Yiyeceklerin kalorisini hesaplama takıntım ve yavaş metabolizmam😵‍💫

Merhaba, bir gün çok yediyseniz 1 hafta sağlıklı beslenerek telafi edin. Sağlıklı beslenmekten kastım detoks değil. Normal sağlıklı paketli olmayan gıdalar tüketin.

Hareket ettiğinizde kabızlığı bir miktar önlüyor. Egzersiz yapamasanızda yürüyün.

Sezaryen sonrası metabolizmam duracak noktaya geliyor. İbni Sina nın bir tarifi var onu yapıyorum hemen. Yarımlık kavanoza dolana kadar kuru incirleri 4 5 parça olacak şekilde küçük küçük doğruyoruz. Üstüne çıkana kadar zeytinyağı ekliyoruz ve ışık almayan bir dolapta 5 gün bekletiyoruz. 6. Gün bir yemek kaşığı aç karnına bu kürden yiyip üstüne bi iki bardak su için, ne kabızlık kalıyor, ne şişlik ne de hemoroid. Metabolizma da bülbül gibi şakıyor maşallah

AA evet bunu kaydetmiştim kesinlikle deneyeceğim bunu teşekkür e

Sporu düzene sokmustum ailemin yanında yapamıyorum maalesef. Evime dönünce devam edeceğim insallah

Kilo probleminiz yok, psikolojik destek almanızda fayda var.

En fazla 800 kalori alıyordum yani azdı

800 kalori çok az sizin boyunuz için. Ben de sizin gibiyim . Hamilelikten önce 50-52 kilo arasındaydım . Şu an hesaplamıyorum ama önceden dikkat ederdim 1500-2000 arasında değiştiğinde kilo almazdım.
Normal bir insan 1200 ün altına düşmemeli.

Her şişmanın kaderidir yazacaktım da tam siz şişman da değilsiniz. Kendi adıma konuşmak gerekirse şişmanlar otomatikmen yapar onu.

Ben zamanında hem kola içerek hem çikolata ve cips yiyerek 15 kilo vermiştim. Sorun bizim diyet kafasında olmamız. Yok şu yasak yok bu yasak. Eğer herhangi bir hastalığınız yoksa lütfen yasak koymayın kendinize. Ha bu demek değil ki her gün kola içelim çikolata yiyelim. Sadece bedenimizin sinyalini anlayalım. Bu düşünceyle beslendiğimde aklıma hiç abur cubur gelmiyordu inanın. Hiç kalori de saymadım. Önemli olan dengeli bir şekilde beslenmek.

Suanda hesaplama yaptığım icin canım cekiyor da malesef. İnsan düşünmeyince canı da istemiyor haklısınız

1200 cal ortalama bir insanın uykuda harcadığı enerji. İnsan uyanınca ne harcayacak? Bu durum pek mantıklı gelmiyor

Anoreksiya olabilirmisiniz ? 59 kilo 165 boy icin kilolu sayılmaz aksine 49 biraz zayıf bence. Kalori hesabı yaparsanız kabız olmanız normal. Yağ mesela çok kalorili ama aynı zamanda yağ yağı yakıyor ve bagırsaklar içinde faydalı. Bence bir diyetisyen ve psikoloğa görünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…