• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YKS Tercih Karmaşası

cingozrecai

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
797
3.374
63
Kadınlar kulübünün güzel kızları uzun bir zamandan sonra merhabaaaa,

Belki bir fikri olan vardır diye sizlere danışmak istedim çünkü işin içinden çıkamadım bir türlü ÖSYM Çağrı merkezini aramama rağmen.

Bu sene 8 seneden sonra tekrar YKSye girdim. Öğretmen Lisesi mezunuyum. Ek puanlarım hesaplandı. Ancak sıralamayla tercih yaparken sıkıntı yaşıyorum. Ek puanlı yerleştirme sıram kendi alanımda 8bin küsür. Bugün ÖSYM Çağrı merkezini aradığımda o sıralamanın ek puan alan kişiler arasında geçerli olduğunu, ek puanlı yerleştirme puanımın kaç bine denk geldiğini genel tablodaki verilerden aşağı yukarı bulup ona göre tercih yapmamı söyledi. Sosyal medyadan puanlarını paylaşan kişilerden kendi puanıma yakın olanların ek puansız sıralamalarına baktım. Benden 2 puan yüksek yapan kişi genel sıralamada 7 bin küsürüncü.

O zaman benim sonuç kağıdımda yazan sıralama doğru olmuyor mu? Ben mi yanlış hesaplıyorum? Bir fikri olan var mı? Umarım çok karışık anlatmamışımdır.

Yerleştirme sıralamasına bakın.
Sıralamaya göre tercih yapacağım zaten ama ek puanla Öğretmenlik bölümlerine yerleşeceğim için sıkıntı çıkıyor. ÖSYMdeki görevli gözüken sıralamamın yanıltıcı olduğunu genel sıralamadan kendi sıralamamı kendim bulmamı söylüyor. Ancak ek puan almayan adayların sıralamalarına baktığımda zaten aynı şey çıkı

Ücretsiz tercih danışmanlığı yapan eğitim kurumları var, onlardan birine danışsanız? Onlar daha iyi biliyor olabilir. Şurada da biraz açıklıyor gibi: EK PUAN VAR MI ?| EK PUANLI TERCİH NASIL YAPILIR? | EK PUAN KİMLERE VERİLECEK? - 2020 YKS
Bu linklerin hepsini yalayıp yuttum 😂 Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor açıkçası. Dershane öğretmenleriyle de görüştüm. Onlar da diyor ki yığınsal tablodan sıralama bulmak düz meslek liseleri için geçerli. Öğretmen liseleri farklı onlarda sonuçta gözüken neyse o.

Sıralamaya göre tercih yapacağım zaten ama ek puanla Öğretmenlik bölümlerine yerleşeceğim için sıkıntı çıkıyor. ÖSYMdeki görevli gözüken sıralamamın yanıltıcı olduğunu genel sıralamadan kendi sıralamamı kendim bulmamı söylüyor. Ancak ek puan almayan adayların sıralamalarına baktığımda zaten aynı şey çıkı

Bu linklerin hepsini yalayıp yuttum 😂 Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor açıkçası. Dershane öğretmenleriyle de görüştüm. Onlar da diyor ki yığınsal tablodan sıralama bulmak düz meslek liseleri için geçerli. Öğretmen liseleri farklı onlarda sonuçta gözüken neyse o.
Canım eğer ek puanlı kendi alanından tercih yapacaksan 0.18 li bölümdeki sıralamaya göre yapacaksın ek puansız kendi bölümün harici olanları da 0. 12 tablosundaki sıralamaya göre yapacaksın

Screenshot_20200811_081757_com.instagram.android.webp

ÖSYMdeki görevli gözüken sıralamamın yanıltıcı olduğunu genel sıralamadan kendi sıralamamı kendim bulmamı söylüyor.
Öyle şey mi olur ya. Kitapçığı verselermiş kendiniz hesaplasaymışsınız öyleyse 😳 aşağı yukarı sıralama bulmak değil bence öğretmen lisesi mezunuysanız eğitim fakültesi bölümleri için ek puanlı sonucu dikkate almanız gerek
Alan dışı bir bölüm seçecekseniz o zaman ham puana bakarsınız

Öyle şey mi olur ya. Kitapçığı verselermiş kendiniz hesaplasaymışsınız öyleyse 😳 aşağı yukarı sıralama bulmak değil bence öğretmen lisesi mezunuysanız eğitim fakültesi bölümleri için ek puanlı sonucu dikkate almanız gerek
Alan dışı bir bölüm seçecekseniz o zaman ham puana bakarsınız

Söylediği bir yandan doğru bir yandan yanlış. Bizim zamanımızda ek puanlı yerleştirme puanları ve başarı sıraları ayrı ayrı yayınlanırdı. Şu anda yökatlasta tek tek üniversite ve bölümler için ayrı ayrı bakmak gerekiyor. O da artık öğretmen lisesi mezunları pek tercih yapmadığı için çok sağlıklı sonuçlar yok.

Bugün bir dershaneyle daha görüştüm onlar da ÖSYM ile görüşmüş diyorlar ki ek puanlı sıralamanı kullanabilirsin. Herkes farklı bir şey söylüyor.

Benim bildiğim uygulamasının Rehber diye bir hizmeti var, oradan yararlanabilirsiniz benim kardeşim öyle yapmıştı geçen sene

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X