DoKtorda gidince bir kaç gün denedim basqa bişey sürmedim foto dışında fito bboynunu duzeltiyo ama dün kaniyodu boynu akşam sürdüm simdi düzelmiş ama yüzü doktorun verdiği kreme rağmen berbatKendi haline bıraksanız belki şimdiye kadar düzelmişti
Biraz istikrarlı olun zırt pırt birşey denemeyin iyice berbat olacak bebeğin cildi, bir süre hiçbirşey kullanmayın biraz nefes alsın cildi, kullandıklarınızın biri ya alerji yapıyorsa, ya onlardan biri buna sebepse, o kadar şeyi kendinizedeneseniz çoktan yaralar çıkardı bir sakin olun mantıklı olun
Bebeginiz kac aylik benim kizimin olmuştu 3 buçuk aylıkken hem anne sutu hem mama alıyordu ciddiye ye götürmüştüm krem verdi suruyordum 15 20 gün geçiyor sonra yine oluyordu 9 aya kadar geçer geçer dedik yok sonra cocuk doktoruna gittik hazir mama emiyormu dedi evet dedik inek sütüne alerjisi var mamayi kesin dedi kestik düzeldi ve sadece yanağında vardı benim kizimin belki sizinde öyle bisey olabilirMerhaba Bebegimin yüzü duzelmiyo Doktorlar isilik bilmem derisi hassas diyolar krem falan yaziyolar ama birden yüzü yine ayniya dönüyor sadece yüzü kulak arkası birde boynunda oluyo. Belki bişey yiyorum ondan oluyo diye düşünüyorum bişeyden alerji oluyorsa sadece yuzunde ola bilirmi? Cunki bedeninde hicbisey yokon gün falan geciyo sonra yine geri geliyo ama kremlerini kullanıyorum gecsede.
Sadece anne sütüBebeginiz kac aylik benim kizimin olmuştu 3 buçuk aylıkken hem anne sutu hem mama alıyordu ciddiye ye götürmüştüm krem verdi suruyordum 15 20 gün geçiyor sonra yine oluyordu 9 aya kadar geçer geçer dedik yok sonra cocuk doktoruna gittik hazir mama emiyormu dedi evet dedik inek sütüne alerjisi var mamayi kesin dedi kestik düzeldi ve sadece yanağında vardı benim kizimin belki sizinde öyle bisey olabilir
Benim kızım şuan üç aylık bir aylikdan beri böyle sadece yuzunde yüzünde var bir yok oluyo bir geliyo. Sadece anne sütü alıyor. Nereye gitsem kimse alerji demiyo her kes derisi hassas diyolar. Bende belki süt alerjisi diye düşünüyorum ama süt ürünleri yediğim zaman aksine yüzünde bişey olmuyo. Bir ara hiç süt olan hicbisey yemedim hiç geçmedi ama bir hafta her gün peynir falan yedim bakalım noluyo diye hicbisey olmadı.Bebeginiz kac aylik benim kizimin olmuştu 3 buçuk aylıkken hem anne sutu hem mama alıyordu ciddiye ye götürmüştüm krem verdi suruyordum 15 20 gün geçiyor sonra yine oluyordu 9 aya kadar geçer geçer dedik yok sonra cocuk doktoruna gittik hazir mama emiyormu dedi evet dedik inek sütüne alerjisi var mamayi kesin dedi kestik düzeldi ve sadece yanağında vardı benim kizimin belki sizinde öyle bisey olabilir
geçmiş olsun canim.bebegin egzema büyük ihtimalle.benim oglumda böyleydi atipikti süt alerjisi olan bebeklerde daha fazla görünen bi durum o zaman bende atoderm kullanmistim.bazen geciyordu bazen tekrarliyordu özellikle kulak arkasi ama tam olarak geçmesi büyüdükçe oldu şimdi 7 yaşında geçti cok şükürAynen öyle oluyo içi beyaz beyaz döküntüler sonra suyu cikiyo kuruyo ağladığı zaman cogaliyo. Krem bir tek fito sürsem sonuyor doktor da atopik dedi krem yazdı dedi Biray sonra geçmezse başka.krem deniycez bilmiyorum artık deliricem
Kaç yaşında tam olarak gecdi? O kadar uzunmu suruyo?geçmiş olsun canim.bebegin egzema büyük ihtimalle.benim oglumda böyleydi atipikti süt alerjisi olan bebeklerde daha fazla görünen bi durum o zaman bende atoderm kullanmistim.bazen geciyordu bazen tekrarliyordu özellikle kulak arkasi ama tam olarak geçmesi büyüdükçe oldu şimdi 7 yaşında geçti cok şükür
Merhaba Bebegimin yüzü duzelmiyo Doktorlar isilik bilmem derisi hassas diyolar krem falan yaziyolar ama birden yüzü yine ayniya dönüyor sadece yüzü kulak arkası birde boynunda oluyo. Belki bişey yiyorum ondan oluyo diye düşünüyorum bişeyden alerji oluyorsa sadece yuzunde ola bilirmi? Cunki bedeninde hicbisey yokon gün falan geciyo sonra yine geri geliyo ama kremlerini kullanıyorum gecsede.
Küçük kızımın bacağında çıkmıştı aynı lekelerden çok beyaz tenli o yüzden alerjik demişti doktorumuz. Avene’in bir kremini vermişti. Geçmesi uzun sürdü. Siz alerji uzmanı bir cildiyeciye götürün bebişi. Çok geçmiş olsun.Merhaba Bebegimin yüzü duzelmiyo Doktorlar isilik bilmem derisi hassas diyolar krem falan yaziyolar ama birden yüzü yine ayniya dönüyor sadece yüzü kulak arkası birde boynunda oluyo. Belki bişey yiyorum ondan oluyo diye düşünüyorum bişeyden alerji oluyorsa sadece yuzunde ola bilirmi? Cunki bedeninde hicbisey yokon gün falan geciyo sonra yine geri geliyo ama kremlerini kullanıyorum gecsede.
İsilikle alakası yok. Eğer emziriyorsanız sıfır şeker beslenin ve paketli gıdalardan uzak durun , mama veriyorsanız da değiştirin.Atdim resim
Emiziriyorum paketli qidalardan subhelendim.ben bir haftadır tamamen kesdim paketli qidalari hiç bişey küçükse olsa yemiyorum bu bir haftada hiç artış olmadı yüzünde falan belkide arada sırada ağzıma atdigim abur cubur yapıyormuş ola bilir dimi? Süt ürünlerinden diyil ondan eminim hepsini kesmiştim sonra bakdim hiç fark yok yemeye başladım peynir falan hicbisey olmuyo.İsilikle alakası yok. Eğer emziriyorsanız sıfır şeker beslenin ve paketli gıdalardan uzak durun , mama veriyorsanız da değiştirin.
Teşekkur ederimegzama illa alerjiden olmaz. ama egzamalı çocuklar astım ve alerji açısından risk grubundadır. yani ileride bunlar gelişebilir. o yüzden herkesin dediği gibi çocuk alerji uzmanı bir doktor görmeli. senin diyetini, ek gıdaya geçince onun yiyeceklerini, bebeğin tedavisini o düzenlemeli. oğlumun iki aylıkken egzaması çıkmıştı ve steroidli krem kullanmıştım. hiç bu kadar ilerlemeden cildi toparlanmıştı. ondan sonra da aşağıda yazacaklarımı yaparak steroidli krem kullanmaya gerek kalmadan idare ettik:
- kokulu her şeyden uzak dur. bebek bezini kesinlikle kokusuz al. bez bölgesinde sorun yok diye düşünme. sleepy ve goon güzel.
- ıslak mendil yerine bebek pamuklarını bir saklama kabına koyup sula ıslatıp kullanabilirsin. acil durumlarda kullanmak için kesinlikle içerik listesi en kısa olan ve parfüm içermeyen mendilleri tercih et. sleepy yenidoğan, baby turco zeytinyağlı yenidoğan olabilir.
- bebeğin deterjanı kesinlikle kokusuz olsun. toz deterjan, sabun tozu kullanma. bunlar zor durulanıyor. sıvılar daha iyi. u green clean sensitive deterjan, uni baby parfümsüz deterjan kullandım. parfümsüz sıvı deterjan yani, bebek deterjanı olması şart değil.
- bebeğin çamaşırlarını kesinlikle ayrı yıka ve ekstra durula. yumuşatıcı kullanma.
- her gün ılık suya sok. asla sıcak su değil, cildi kurutur. 2-3 dk bile olsa ılık suya sok, sonra daha ıslakken kremle. haftada 1 şampuanlaman yeterli. daha fazla şampuanlama. doğal sabun vs bile olsa haftada birden fazla temizleme. ama her gün ılık suya sokup kremle.
- banyo suyuna nişasta koy. nişasta ciltte kalıyor ve nemlendiriciyi tutuyor. cilt daha iyi nemleniyor.
- %100 pamuk kıyafetler giydir. melanj gri, kırçıllı kumaşlar genelde polyester içerir. ikili paket halinde satılanlardan biri %100 pamuk diğeri polyester karışımlı olabiliyor. buna dikkat et.
- bebeği kalın giydirme, terleme egzamayı kötüleştiriyor.
- bebeği her sabah baştan aşağı kremleyip nemlendir. gün içinde de 4-5 kez egzamalı yerleri nemlendir. bir de banyodan sonra kremleyeceksin. yani toplamda 6-7 kez kremlenmiş olacak. bunu doğrudan doktorumuz söylemişti. evet çok abartı ama işe yarıyor.
- ben mustela stelatopia'dan memnun kalmadım ama doktorlar genelde bunu önerir. bioderma atoderm veya la roche posay lipıkar serisi de egzamalı cilde uygun. bunların losyonlarını tüm cilde, balm olanlarını egzamalara uygulayabilirsin. ama benim en çok memnun kaldığım trukid ürünleri oldu. trukid egzama cream çok iyi geldi. losyonu da tüm vucüt için iyi.
- güneş egzamayı baskılıyor. imkan oldukça açık havaya çıkar dolaştır.
egzama çocuk büyüdükçe hafifleyip geçen bir şey. mühim olan çocuğun astım ve ciddi alerjiler açısından takip edilmesi, egzamanın mikrop kapmaması, gerekirse steroidli kremler ile tedavi edilip sonrasında iyi bakımla en aza indirilmesi. kolay gelsin. geçmiş olsun.
Paketli gıdaları kesin ve çok iyi bi alerji doktoruna götürün ne olur ne olmaz. Egzama gibi çünkü hatta cildiye+alerji doktoruna götürseniz daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Altında yatan sorunu bulmadan çözülecek bişey değil gibi. Kremler anlık kurtarır bu duruma yol açan esas sorunun bilinmesi gerekir. Çok geçmiş olsunEmiziriyorum paketli qidalardan subhelendim.ben bir haftadır tamamen kesdim paketli qidalari hiç bişey küçükse olsa yemiyorum bu bir haftada hiç artış olmadı yüzünde falan belkide arada sırada ağzıma atdigim abur cubur yapıyormuş ola bilir dimi? Süt ürünlerinden diyil ondan eminim hepsini kesmiştim sonra bakdim hiç fark yok yemeye başladım peynir falan hicbisey olmuyo.
İki gere götürdüm hiç birisi demedi alerji olduğunu git Biray sonra gel diyolar kremlerde bı iyi oluyo bı olmuyoPaketli gıdaları kesin ve çok iyi bi alerji doktoruna götürün ne olur ne olmaz. Egzama gibi çünkü hatta cildiye+alerji doktoruna götürseniz daha sağlıklı sonuçlar alabilirsiniz. Altında yatan sorunu bulmadan çözülecek bişey değil gibi. Kremler anlık kurtarır bu duruma yol açan esas sorunun bilinmesi gerekir. Çok geçmiş olsun
Daha önce aynı sorunu yaşayan başka bir üyeye yazmıştım. Biz de yaşamıştıkBiz de kızımda aynı şeyi yaşadık. Doktorumuz yeni doğan egzaması, dert etmeyin 6 aya kadar ara ara tekrarlar ve geçer demiş, ilaçlar kortizonlu diye de vermemişti.
Bir kaç şey önerdi onları yaptıktan sonra 6 aya kalmadan geçti. Öneriler şöyle
- Yatağı yorganı yastığı yünse atın.(bizimki elyaftı Visko aldık sonradan)
- Yüzde yüz pamuklu olmayan kıyafet giydirmeyin.
- El örgüsü yün yelek vs. giydirmeyin. Özellikle beresi pamuklu olsun.
- Emerken terliyorlar kendi teninizle temas ettirmeyin araya bez koyun, muslin bezler işe yarıyor.
- ihtiyaç duydukça ılık suyla yüzünü silin. ıslak mendil kullanmayın.
- Bir de evinizin ısısı müsait ise her gün duru suyla banyo yaptırın. Doktorumuz banyoda şampuan ve lif kullanmayin içinize sinmezse haftada bir defa az miktarda şampuan kullanabilirsiniz lif yasak, 6 ay sonra kullanabilirsiniz demişti.
Geçmiş olsun. İyi haberini de yazın mutlaka.
9 ayliktan sonra yüzü gecti güneşe maruz kalinca kırmızılik sivilcelenme oluyordu gunes kremi kullanmaya baslamistik kulaklarinin arkasi 1.5 yas civari gectiKaç yaşında tam olarak gecdi? O kadar uzunmu suruyo?iki kulağında vardı bir kulağı tamamen geçmiş hiç olmuyo yüzünde bir tarafında çok az bişey oluyo diğeri daha düzelmedi önce tüm yuzundeydo şimdi sadece yüzünün tam ortasında oluyo acaba
kortizonlu krem hic kullanamdim doktorumuz kortizon söndürür ama bi sure sonra yine tekrar eder bosuna kortuzon almasin dedi vermedi.baska bi doktor verdi ama ben kullanmadim atoderm iyi geldi düzenli kullanmistik9 ayliktan sonra yüzü gecti güneşe maruz kalinca kırmızılik sivilcelenme oluyordu gunes kremi kullanmaya baslamistik kulaklarinin arkasi 1.5 yas civari gecti
Çok uzun sürmüş9 ayliktan sonra yüzü gecti güneşe maruz kalinca kırmızılik sivilcelenme oluyordu gunes kremi kullanmaya baslamistik kulaklarinin arkasi 1.5 yas civari gecti
Benim doktor hametan krem yazmış sürünce derisi daha çok kuruyo ama.yuzinu yikasam hicbisey kullanmadan uyusa yarın bakıyorum daha yumuşak oluyo yüzü önce derisi çok luruydu bedenindede ama.simdi.bedenine krem vurmasam bile hiç kurumuyo yuzude aynı şekilde zamanla kuruluğu geciyo.ama nedense kızarıklık gidib geliyo ama kizariklikda azaliyo git gide yuzunun her tarafında.olmuyo.artikkortizonlu krem hic kullanamdim doktorumuz kortizon söndürür ama bi sure sonra yine tekrar eder bosuna kortuzon almasin dedi vermedi.baska bi doktor verdi ama ben kullanmadim atoderm iyi geldi düzenli kullanmistik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?