• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yiyeceklerin kalorisini hesaplama takıntım ve yavaş metabolizmam😵‍💫

Cogsicagtir02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2021
2.232
1.104
83
32
Herkese merhaba. İnsallah konu taşınmaz. Cünkü benim icin büyük bir dert oldu bu. Gecen Mart ayından beri kilo vermek için diyet yapmaya başladım. 59.6 ile başlamıştım boyum 165. Metabolizmam yavaş ve çok fazla kabızlık problemi yaşıyorum lif aldığım ve çok su içtiğim halde. Öyle ki günde 4 litreye kadar su içtiğim oluyor. Diyet sürecinde yediğimin içtiğimin hesabını yaptım ama fazlasıyla yaptım. Bu yüzden de bu durum bende takıntı haline geldi. 49 kiloya kadar düştüm. Diyeti bırakınca alacağımı bildiğim için çok zayıflasam da üstünde durmadım. Yalnız suan ailemin evindeyim. Düzenli beslenemiyorum. Kendi evimdeyken sağlıklı beslenebiliyordum. Evime paketli gıdalar almadım hiç çok sevmeme rağmen. Suan yeğenlerim olduğu icin paketli gıda da çok malesef arada atıyorum ağzıma. Dolayısıyla 52 kiloya kadar çıktım. Bunu bile kafama takmaya başladım. Herkes ruh gibisin biraz kilo al dese de almak istemiyorum. Kabızlık problemi Çektiğim icin ilac kullanmak zorunda kalıyorum bazen. Şimdi bu takıntımdan nasıl kurtulurum? Kabızlık icin ilac kullanmak istemiyorum aslında ama çok fazla karın ağrısı cekiyorum bu seferde. Yaşadıklarım ibs olduğumu gösteriyor. Doktora gitsem de yine ilac yazıp gönderiyor. Sadece ilac içince ise yarıyor ki ilac içmediğim zamanlarda da aynıyım. Nasıl çözüme kavuşur bu durum lütfen yardımcı olur musunuz?

Kabızlık için kayısı yemen lazım ya da inciri akşamdan zeytinyağına yatır, sabah aç karnına ye harika iyi geliyor.
Bende sürekli sıkıntı yaşarım ancak bunlarla çözdüm.
Kayısıyı yiyemiyorum dersen kayısı çayı var markaların onlarda gayet işe yarıyor.
Kilon bence gayet iyi takma bu kadar.

Herkese merhaba. İnsallah konu taşınmaz. Cünkü benim icin büyük bir dert oldu bu. Gecen Mart ayından beri kilo vermek için diyet yapmaya başladım. 59.6 ile başlamıştım boyum 165. Metabolizmam yavaş ve çok fazla kabızlık problemi yaşıyorum lif aldığım ve çok su içtiğim halde. Öyle ki günde 4 litreye kadar su içtiğim oluyor. Diyet sürecinde yediğimin içtiğimin hesabını yaptım ama fazlasıyla yaptım. Bu yüzden de bu durum bende takıntı haline geldi. 49 kiloya kadar düştüm. Diyeti bırakınca alacağımı bildiğim için çok zayıflasam da üstünde durmadım. Yalnız suan ailemin evindeyim. Düzenli beslenemiyorum. Kendi evimdeyken sağlıklı beslenebiliyordum. Evime paketli gıdalar almadım hiç çok sevmeme rağmen. Suan yeğenlerim olduğu icin paketli gıda da çok malesef arada atıyorum ağzıma. Dolayısıyla 52 kiloya kadar çıktım. Bunu bile kafama takmaya başladım. Herkes ruh gibisin biraz kilo al dese de almak istemiyorum. Kabızlık problemi Çektiğim icin ilac kullanmak zorunda kalıyorum bazen. Şimdi bu takıntımdan nasıl kurtulurum? Kabızlık icin ilac kullanmak istemiyorum aslında ama çok fazla karın ağrısı cekiyorum bu seferde. Yaşadıklarım ibs olduğumu gösteriyor. Doktora gitsem de yine ilac yazıp gönderiyor. Sadece ilac içince ise yarıyor ki ilac içmediğim zamanlarda da aynıyım. Nasıl çözüme kavuşur bu durum lütfen yardımcı olur musunuz?

akşam yemeklerinin ustune az bir sinameki serpebilirsin, az ama bir çay kaşığının yarısından da az. tabii fayda zararlarına bak öyle. kafadan tavsiye vermek istemiyorum, bende işe yaradığı için söyluyorum.
yemek işini en son saat 7 de bitirirsen zaten kalori hesaplamana gerek kalmaz.
ben gunluk hayatımda if diyeti gibi yaşıyorum ve o pencere haricinde bir şey yemiyorum.
kilo vermeye çalışmıyorum hatta tam tersi ama yine de kilo veriyorum.
sadece sabah 11- akşam 7 arasında yemek yiyorum 2 öğun olarak.
midem ve bağırsaklarım çok daha rahat şukur. sureğen kabızlıktan da kurtuldum sanki inşallah yani:)

sezgisel yeme diye bir tarz var, onu arastirabilirsiniz, size uygun mu bilemem tabi, ben kendim uygulamaya calisiyorum,
ancak tabi ki her zaman basarili olamiyorum,

cok kafaya takmadan 'dun dundur bugun bugundur' demek gerekiyor bu saglikli beslenme islerinde bence.
dun paketli gida yedim deyip bugun acilen tolere etme isine girip detoks metoks yaparsak o zaman metobolizmanin icine ediyoruz iste, kabizlik da oluyor, metabolizma yavaslamasi da oluyor.

bir cogumuz yapiyoruz bunu, o yuzden kendimi de katarak genel yaziyorum.

4 litte su çok fazla önce onu azaltın, boş yere böbreklerinize yük. İncir, kayısı kuruları sizi rahatlatır biraz bir de düzenli yürüyüş de bağırsak sağlığı için önemli.

Ablacım kilon normal hatta az oynamayı bırakmalısın.

Az yemek metabolizma düşmanı. Sürekli diyet yaparsan metabolizman tembelleşir. Onun yerine spora yönel mutlaka. Kabızlık için lifli gıdaları tavsiye ederim. Spora da karın kaslarını çalıştırma bölümü koy, karın kasları hareket edince bağırsaklarını da hareket ettirir.

Ablacım kilon normal hatta az oynamayı bırakmalısın.

Az yemek metabolizma düşmanı. Sürekli diyet yaparsan metabolizman tembelleşir. Onun yerine spora yönel mutlaka. Kabızlık için lifli gıdaları tavsiye ederim. Spora da karın kaslarını çalıştırma bölümü koy, karın kasları hareket edince bağırsaklarını da hareket ettirir.
Suan spor yapamıyorum. Kendi evimdeyken düzene koymuştum. Hem sağlıklı beslenip hem spor yapıyordum. Suan her ikisi de yok. Spor yapamadığım icin yiyince kilo alamaya başladım. Çok yemememe rağmen. İnsallah yakında düzene koyacağım

4 litte su çok fazla önce onu azaltın, boş yere böbreklerinize yük. İncir, kayısı kuruları sizi rahatlatır biraz bir de düzenli yürüyüş de bağırsak sağlığı için önemli.
Valla çok fazla içiyorum. Belki kabızlık geçer diye. Onları da düzenli olarak yemeye çalışacağım teşekkür ederim

sezgisel yeme diye bir tarz var, onu arastirabilirsiniz, size uygun mu bilemem tabi, ben kendim uygulamaya calisiyorum,
ancak tabi ki her zaman basarili olamiyorum,

cok kafaya takmadan 'dun dundur bugun bugundur' demek gerekiyor bu saglikli beslenme islerinde bence.
dun paketli gida yedim deyip bugun acilen tolere etme isine girip detoks metoks yaparsak o zaman metobolizmanin icine ediyoruz iste, kabizlik da oluyor, metabolizma yavaslamasi da oluyor.

bir cogumuz yapiyoruz bunu, o yuzden kendimi de katarak genel yaziyorum.
Detoks çok yaptım belki de ben daha çok icine ettim 😂 insallah düzene sokacağım yakında

akşam yemeklerinin ustune az bir sinameki serpebilirsin, az ama bir çay kaşığının yarısından da az. tabii fayda zararlarına bak öyle. kafadan tavsiye vermek istemiyorum, bende işe yaradığı için söyluyorum.
yemek işini en son saat 7 de bitirirsen zaten kalori hesaplamana gerek kalmaz.
ben gunluk hayatımda if diyeti gibi yaşıyorum ve o pencere haricinde bir şey yemiyorum.
kilo vermeye çalışmıyorum hatta tam tersi ama yine de kilo veriyorum.
sadece sabah 11- akşam 7 arasında yemek yiyorum 2 öğun olarak.
midem ve bağırsaklarım çok daha rahat şukur. sureğen kabızlıktan da kurtuldum sanki inşallah yani:)
Ben bir de ara öğün koyuyordum. Aktif tutmak icin metabolizmayı bir de bunu deneyim teşekkürler

Hayatım kabızlıkla geçti, ilaçlar doğal yöntemler spor hiçbiri işe yaramadı. ancak gluten yemeyi bırakınca kabızlıktan kurtuldum bir denemenizi tavsiye ederim. Bünyemde de bir enerjiklik hafiflik geldi belki metabolizmanıza da faydası olur

Yulaf, fıstık ezmesi ve yürüyüş kabızlığa çok iyi geliyor.

Kefir icmek ise yarayabilir.
Diyet yaparken gunde kac kalori aliyordunuz? Kalori hesaplama takinti oldu dediginiz icin biliyorsunuzdur diye dusundum. Ya da kilo alma surecinizde gunde yaklasik kac kalori aliyordunuz?

E herkes anne baba evine gidince kilo alıyor. Dönünce geri veriyor. Bence dert etmeye değmez, yemeklerin tadını çıkarın.

İbs’ye vegan/vejeteryan beslenme çok iyi geliyor. İlaçlar veya sinameki gibi otlar bağırsaklarınızın hem florasını bozar hem de tembelleştirir. Hep daha fazlasını almak zorunda kalırsınız.

Açlık otu çayı kabızliğa iyi geliyor hemde baya iyi
9lu 10lu karışık çaylar var onlarda iyi
Hiç kabız olmadım ama kilo vermek için bunları denediğim zaman ileri derecede ishal oluyordum
Birde düzenli olarak mor lahana turşusu tükettiğim zamanlardada hep ishaldim

Back