Evet baktığın zaman 5 yıllık bir üniversite okuyorsun, seni kırmak istemem ama açık konuşmak gerekirse; Annem Bir Group sirketinin şu an Inşaat kısmındaki genel müdürü, fakat aslında o sirketin 5 Yıldızlı zincir bir Otelinin genel müdürüydü, patronu inşaat baslatinca o süreç bitene kadar inşaat kısmına aldı annemi. fakat hala kendisinin otelle bağı kesilmiş değil ve bu inşaat bittikten sonra oraya geri dönecek. O yüzden bu konuma en üst duzeyden hakimim; Otel'e çalışan alinirken patronu, annem ve alakasız bi sebep yüzünden ben oradaydik. Basvurulardan seçilip anneme iletilenleri annemde aralarından seçip patronuna gösteriyor. Basvuranlardan biri Türkiye de turizm okumuş, Amerika da 1 yıl yüksek lisans yapmış. Diğer başvuran lise mezunu, dil yok. Fakat tecrübe üst düzey. Isınde iyi olduguyla ilgili dolaşan dedikolar sebebiyle patronun önüne getirilmis secilerek. Patron ikisiylede annemin görüşüp karar vermesini istedi. 1 saat sonra ikiside geldiler. Sonuç; Lise mezunu olan kazandı. Ek olarak; amerikada okuyan ilk olarak ise bulasikciliktan basladigini temelden geldiğini söyledi. Çok şaşırdım. Ama annem patronun verdiği bilgiler dogrultusunda, kendisini daha iyi ifade ettiğini düşündüğünü, is görüşmesinde aranan nitelikte davranani, işle ilgili sorulan soruya net cevabı vereni yani lise mezununu seçti. Bu arada; Otelin baş ascisi ni da bireysel olarak tanıyorum iyi bir abimdir. Büyük şehirde villa'da oturuyor. Söylemeden edemedim. O yüzden, şu an bu bakış acısını tasiyorsun ama, ne senin okuduğun bölüm seni gerçek kurtaricin, ne de erkek arkadasinin diplomasizligi onun sonu. Ek olarak belirtmek gerekirse, otel ilk acildiginda diplomalariyla otele doldurulan kaç tane mudur varsa, 1bucuk yılın sonunda yolcu oldular. Alttan gelen MYO, ve lise mezunu işini iyi yapan kim varsa, onların koltugunda oturuyor :) Lise terk büşra ablanın kulakları cinlasin, temizlikci girdi, house-keeping şefi oldu:) Yani; belli ki çok yanlış yerden bakiyosun hayata..