yoğun çalışan eş...

Yaw evliliğe adaptasyonla ne alakası var? Adam annesiyle haftada bir telefonda görüşemeyecek mi? İyice coştunuz kızlar. Madem öyle reddetsin annesini, ailesini siz de rahat edin, kocişleriniz sadece size kalsın.
Konu sahibi siz de dört ayda ne çabuk sıkılmışsınız her şeyden. Eşiniz çalışıyor, çalışacak tabi ki, sanki barda pavyonda geziyor adam. Siz de evde tv başında oturmayı bırakın sosyalleşin biraz. Aile ilişkileriniz mesafeli olabilir, ama eşinizin buna ayak uydurmasını beklemeyin. Ki o da çok yakıın görünmüyor. Normal bir insan annesini haftada bir aramaz çünkü. Daha sık arar.

Sanırım eşiniz doktor...ben evlendiğim ay 9 nöbet tutuyordum. Balayından döndüm işe başladığım hafta 3 tane günaşırı nöbet tuttum...eşimde doktor ama onun nöbeti yoktu garibanım gelir nöbetlerimde yanımda otururdu gece yarısı giderdi. Şimdi eğer eşin devlette çalışıyorsa nöbet sayısını kafasına göre değiştiremez. Herkesin tuttuğu ortalama bir nöbet vardır. Özelde ise onada fazla müdahale edemez çünkü özel hastane nöbetleri grup olarak tutulur yani o ayı o gruptaki kişiler tamamlamak zorundadır birinin işi çıkarsa diğeri onun yerine tutar, uyum sağlamayanada bir daha nöbet yazmazlar. Bugünün şartlarında özel hastane nöbetine dahil olmak oldukça zordur. Tabi bunlar eşin doktorsa geçerli...yapacak birşeyin yok onunla geçirdiğin zamanları iyi değerlendirmeye çalış...ben nöbet ertesi falan demezdim nöbetten çıkar sinemaya giderdik...biraz kabullenmek, birazda istemekle olur, canını sıkma...

Çok teşekkürler, tam olarak söylediklerinizi yaşıyorum ben de aynı meslktnm ama nöbet tutmayınca ve ekstra rhat bi bölümde olduğum için anlmakta zorlk çekiyorm..

Merhaba kızlar,ben yeni evliyim. Eşim mesleğinden ötürü çok yoğun çalışıyor. haftada 3 gün nöbetçi olabliyor. Benim işim ise çok rahat. Başlarda ev işlerinin az oluşunda dolayı olaya iyi tarafından bakıyordum ama şimdi ailemde uzakta olduğu için kimseyle bir şey paylaşamayan depresif bi ruh haline girdim. Eşim evet seni anlıyorum dese de işine aşık biri. Görüşemedikçe benim moralim bozuluyor ve ilişkimize inatlaşma şeklinde yansıyor. Tabii ben bu kadar görüşemezken haftalık rutin kv ile uzun tlfn konuşması törenimiz var. ben ve benim ailem çok yoğun diye böyle beklentilere girmezken kv illa o konuşmayı her hafta istiyor. İnanr mısınız ben oturup eşimle o kadar muhabbet etmiyorum hafta boyunca.Ben sizce nasıl davranmalıyım?

Anlayışlı davranmalısınız, iş bu sonuçta. Siz de kendinize başka bir meşguliyet edinin.
Ayrıca haftada bir aile ile konuşmak bence çok değil. Buna karışmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu telefon görüşmelerine karışırsanız uzun vadede siz zararlı çıkarsınız.

Yaw evliliğe adaptasyonla ne alakası var? Adam annesiyle haftada bir telefonda görüşemeyecek mi? İyice coştunuz kızlar. Madem öyle reddetsin annesini, ailesini siz de rahat edin, kocişleriniz sadece size kalsın.
Konu sahibi siz de dört ayda ne çabuk sıkılmışsınız her şeyden. Eşiniz çalışıyor, çalışacak tabi ki, sanki barda pavyonda geziyor adam. Siz de evde tv başında oturmayı bırakın sosyalleşin biraz. Aile ilişkileriniz mesafeli olabilir, ama eşinizin buna ayak uydurmasını beklemeyin. Ki o da çok yakıın görünmüyor. Normal bir insan annesini haftada bir aramaz çünkü. Daha sık arar.

Eşim arasın konşsn benm için problem değil .. sizin kv haftada bi defa konuşmazsnz 4-5 defa cevpsz arama yapar mı mesela?

Yanlış anlaşıldım snrm benim eşimin ailesiyle görüşmesiyle derdim yok. ama ben bazn müsait olamaıyorum ya da bi sonraki gün arayacak oluyorum kv arayıp bana fırça kayıyor.

iş sonuçta geçim için mecburi birşey..ve herkes 8-5 çalışamaz...annesiyle konuşmasıda çok doğal uzakta sonuçta..sende annenle konuş eminim eşin neden konuşuyorsun demez...anormal bir durum yok yani bence...

Eşim arasın konşsn benm için problem değil .. sizin kv haftada bi defa konuşmazsnz 4-5 defa cevpsz arama yapar mı mesela?
Kayınvalidem yok, keşke olsaydı. Biz anlaşamasak bile eşim eksik hissetmezdi kendini.

İki görümcem var, muhtemelen sizin kayınvalideniz yaşlarında. İkisiyle de her gün konuşurum. Hemen hemen her hafta sonu görüşürüz. Aile ilişkileri önemlidir benim için.

aslında eşinin çalışkan olması iyi bişey
tembel adam inan çok daha zor
yeni evli olduğun için üzülüyorsundur keşke şimdilerde en azından azaltsa
11 yıldır evliyim ben eşim ek işe falan gittiğinde seviniyorum paramızı herdaim kazanmaya çalışıyor diye
ama tabi biz 11 sene siz yeni
inşallah azaltır da sende rahat edersin

kv olayını da zamanla azaltırsın inşallah

Kayınvalidem yok, keşke olsaydı. Biz anlaşamasak bile eşim eksik hissetmezdi kendini.

İki görümcem var, muhtemelen sizin kayınvalideniz yaşlarında. İkisiyle de her gün konuşurum. Hemen hemen her hafta sonu görüşürüz. Aile ilişkileri önemlidir benim için.
Ben de hep hayalini kurardım Kv ile şöyle gezeriz böyle yemekler yapaız diye. Kızkardeşim yok görünceye böyle ablalıl Yaparım diye şimdiye kadar böyle içten pazarlıklı insanlar görmedim her gün ağlıyorum. Ben evlenmeden önce kv lerin Gözde gelin adayıydım ama herkesle anlaşılmıyor herkes bir değil.

Ben de hep hayalini kurardım Kv ile şöyle gezeriz böyle yemekler yapaız diye. Kızkardeşim yok görünceye böyle ablalıl Yaparım diye şimdiye kadar böyle içten pazarlıklı insanlar görmedim her gün ağlıyorum. Ben evlenmeden önce kv lerin Gözde gelin adayıydım ama herkesle anlaşılmıyor herkes bir değil.
Anlaşmanız gerekmez zaten ama siz haftada bir yapılan telefon konuşmasından rahatsız oluyorsunuz. Bu çok abartılı bir tepki.

Anlaşmanız gerekmez zaten ama siz haftada bir yapılan telefon konuşmasından rahatsız oluyorsunuz. Bu çok abartılı bir tepki.
HAKLI olabilirsiniz gerçekten merak ettim ne kadar kadın aileleri bu kadar sıklıkta ya da daha sık arar? Benim memleketim küçük bir ilçe ve her hafta cuma günü Kızın annesine Yemeğe gidilirdi mesela. Babam ayda bir aradı ailesini. Böyle Farklılıklar olabilir diye düşünüyorum, bizim gelinimiz bazen 3 hafta aramaz . Altında art niyet aramak gerekmiyor.

HAKLI olabilirsiniz gerçekten merak ettim ne kadar kadın aileleri bu kadar sıklıkta ya da daha sık arar? Benim memleketim küçük bir ilçe ve her hafta cuma günü Kızın annesine Yemeğe gidilirdi mesela. Babam ayda bir aradı ailesini. Böyle Farklılıklar olabilir diye düşünüyorum, bizim gelinimiz bazen 3 hafta aramaz . Altında art niyet aramak gerekmiyor.
Bakın sizinaileniz farklı bir aile, eşiniz ailesi farklı. Değiştirmek ya da durumdan rahatsız olmak yerine adapte olmayı ve kabullenmeyi denemelisiniz.
Abim 25 yıllık evli, başka bir şehirde yaşıyorlar. Yengem haftada 2-3 kez arar annemleri, abim pazar günleri arar yoğun çalıştığı için. Düzeni böyle oturttular onlar. Uzakta yaşanıyorsa, senede 2-3 kez görüşülüyorsa ailedeki iletişimi sağlamanın, özlem gidermenin tek yolu telefon görüşmeleridir.

X