- 13 Kasım 2019
- 6.281
- 13.196
- 198
- Konu Sahibi maricinmaricin
Çok üzüldüm. Kendimi ifşa etmek istemiyorum zira bu forumda çok konum var ama kendimle ilgili anlatmadığım da çok şey var. Ben de annemi 19 yaşımda kaybettim. babam 70 yaşındaydı evi anlattığınız gibi çöp eve çevirdi. Hiçbir şeyi atmıyor, attırmıyordu. Evde kırılmış mobilyalar, bir oda dolusu pet şişe vardı, ağzına kadar doluydu oda. market poşetlerini odalarda ve mutfak kapısı arkasında biriktirirdi, kapı açılmazdı. Bulaşıklık paslanmış, pazardan mesela aynısını alır yerine koyardım, eskisini çöpten çıkartır yerine koyardı. O tozu, kasveti ve karanlığı bilirim. Ben akrabalardan destek almaya çalıştım, eve temizlikçi getirdiler, kaç kere babam küfürler ve hakaretler eşliğinde kovdu hep temizlikçileri. Sonra bir gün kalçasını kırdı o hastanede yatarken ben bir yardımcı ile birlikte evde ne çöp varsa attım. Bir TIR dolusu ve 7 varil çöp çıktı evden. Babam tabi ki çok kızdı. Beni de atsaydın dedi, ama olan olmuştu, yapabileceği bir şey yoktu.
Destek alabileceğiniz, uzaktan da olsa bir akrabanız yok mu? Babanız tedavi altına alınsa iyi olur. Vasilik için mahkemeye başvurabilirsiniz. Bunlar çok zor süreçler, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Bir akraba, aile dostu, komşu veya arkadaş desteği çok faydalı olur bu süreçte. Başta evdeki kirli kedi kumlarını, babanızın kendi el yazısı olmayan, çöp vasfındaki kağıtları vs o görmeden atın mesela. O farkederse "Komşular belediyeyi ararsa daha kötü olur" deyin. En fazla bağırıp çağırıp sizi evden kovar, ama başka yapabileceği bir şey yok, ben bunları hep yaşadım. Yemek konusuna gelince, yapın yemeğinizi, zor değil öğrenirsiniz; internette tarifler var, baka baka yaparsınız canınızın çektiği yemeği; babanız da yer. Mümkünse gündüzleri çok evde kalmayın, yakınlarınızda bir kütüphane vb varsa gidin orada ders çalışın. Derslerinize sıkı sarılın, iyi (veya kötü) bir üniversite kazanıp, yurda geçin, mesleğinizi elinize alın, kurtarın hayatınızı.
Destek alabileceğiniz, uzaktan da olsa bir akrabanız yok mu? Babanız tedavi altına alınsa iyi olur. Vasilik için mahkemeye başvurabilirsiniz. Bunlar çok zor süreçler, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Bir akraba, aile dostu, komşu veya arkadaş desteği çok faydalı olur bu süreçte. Başta evdeki kirli kedi kumlarını, babanızın kendi el yazısı olmayan, çöp vasfındaki kağıtları vs o görmeden atın mesela. O farkederse "Komşular belediyeyi ararsa daha kötü olur" deyin. En fazla bağırıp çağırıp sizi evden kovar, ama başka yapabileceği bir şey yok, ben bunları hep yaşadım. Yemek konusuna gelince, yapın yemeğinizi, zor değil öğrenirsiniz; internette tarifler var, baka baka yaparsınız canınızın çektiği yemeği; babanız da yer. Mümkünse gündüzleri çok evde kalmayın, yakınlarınızda bir kütüphane vb varsa gidin orada ders çalışın. Derslerinize sıkı sarılın, iyi (veya kötü) bir üniversite kazanıp, yurda geçin, mesleğinizi elinize alın, kurtarın hayatınızı.