Selamlar. En son actigim konuda kayınvalide ve eltimden dert yanmistim yinede iki senedir ağzımı açıp birşey diyememistim ama en sonunda bomba patladı.
Pazar günü kayinvalidemlere gittik gündüzden akşamda kendi annemlere gececektik. Biz tam.cikarken eltimler geliyormuş onlara bende eltimle bir araya gelmek istemiyorum. Kendisini samimi bulmuyorum ekstra sinsi bu durum sinirlerimi bozuyor . Özel günlerde görüşmeyi tercih ediyorum sadece doğum günü aile yemeği vs. Anlaşamıyoruz kısaca yüzüne gülerek laf sokmaya çalışan tipler vardır ya aynen öyle biri.
Her neyse kayınvalidem biz onlar gelince gidiyoruz diye bozuldu kayinpederime telefonda hep işleri var zaten bunlarin falan dedi. Bende şaka yollu bizi yalnız agirla kimseyi çağırma biz varken daha sık gelelim dedim . Bir başladı bağırmaya ilk defa bagirdi bana o kadar . Ben oğullarımi bir araya getiremeyecek miyim sende gitme o zaman kardeşine eşime diyorki gitmeyeceksin onun kardesinede falan da filanda. Neyse dedim ki anne biz anlaşamıyoruz eltimle birbirimize gıcık gidiyoruz çok sinsi geliyor bana ayrıca sen ikimiz arasında kıyas yapiyorsun birde kırgınım ben onlara . Diyorki ne kıyas yapicam oda sana kırgın sinsi değil hiçte falan diye bağırıyor. Benim kayinvalidecigim benim yemeğimi yemez eltime bir makarna yaptirir yere göğe sigdiramaz herşeye heryere berqber giden tiplerdir. Eltim ben evlenmeden önce evlerine adım.atmazmis ben evlendim evlerinden çıkmaz oldu neyse detaylar çok ta uzun olacak toparlayayim.
Velhasıl kelam kayınvalidem parladikca parladı bana bende inceldiği yerden kopsun dedim artık herşeyi döktüm . Beni kabul edemeyislerini torunları olmasa umurlarinda olmayisimi beni bir türlü sevemediklerini bana danistigi şeyleri tekrar eltime danışıp salak yerine koyusunu cimriligini herşeyi söyledim oda bana yazıklar olsun sana diyip o sırada kucağında olan çocuğumu al şu çocuğunu diyerek fırlatarak ağlaya ağlaya gitti.
Eşimle birbirimize girdik . Eşim arayı duzeltmemi istiyor annesi ağladı ya kıyamet koptu çünkü . Ne yalan söyleyeyim.kimseyle aram düzelsin istemiyorum sadece eşimle tartismaktan bıktım. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana akıl verin . Uzun olduysa kusura bakmayın baya doluyum çünkü .
Merhaba, Yazını şimdi okudum. Kayınvalideniz ile yaşadığınız polemik kötü olmuş.
Fakat ağlaması hiç hoşuma gitmedi. Kolaya kaçmış. Hiç sevmediğim özellik , eşini acındırıp bir yandan seni suçlu durumuna düşürmüş.
Aslında kendini açıkça ifade etmişsin.
Karşı taraf , anlamayıp resmen konuları başka boyuta taşımış.
Sanki sana karşı daha önce dolmuş da o gün patlamış gibi.
Nedense ...
Eşler de maalesef evlendikten sonra annelerine daha dönük oluyorlar .
Bu da ister istemez çiftleri etkiliyor ne yazık ki. Çoğu boşanmalarının nedeni ise bundan kaynaklı.
Yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu da ilişkiyi etkiliyor.
Biz de ufak meseleler de bile kendi aramızda baya bir tartışıyoruz.
Konuya dönersek, bence eşinizin orta yolu bulması gerekiyor.
Ve kayınvalidenizin sizi yanlış anladığını o gün de
duygu patlaması yaşandığından dolayı bu duruma düşüldüğünü bir daha da yaşanmamasını istemediğinizi bir şekilde iletebilirsiniz.
Sonuçta eşiniz ve çocuğunuz için orta yolu bulmanız gerekiyor.
Toplumumuzda gerçekten bitmeyen konu ve problem... Kayınvalideler ve eşler .