Konu sahibi, derdini yanlış vurgu ile anlatmışsın. Bu forumda öğrenim düzeyi farkından yana kaygılı olduğunu söylemeyegör... Herkes "insan olsun yeter" yazmakla görevli gibidir.
Ama mesela maddi açıdan dengesiziz desen derhal ayrılmanız öğütlenir. Öğrenimi yüzünden endişe duyan kadın taşlanıyor adeta. Ha, istisnaları da var tabii.
Senin kaygın, sizin geçen zaman içerisinde farklılaşmış olmanız, onun ufkunun dar kaldığından şikayetçisin gördüğüm kadarıyla. Kendince ona bir "Genel Kültür Edinme Programı" filan düzenlemişsin yok filmdi, kitaptı... Denenebilir tabii ama belli ki seninki ilgilenmiyor da.
Ailenden kaynaklanan kaygın ise lisans etiketini taşımıyor oluşu. Sen "Sevdiği işi yapıp kabul edilebilir bir geliri olacak, daha ne?" kafasında olabilirsin. Burada yazan arkadaşların da kendi kızlarına benzer bir damat adayı gelse acaba ilk gözeteceklerinden biri damadın mesleği, işi, öğrenim durumu, kompleks yapıp yapmayacağı olmayacak mı?
Eskiden öğrenim düzeyi farkına hiç önem vermezdim. Ama şahit olduğum bazı şeylerden sonra öğrenim düzeyindeki olumsuzluğun aslında kişinin bilgi birikimindeki kıtlığa da çok sıkça eşlik ettiğine, bu yüzden aksi bireysel olarak ispatlanana kadar bu önyargının haksız olmadığına karar verdim. Yani tamam eğitim eşekliği almaz ama eğitimsizliğin de mutlak bilgelikle sadelikle filan ilgisi yok kardeşim. Ne yücelttiniz be cehaleti...
İki gün sonra sevgilinin sığlığı, sana elalemin sevgilisini kıskandıracaksa hiç hayatından çalma güzel kardeşim.