- 3 Şubat 2017
- 943
- 2.013
Japonya da deprem oldu 9.9 hiç bir bina hasar görmedi sadece az birşey beşik gibi sallandıralar onları yıkan arkasından gelen tsunamı oldu...Evimiz yeni sıfır bina 2,5 senelik ama gel gelelim ben endiseliyim neden mi çünkü atıyor 10 bin demir gerekiyorsa bunun çeyregini veya yarısini koymuş olabilirler
10 siddetine kadar dayanikliymiş öyle yaziyordu hiç inandırıcı değil evi ben yapsaydim evet herseyini bilirdim kafam rahat olurdu ama ben yapmadim içim içimi yiyor..1 yasında kızım var kedim var kusum var kendi annem esim ve ben
Olasi bir depremde sevdiklerimi kaybetmekten cok korkuyorum ben ölebilirim korkmuyorum ama sevdiklerime bişey olursa yasayamam atlatamam bu durumu
99 depremi 7.6 siddetindeydi dendi bence daha coktu onca ev yıkıldı onca insan hayatini kaybetti..neden ders çıkarilmadı bunun cevabi yok ya da cevabı para sırf daha cok para gelsin diye malzemeden kısip evler yuksek binalar yaparlar sonrada onca kisi deprem yüzunden hayatini kaybeder
Fobim oluştu oturdugum yerde sallaniyor muyuz diyorum
Deprem çantasi deniyor ama ben ne kadar sogukkanli olursam olayım o cantayi alamam buyük ihtimalle kızimimi alayım onun esyalarini mi telefonumu mu kediyi mi kusumu kac parcaya bölüneyim
Ülkemiz deprem ulkesi alışmak gerek ama bu biraz zor
Bakin japonyaya adamlar genelde hep sallaniyor ama yikilan tek bir bina yok herseyi düşünmüşler raylı sistemi kurmuşlar bide bize bakin burada endişe ediyoruz
Allahim hepimizi korusun bir daha kötü şeyler yasamasin guzel ülkem
Ama bunada bir kılıf var tabii ki !
Bizim fay hattı. Yerin 3 yada 5 k yakınından geçtiği için bu kadar hasar ve kayıp oluyormus muşlş
Onların 30 ,60 km falanmış mılllşşş
10 binanın içinden ortadaki bina çöktü
Galiba bu fay hattı diğer binaların üzerinden atladı patinaj yaptı bilemiyorum tabii ...
binalar zaten sağlıksız ayrıca 99 depreminde yıkılan tüm binaların Deniz kumu ile yapıldığı ortaya çıkmıştı.
Nerden tutsan elde kalıyor yani...