• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin yüzü yanık gibi

İyi bı doktor bulsam kesge
Araştırabilirsiniz buradan. Ben günlerce her yere bakıyorum herkese soruyorum. İlk gittiğim Dr dan memnun kalmadım şimdi başka bir doktora gitcem. Yani hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama illa ki vardır başka dr

Özel için durumunuz var mı bilemiyorum ama belki internette araştırma yapabilirsiniz. Yorumları okuyup alanına göre seçiminizi yaparsınız dilerseniz yeni bir konu açın manisada iyi bir çocuk doktoru önerisi diye. Şu an bebeğinizin rutin aylık kontrollerini nerede yaptırıyorsunuz?

Burada var öyle hastane bir tane
Hametanla kesinlikle çözülecek birşey değil bu çocuğu süründürmeyin ve bir doktora götürün. Alerji kaynaklı değilse sürekli ama sürekli nemli tutmanız gerek kış geliyor hava nemli değil eğerki alerji sebepli değilse hep krem sürceksiniz. Atopik dermatit kremlerinden ben la roche posay ın kullandım geçti. Ama alerji kaynaklı olma ihtimali var bunuda ancak doktor bilir. Ve dalin kullanmayın bende dalinin şampuanını kullanmıştım. Minidolin şampuan alabilirsiniz siveno çamaşır deterjanı alabilirsiniz daha iyileride vardır bi araştırın ama doktora götürün çocuğu yazık gerçekten içim acıdı kanıyor falan dediniz 😔

Hametanla kesinlikle çözülecek birşey değil bu çocuğu süründürmeyin ve bir doktora götürün. Alerji kaynaklı değilse sürekli ama sürekli nemli tutmanız gerek kış geliyor hava nemli değil eğerki alerji sebepli değilse hep krem sürceksiniz. Atopik dermatit kremlerinden ben la roche posay ın kullandım geçti. Ama alerji kaynaklı olma ihtimali var bunuda ancak doktor bilir. Ve dalin kullanmayın bende dalinin şampuanını kullanmıştım. Minidolin şampuan alabilirsiniz siveno çamaşır deterjanı alabilirsiniz daha iyileride vardır bi araştırın ama doktora götürün çocuğu yazık gerçekten içim acıdı kanıyor falan dediniz 😔
Şuan yüzünde hicbisey yok sabahki resmiyle simdikini yan yana koysam Biray geçmiş zann edilir sabah bir elini atdi yüzüne engel olamadım üç dört yerden kanını akitdi şimdi gecdi geçen haftada böyle oldu ama yinede doktora götürdüm ondan bir gün sonra aşiya götürdüm ondan sonra bu hale geldi biraylik asisindada aynen öyle oldu. Ben bilmiyorum bu alerjimi deridenmi ne. Böyle geçince deride kurumuyo ama başladım kızarmaya hem deri kuruyor ne sursemde hemde gecmiyo. Pazartesi goturcem inseAllah doktora. Deterjanı falan deyisdirecegim siz dediginizden alacağım çok tessekur ederim 😘

Atopik dermatit ya da alerji, atopik ise biodermanin bebekler için kremi ve banyo jeli var, bize en iyi gelen bunlardı. Geçmiş olsun gececek ve alerji ya da cildiyeye gidin derim

Siz yediklerinizi gozden gecirin, perhiz yapin. Domates, kirmizi mercimek, susam, tahin, kereviz, sut urunleri, yumurta kesin durumunu gozlemleyin. Iyilesmw olursa sorun besin alerjisidir. Zaten durduk yere alevlenip sonuyorsa mutlaka yediginiz bir sey etkiliyordur. Mama takviyesi veriyorsaniz alerji mamasi deneyebilirsiniz.
Hiç birisini yemiyorom zaten yemeye çok bişey kalmadı 😁 yediklerimi hatırlıyorum yulaf yemişdim sabah akşamda bulqur aradada bir iki tane qofret çin kek falan çocukların yemediklerini atdim ağzıma yani onlardandami ola bilir. Bide çekirdek cevizde yemişdim ama ceviz iki aydır çok yedim o yapmiyo bence ama onuda kesdim

Hiç birisini yemiyorom zaten yemeye çok bişey kalmadı 😁 yediklerimi hatırlıyorum yulaf yemişdim sabah akşamda bulqur aradada bir iki tane qofret çin kek falan çocukların yemediklerini atdim ağzıma yani onlardandami ola bilir. Bide çekirdek cevizde yemişdim ama ceviz iki aydır çok yedim o yapmiyo bence ama onuda kesdim
Paketli gıdalar daha çok yapıyor bizde öyleydi

Biz de kızımda aynı şeyi yaşadık. Doktorumuz yeni doğan egzaması, dert etmeyin 6 aya kadar ara ara tekrarlar ve geçer demiş, ilaçlar kortizonlu diye de vermemişti.

Bir kaç şey önerdi onları yaptıktan sonra 6 aya kalmadan geçti. Öneriler şöyle

- Yatağı yorganı yastığı yünse atın.(bizimki elyaftı Visko aldık sonradan)
- Yüzde yüz pamuklu olmayan kıyafet giydirmeyin.
- El örgüsü yün yelek vs. giydirmeyin. Özellikle beresi pamuklu olsun.
- Emerken terliyorlar kendi teninizle temas ettirmeyin araya bez koyun, muslin bezler işe yarıyor.
- ihtiyaç duydukça ılık suyla yüzünü silin. ıslak mendil kullanmayın.
- Bir de evinizin ısısı müsait ise her gün duru suyla banyo yaptırın. Doktorumuz banyoda şampuan ve lif kullanmayin içinize sinmezse haftada bir defa az miktarda şampuan kullanabilirsiniz lif yasak, 6 ay sonra kullanabilirsiniz demişti.

Geçmiş olsun. İyi haberini de yazın mutlaka.

Son düzenleme:
Paketli gıdalar daha çok yap

Paketli gıdalar daha çok yapıyor bizde öyleydi
İncirde yaparmi sanki inicrde etkiledi iki kere yedim her ikisi çok alevlenen zamanına deng gelmisdi. Ama âsi olmadan her şey yemiştim süt bile içiyordum tatlı abur cubur çok şey yedim cunki ben diğer bebeğimde hiç biseyden korunmadim ne acı dışında her şey yedim ne qaz ne alerji olmadi

İncirde yaparmi sanki inicrde etkiledi iki kere yedim her ikisi çok alevlenen zamanına deng gelmisdi. Ama âsi olmadan her şey yemiştim süt bile içiyordum tatlı abur cubur çok şey yedim cunki ben diğer bebeğimde hiç biseyden korunmadim ne acı dışında her şey yedim ne qaz ne alerji olmadi
Bugün doktora gidecektiniz, galiba dimi

Saajan Saajan Merhaba nasıl oldu bebeğiniz doktor kontrolünüz nasıl geçti?
Merhaba öncelikle sorduğun için Allah razı olsun 🤩 gecdi yüzündeki her şey bedende de yok oldu o yüzden daha goturmedim doktora. Dua okudum nazardanmiydi yoksa sirkeli suyla yıkadım ondanmi gecdi bilmiyorum ama gecdi.

Merhaba kizlar bebeğim iki aylık biraydan beri yüzü kizariyo sarı sulu kabarcıklar oluyo sacindada var hastaneye götürdüm Ogün sönmüş gibiydi doktor dedi derisi hassas bedeninde de vardı ayaklarında falan hametan krem yazdı kullan Biray sonra gel dedi kulanniyorum ama faydası yok gibi yüzü sabahlar sanki yanmış gibi oluyo kanını akitiyo dayanamiyo engel olamıyorum çok kasiniyo şimdi ayaklar karın kollar her yerinde var 😥 bu alerjimi deri kurulugumu ne bunu yaşayan kurtulan varmı nasıl geciyo bebegime çok üzülüyorum 😭
Içi sarı suluysa antibiyotikli krem kullanmak gerekibiliyor ilk doğduğunda olmuştu sarı sulu ve sonra kabuk tutar gibi bacoderm kullandik çok kısa bir sürede geçti ama sizin baya yayilmiş başka bi doktora da goturun cok geçmiş olsun

Back