Yine deprem oldu

Sadece kapi esigini sildim digerlerini silmedim cunkü akutta yaziyor nokta

Ben de deprem bölgesindeyim ve çok korkuyorum, aslında bu kadar korkmuyordum ama elazığ depremindeki videoları görünce hem ağladım hem korktum. İyice psikolojimiz bozuldu, eşimle ilişkiye girmeye bile korkuyorum o anda deprem olursa diye
Sadece bende mi var acaba bu durum bilmiyorum kendimi iyi hissetmiyorum
2020 iyi başlamadı

Ben de deprem bölgesindeyim ve çok korkuyorum, aslında bu kadar korkmuyordum ama elazığ depremindeki videoları görünce hem ağladım hem korktum. İyice psikolojimiz bozuldu, eşimle ilişkiye girmeye bile korkuyorum o anda deprem olursa diye
Sadece bende mi var acaba bu durum bilmiyorum kendimi iyi hissetmiyorum
2020 iyi başlamadı

Ben mesela duşa girmek için eşimin işten dönmesini bekliyorum.
Sanki ne alakaysa :KK70:

Yüzü korumak hayati önem taşıyor, çok iyi bir noktaya değinmişsiniz de... Ben enkazda kaldım, yüzüstü yatağımla birlikte resmen gömüldüm. Eğer orada yüzüstü değilde sırt üstü yatıyor olsaydım, kurtulma şansım yoktu. Benimki bilinçli bir önlem değildi gerçi, uyuyordum ama işte eğer depremin farkındaysak, yüzümüzü boşluk olacağını düşündüğümüz yere vermek çok önemli.
çok geçmis olsun kaç gün kaldiniz enkaz altinda

Ben mesela duşa girmek için eşimin işten dönmesini bekliyorum.
Sanki ne alakaysa :KK70:
Eşimizin yanımızda olması bize güven veriyor. Tuvalette banyoda sürekli aklımda. Hayattan zevk almıyorum valla, süslenmek bile içimden gelmiyor, alışveriş istediği vs hepsi gitti. Birde büyük deprem 10 gün içinde olucak, enerji marmaya geliyor gibi gibi bir çok söylemler var, ne zor, Allah yardımcımız olsun

Eşimizin yanımızda olması bize güven veriyor. Tuvalette banyoda sürekli aklımda. Hayattan zevk almıyorum valla, süslenmek bile içimden gelmiyor, alışveriş istediği vs hepsi gitti. Birde büyük deprem 10 gün içinde olucak, enerji marmaya geliyor gibi gibi bir çok söylemler var, ne zor, Allah yardımcımız olsun

Şu son cümle beni bitirdi, nefes alamıyor gibi oldum bir kaç süreliğine :KK43: ALLAHIM sadece söylentisi bile yetiyor, sanki mezara canlı konulmuş gibi hissediyorum şu an kendimi. Ölmekten değil de enkazda kalmak ya da yakınlarımı kaybetmekten korkuyorum çoğumuzda olduğu gibi. ALLAH korusun hepimizi yarabbim.

kim dedi böyle bir şeyi ben duymadım, olacaksa olsun morundayım artık zira böyle sürekli olacağını düşünmek daha da kötü cehennem azabı gibi bir şey

Depremi önceden bilemeyiz, içiniz rahat olsun.
İstanbulda deprem riski en düşük olan ilçelerde annemlerin evi, kardeşimin okulu, benim evim ve eşimin iş yeri var. Riskin en yüksek olduğu bölgede ise benim iş yerim var. Salı günü olan Manisa depremini bile hissettiğimiz bir binamız var, düşünün. Bir dr bina bölümünde değil, binaya sonradan eklenen bir çıkıntı da benim odam. Bende hep iş saatlerinde olmasın diye dua ediyorum :KK43:

Kızlar bizim binaya bitişik olan binada ve devamındaki binada hasar olmuştu 5.8 lik depremde. Tahliye edilmişti, rapor geldi hasarlı yıkılması gerek diye. Fakat binadaki ev sahipleri anlaşma sağlayamadı ve geri girip oturdular. Bizim binanın raporu da yeni çıktı sanırım yarın bilgi verecekler.
İşin ilginç yanı şu ki Elazığ depreminde, hasarlı binalar için yapılan yardımların kendilerine de verileceğini zanneden ileri zekalı bazı daire sahipleri bu durumu haber kanallarına bildirmiş. Biz girip oturduk başka çaremiz yok, ev bulamıyoruz evimiz yok vs vs gibi. Bugün belediyeden gelip tekrar mühürlemişler ama nasıl tahmin edin. Binadaki kimse tahliye edilmemiş. Göstermelik bazı tartışmalar yaşanmış tv kanallarına karşı. Zabıtalar da siz birkaç saat sonra mührü kesip oturun, haberlere bildirilmiş mecburen mühürledik demişler. Bizim halkımız ve devletimiz, belediyemiz bu işte. Sanırım bize müstehak yaşananlar. Şu an herkes hasarlı evlerinde oturuyor. Bizim binamızda hasar yok fakat bitişikte hasar olduğu için biz ev aramaya başladık. Ama hala bulamadık. Müteahhitle anlaşmadan kira yardımı olmadan ayrı bir eve çıkma şansımız da yok gibi birşey. Bakalım ne olacak :KK43:

Kızlar bizim binaya bitişik olan binada ve devamındaki binada hasar olmuştu 5.8 lik depremde. Tahliye edilmişti, rapor geldi hasarlı yıkılması gerek diye. Fakat binadaki ev sahipleri anlaşma sağlayamadı ve geri girip oturdular. Bizim binanın raporu da yeni çıktı sanırım yarın bilgi verecekler.
İşin ilginç yanı şu ki Elazığ depreminde, hasarlı binalar için yapılan yardımların kendilerine de verileceğini zanneden ileri zekalı bazı daire sahipleri bu durumu haber kanallarına bildirmiş. Biz girip oturduk başka çaremiz yok, ev bulamıyoruz evimiz yok vs vs gibi. Bugün belediyeden gelip tekrar mühürlemişler ama nasıl tahmin edin. Binadaki kimse tahliye edilmemiş. Göstermelik bazı tartışmalar yaşanmış tv kanallarına karşı. Zabıtalar da siz birkaç saat sonra mührü kesip oturun, haberlere bildirilmiş mecburen mühürledik demişler. Bizim halkımız ve devletimiz, belediyemiz bu işte. Sanırım bize müstehak yaşananlar. Şu an herkes hasarlı evlerinde oturuyor. Bizim binamızda hasar yok fakat bitişikte hasar olduğu için biz ev aramaya başladık. Ama hala bulamadık. Müteahhitle anlaşmadan kira yardımı olmadan ayrı bir eve çıkma şansımız da yok gibi birşey. Bakalım ne olacak :KK43:
aa sanırım gördüm bugün haberlerde bahsettiğiniz binayı bodrumdaki girişteki kolonlar çok ciddi hasar görmüştü ve 22 aile yaşıyordu sanırım oradan mı bahsediyorsunuz? Maalesef ki önlem alınmıyor deprem vergisi burada kullanılmayacaksa nerede kıllanılır bu vergi? Hibe de etmesinler faizsiz kredi versinler halka insanlarda yaptırsın evlerini ömrü boyunca insanlar didinip çabalayıp zar zor ev almışlar napsınlar özellikle emekli kesim valla halimiz içler acısı...

Epey duruldu depremler kızlar korkmayın artık sadece güney ege ve doğıda artçılar var inşallah onlarda biter

Evet işte Güney ege ve Akdeniz kıyıları ama korkmayın durulacak umarım sabah van Hakkari de gerilim oluştuğunu söylediler
inşallah, yine olmuş 1 saat önce 5.8 ki akdenizde de büyük bir deprem bekliyorlar umarım tüm önlemler alındıktan sonra gercekleşir gercekleşecekse depremler

inşallah, yine olmuş 1 saat önce 5.8 ki akdenizde de büyük bir deprem bekliyorlar umarım tüm önlemler alındıktan sonra gercekleşir gercekleşecekse depremler
Önlem konusunda hiç umudum yok hemde hiç. Helen yayı varmış orada bekliyorlar depremi

X