• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben, yine eş ve ailesi sorunu😖

Annen de yalnızsa yanına giderdim. Tabi yollar da açık değil şimdi. Açılınca gidin. Uzun bi süre de dönmeyin. Ayaklarına kapansın. Düzeleceğim derse öyle dönersin. Ya da eşin ne iş yapıyor . İzmirde çalışma imkanı varsa oraya taşınmaya ikna etmeye çalış .

Ya şu daha birbiriyle yaşamayı tatmadan, evliliği yoluna koymadan çocuk yapanları anlamıyorum. 2 senede 2 çocuk ne... Şu an çocuğun olmasaydı bunca şeye katlanmak zorunda hissetmezdin. Çekip giderdin. Hoş ben olsam yine giderim de, hala bazı huylarını seviyorum iyi bir adam diyorsun. Neyse.

Önceki konuda da yorum yapmıştım. Eşinin aklını başına almasını çok isterdik ama eşinde annesine tapma derecesinde bağlılık gelişmiş. Seni kaybetmekten de korkmuyor. Bence artık kendini üzüp daha fazla strese girme, doğumuna kac hafta var bilmiyorum ama gitme fırsatı bulursan hemen annenin yanına git ve doğumunu orda yap. Bebeğini kucağına aldıktan sonra da boşanmak istediğini söyle eşine, böyle hayat geçmez. Hamileyken seni annesi çok mu rahat ettirmiş de daha ortada hiçbir şey yokken anneme sen bakmazsın diyor. Seni maalesef ki dediğin gibi annesine hizmet et kendisinin de gönlünü et diye almış gibi konuşmuş. Adamdaki zihniyet bu.Değişmesi çok zor. Sen bırakıp gideceksin. Gelirse peşinden kendi bilir. Hem çocuklarını düşünen babaysa o da annesi için karısını harcamamalı. Baska yolu yok. Anneme bakmazsın etmezsin derse de herkes kendi anne babasından sorumlu, bana baktırınca sen değil ben bakmış oluyorum bil istedim de. Dini olarak bile öyle bir zorunluluk yok. Erkekler bulmus kolayını, anneme bakıyorum diye alıyorlar eve. Eslerini annelerine bakıcı yaptırıp kendileri işe gidip geliyor bir selam sabah ediyor o kadar.İki cocugum var diye düşünme, annen çocuklarına birkaç sene bakar. Sen çalışırsın. Sonra okul yada kreş yaşına geldiklerinde zaten rahatlarsın. Bu adamla annesine hizmet edip sinir hastası olacağına kendi annenle yaşa. Hem iki hayır duasını alırsın kadının.

Son düzenleme:
Bir önceki konunuzu hatırlıyorum.Tüm yaşananlara rağmen eşimi hala çok seviyorum,ayrılsak bile sevmeye devam ederim demiştiniz.Eşinize bu koşulsuz sevginizi hissettirdiyseniz ben bu kadına ne yaparsam yapayım beni sevmeye devam edecek diye düşünüyor olabilir.Böyle olaylar yaşayıp hala seviyorum diyebiliyorsunuz.
Haklısınız baştan beri bu kadar duyarsız anlayışsız davranan birini hala seviyorum demek benim salaklığım. o zaman öyle kavga gürültü yoktu.iyi yanları da var diye geçiyordu içimden. Bugün sabahtan beri o kadar saçmaladı ki çok ümitsizliğe karamsarlığa düştüm bu evlilikle ilgili.

Ya şu daha birbiriyle yaşamayı tatmadan, evliliği yoluna koymadan çocuk yapanları anlamıyorum. 2 senede 2 çocuk ne... Şu an çocuğun olmasaydı bunca şeye katlanmak zorunda hissetmezdin. Çekip giderdin. Hoş ben olsam yine giderim de, hala bazı huylarını seviyorum iyi bir adam diyorsun. Neyse.
Salaklık tamamen hepsi.yine de ayrılsam bile ilk çocuğum için pişman değilim onun varlığı herşeyden güzel bir sürü zorluğu olsa bile

Önceki konuda da yorum yapmıştım. Eşinin aklını başına almasını çok isterdik ama eşinde annesine tapma derecesinde bağlılık gelişmiş. Seni kaybetmekten de korkmuyor. Bence artık kendini üzüp daha fazla strese girme, doğumuna kac hafta var bilmiyorum ama gitme fırsatı bulursan hemen annenin yanına git ve doğumunu orda yap. Bebeğini kucağına aldıktan sonra da boşanmak istediğini söyle eşine, böyle hayat geçmez. Hamileyken seni annesi çok mu rahat ettirmiş de daha ortada hiçbir şey yokken anneme sen bakmazsın diyor. Seni maalesef ki dediğin gibi annesine hizmet et kendisinin de gönlünü et diye almış gibi konuşmuş. Adamdaki zihniyet bu.Değişmesi çok zor. Sen bırakıp gideceksin. Gelirse peşinden kendi bilir. Hem çocuklarını düşünen babaysa o da annesi için karısını harcamamalı. Baska yolu yok. Anneme bakmazsın etmezsin derse de herkes kendi anne babasından sorumlu, bana baktırınca sen değil ben bakmış oluyorum bil istedim de. Dini olarak bile öyle bir zorunluluk yok. Erkekler bulmus kolayını, anneme bakıyorum diye alıyorlar eve. Eslerini annelerine bakıcı yaptırıp kendileri işe gidip geliyor bir selam sabah ediyor o kadar.İki cocugum var diye düşünme, annen çocuklarına birkaç sene bakar. Sen çalışırsın. Sonra okul yada kreş yaşına geldiklerinde zaten rahatlarsın. Bu adamla annesine hizmet edip sinir hastası olacağına kendi annenle yaşa. Hem iki hayır duasını alırsın kadının.
Evet ben kendimce bir sürü sıkıntıya katlandım buraya geldiğimden beri. Ona da söyledim yaşama sevincimi kaybettim sizin yüzünüzden senden bana koca olmaz diye ne içimden geçerse söyledim. Ömür böyle geçmez şimdiye kadar ne hata yaptımsa yaptım doğru düzgün vakit geçirmeden ailesini tanımadan evlendim, şu anki hamileliğimin olmaması için de daha sıkı önlem alabilirdim ama olmaz sandım. Bundan sonra toparlanmak biraz zaman alır ama doğumdan sonra kendimi hemen toparlamaya çalışcam daha fazla hatalı davranmak hayatımı mahvetmek istemiyorum..

Evet ben kendimce bir sürü sıkıntıya katlandım buraya geldiğimden beri. Ona da söyledim yaşama sevincimi kaybettim sizin yüzünüzden senden bana koca olmaz diye ne içimden geçerse söyledim. Ömür böyle geçmez şimdiye kadar ne hata yaptımsa yaptım doğru düzgün vakit geçirmeden ailesini tanımadan evlendim, şu anki hamileliğimin olmaması için de daha sıkı önlem alabilirdim ama olmaz sandım. Bundan sonra toparlanmak biraz zaman alır ama doğumdan sonra kendimi hemen toparlamaya çalışcam daha fazla hatalı davranmak hayatımı mahvetmek istemiyorum..
İnsan umutsuzluğa düşüyor bazen. Ama annesin ve arkanda annen var. Ustelik hamilesin şuan eşinden en çok destek beklediğin dönemdesin belki de. O yuzden normalde kırgınlığın daha kolay geçerken şimdi hamileliğini de stres icinde gecirmene sebep oldukları için daha zor affedersin.Esinle güzel bir konuşma yap, ben çocuklarım ve senin için anneni idare etmeye çalıştım her şeyi düzene koymak için.Ama sen ikimizin yeni bir aile kurduğunu anlamak istemedin artık gücüm yok, bundan sonra sende benim kadar çocuklarını düşünüyorsan evliliğimiz için anneni durması gereken mesafede tutarsın yoksa ben yokum gibi konuş. Ama bu konuşmayı doğumdan sonra yapsan daha iyi olur gibi çünkü şimdi sinirlerini bozacak ters bir cevap verebilir eşin. Önceliğin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almak olsun.

Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Bu tarz şeyler söyledim benim annem senin ne kadar hayatında, sen annemi ne kadar arıyorsun benden sürekli aramamı bekliyorsun, ben bugüne kadar annem için tek bir iyilik bekledim mi sizdeki bu beklenti ne, bunun gibi şeyler söyledim o da benim annem hasta olsa sen bakmazsın ama seninki olsa ben koşarım dedi. Onlar başından beri istiyor ki annesi bizle yaşasın elini bir işe sürmesin ben her türlü işi gücü yemeği yapiyim bi de üstüne onun saçma sapan hareketlerine katlaniyim ona bayılmamı çok sevmemi bekliyorlar kaynanam da kız kardeşi de eşim de. Onların beklediği ilgiyi göstermedim diye de benden memnun olamadılar bi türlü
annenizle ilgili bir rahatsızlık uydurun madem öyle denkleşsinler. ve bu konuda ciddiyim. böyle tiplerin anneleri zaten zımba gibidir hastalık uydururlar.

Tam boşanılacak adam :KK66:
Benim kaynana olacak kadın Bunların çeyreğini yapmasına rağmen görüşmüyorum kimse de görüştüremez oğlunada boşanırım dedim

Sizce bu evlilik yurur mu? Ya da soyle sorayim bu adam duzelir mi? Cevabi hepimiz biliyoruz aslinda. Yapilacak sey de belli aslinda.

Konuyu sonuna kadar okudum. Sonra gözüm hamilelik takvimine takıldı. Yapacak bir yorum bile bulamadım.

Konuyu sonuna kadar okudum. Sonra gözüm hamilelik takvimine takıldı. Yapacak bir yorum bile bulamadım.
Yapmayın o zaman kimse sizden zorla yorum istemiyor. Ben de istemedim bu hamileliği öğrenir öğrenmez ağladım bu zamana kadar da kabullenemedim. Böyle yorum yazanların hiçbir faydası yok şu durumda

Tam boşanılacak adam :KK66:
Benim kaynana olacak kadın Bunların çeyreğini yapmasına rağmen görüşmüyorum kimse de görüştüremez oğlunada boşanırım dedim
İşte eşim bunu anlamıyor annem sana ne yapıyor kafana mı vuruyor, ekmeğini mi elinden alıyor diyor. Bütün gün ayrı odada duruyorum ayrı odada uyuyorum bu gece geldi yanıma sarıldı, istemedim. Bitsin ayrılalım dedim, çocukları ne yapcaz dedi ben bakarım annem, kardeşlerim destek olur dedim. Ben ne yapcam onlarsız diyor. Sen annenle yaşa diyorum. Beni ilgilendirmez düşünseydin bizi diyorum. Çocukları bırak git dedi. Bugün annesine gidecek kal orda dedim inşallah doğru düzgün bi çözüm yolu bi çıkış kapısı bulurum

annenizle ilgili bir rahatsızlık uydurun madem öyle denkleşsinler. ve bu konuda ciddiyim. böyle tiplerin anneleri zaten zımba gibidir hastalık uydururlar.
Ayynen öyle tanıdığım günden beri hasta. Telefonla benle veya oğluyla konuşsa ya da yüz yüze görüşsek hep bi yerleri ağrıyor. Bizde kaldığı zamanlar da sabah inlemesiyle uyanırdım bi yerinin ağrıdığını söyleyip dururdu uyanır uyanmaz odada kendi kendine.kp evlendiğimden beri her gün hasta diyor. Eli ayağı tutuyor asla iş yapmaz gezmeye bayılır benim göze alamadığım yerlere yürür gider, düğünlerde oynar. İşte eşim de teyzesi de bana ona bakıcı geldi gözüyle bakmışlar çok geç anladım.

Sizce bu evlilik yurur mu? Ya da soyle sorayim bu adam duzelir mi? Cevabi hepimiz biliyoruz aslinda. Yapilacak sey de belli aslinda.
Bu zamana kadar yürümedi ite kaka geldi. Adam da düzelmez, anlamak istemiyor beni. Normal bi evliliğimiz olamadı kv hanımın gölgesi hep üstümüzdeydi. O da hala annem napıyor ki kafana mı vuruyor ekmeğini mi elinden alıyor diyor kaçıncı seferdir. Ben hep başkalarının evliliklerine özendim, her evlilikte sorun vardır ama adamların hanımlarını sahiplenmesine, eşlerin birbirlerine bağlılığına hep özenerek baktım

Back