Bunun için doktorum bana her gün 3 litre su iç dedi ama ilaç yazmamistiGünaydın…
9 haftalık gebeyim. Dün kontrolümüz vardı, kan ve idrar testi verdik. İdrar yolunda enfeksiyon çıktı. Doktorumuz yerinde değildi. Sekreteri sonuçları yolladı. Doktorumuz da ilaç yazdı. Tabi ki doktor bebeği tehlikeye atacak bir şey yazacak değildir. Koskocaman doktor sonuçta benden iyi bileceği kesin. Ama 9 haftalık gebe olduğumu unutmuş yada sormamış olabilir mi diye şüphe kaldı içimde. Çünkü amoklavin 1000 mg ve bir gecelik kullanılacak şaşe vermiş. İlaçları eczaneden alırken gördüm ve eczacıya amoklavin çok güçlü bebeğe bir zararı olmaz mı diye sordum. Bize sorarsan olur dediler. Gönlüm rahat etmedi tabiii… Aile hekimimizi aradım içmemeni tavsiye ediyorum 3 aylık gebeliğe kadar ilaç kullanman bebeğe zarar verebilir, bol su içmen bunun ilacı dedi. Bir şikayetim yok arada yanma oluyor idrarım çok koyu onun farkındayım . Ama başka bir şey olmuyor. İçmesem idrar yollarında ki enfeksiyonun bebeğe bir zararı olur mu ? Kendi kendime geçirmeye çalışsam? Böyle bir şey başına gelen var mı ? Siz nasıl bir yol izlediniz ? Siz olsaydınız ne yapardınız yada ?
bu arada 0-5 arasında olması gereken değerim 31. 0-10 arasında olması gereken değerim 26 çıkmış.
Antibiyotik çok güçlü olduğu için şüphe ettim bende çünkü başka bir doktor bulantı hapını bile zorda kalınca kullanmamı söylemişti . Ama idrar yolundaki enfeksiyonun bebeğe zararı olur mu ki aslında ilaçtan daha fazla zarar vermiş olur muyum diye korkuyorumBunun için doktorum bana her gün 3 litre su iç dedi ama ilaç yazmamisti
Acaba birde başka bir doktora sıra alıp sorsanız mıAntibiyotik çok güçlü olduğu için şüphe ettim bende çünkü başka bir doktor bulantı hapını bile zorda kalınca kullanmamı söylemişti . Ama idrar yolundaki enfeksiyonun bebeğe zararı olur mu ki aslında ilaçtan daha fazla zarar vermiş olur muyum diye korkuyorum
Simdi aradım başka bir doktoru . Oda evet idrar yolunda enfeksiyon var ama ilk 3 ay ilaç önermiyorum . Bol su iç 3 gün antibiyotikte kullanabilirsin de diyor . Sinirim bozuldu bunun öylesi yada böylesi mi olur . Benim için çok önemli olan bir şeyi başkası umursamıyor ya kriz geçiriyorum .Acaba birde başka bir doktora sıra alıp sorsanız mı
İkisinide içmeyip bol bol su içmeliyim demek ki bende bu kararı vermiştim ama aklımda soru işaretleri kaldı. Böyle olunca da şimdi bu doktorla yolumuza nasıl devam edeceğim diye şüphe giriyor içime 3. Doktor değişikliği yaptıkCanım ben yeni hamileyim hamileliğimle birlikte enfeksiyonu öğrendim. Hatta önce enfeksiyonu sonra hamileliğimi öğrendim antibiyotik ve şase tek kullanımlık vermişti kullandım hamilelik yok diye sonra gebe olunca doktora gittim hemen dedim kullandım diye benim ciproydu antibiyotik keşke kullanmasaydın dedi. Tek kullanımlık şase içinde sorun yok onu gebelikte veriyoruz dedi. Ben günde yaklaşık 4 litre su içerek bitirdim
Değerin çok yüksek değilse evde bol su iç ben olsam öyle yapardım. Ama yeni bi doktor bul kendine ihmal etme gebelikte sıkıntı diyorlar çünkü enfeksiyona bende korkuyorumİkisinide içmeyip bol bol su içmeliyim demek ki bende bu kararı vermiştim ama aklımda soru işaretleri kaldı. Böyle olunca da şimdi bu doktorla yolumuza nasıl devam edeceğim diye şüphe giriyor içime 3. Doktor değişikliği yaptık
Lökosit 31Değerin çok yüks
Değerin çok yüksek değilse evde bol su iç ben olsam öyle yapardım. Ama yeni bi doktor bul kendine ihmal etme gebelikte sıkıntı diyorlar çünkü enfeksiyona bende korkuyorum
Sen bol su iç o zaman net birşey söylemiyorlar diyecekleri tek şey iç yada içme yaniSimdi aradım başka bir doktoru . Oda evet idrar yolunda enfeksiyon var ama ilk 3 ay ilaç önermiyorum . Bol su iç 3 gün antibiyotikte kullanabilirsin de diyor . Sinirim bozuldu bunun öylesi yada böylesi mi olur . Benim için çok önemli olan bir şeyi başkası umursamıyor ya kriz geçiriyorum .
Lökosit 31İdrar yolunda enfeksyon değeri önemli kacti sonuc? Benim 22ydi doktorum ilaca gerek duymadı, su iç dedi bol
Bende suan kullanmadım su içiyorum ama bugün biraz böbreklere doğru sancı hissettimİdrar yolunda enfeksyon değeri önemli kacti sonuc? Benim 22ydi doktorum ilaca gerek duymadı, su iç dedi bol
Aynen suya karıştırılan toz . Bugün onu içeyim kadın doğumcu da büyük ihtimal antibiyotik kullanmaya devam et diyecek ama kullanmak istemiyorum hiç zararlı olacağını düşünüyorum . Biliyorum zararlı olsa verir mi ama beynime söz geçiremiyorumtek kullanımlık denilen suya karıştırılan toz ise ben de hamileyken içtim
çok işe yaramıştı. Bol suyla onu için bakalım ertesi güne geçmezse kadın doğumcuya sorarsınız
Evet aynen o suya karıştırılan . Birde o kadar su içiyorum idrara çıkamıyorumtek kullanımlık denilen suya karıştırılan toz ise ben de hamileyken içtim
çok işe yaramıştı. Bol suyla onu için bakalım ertesi güne geçmezse kadın doğumcuya sorarsınız
Bebeğin iyiyse sıkıntı olmaz bence ama sen bilirsin yine de, doktoruna dinle istersenBende suan kullanmadım su içiyorum ama bugün biraz böbreklere doğru sancı hissettim