine koyuyorum. 2 litre sut icin iki tatli kasigi koyu kivamli mayayi once uzerine sut alarak seyreltiyorum sonra sutun icine kenarindan bosaltiyorum. Kaymagini bozmadan kenarindan icine karismasini sagliyorum. Sonra kapagini kapatip uzerine sofra bezi ortuyorum. Hic yerinden kipirdatmiyorum tenceriyi. 3 4 saat sonra acip kontrol ediyorum genellikle tutmus oluyor. Hemen lavabonun uzerinde islak bir bezin uzerine alip sogumasini sagliyorum. Oda sicakligina ulasir ulasmaz dolaba atiyorum. Dolapta da bir kac saat bekliyor. Gayet kati kivamli tatli kaymakli bir yogurt oluyor.
Hemen buzdolabına koymayın.ve aynı gün kullanmayın ertesi gün kullanın daha iyi olur.Sanırım soğuk mayalamışım bi de mayalandıktan hemen sonra buzdolabına koydum ben örtü kullanmıyorum burası yeterince sıcak zaten mayalanıyor
Sanırım soğuk mayalamışım bi de mayalandıktan hemen sonra buzdolabına koydum ben örtü kullanmıyorum burası yeterince sıcak zaten mayalanıyor
teşekkürlerSiz yinede bir kat ortu atin. Maya tuttuktan sonra once altina islak bez koyup sogutun sonra dolaba atin.