• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ben, yine eş ve ailesi sorunu😖

Valla ben bugün k. Valide yi aramadım bile
Sen benim kızım gibisin kızım neyse sende o sun deyip deyip. oğlun parmağımı incitti diye ağlayarak aradığımda beni 1 kere olsun nasılsın diye aramadığı için gözümde değeri yok. O günden beri ne evine gittim ne de aradım.

Bir Psikoloğun makalesinde şöyle birşey okumuştum:
Kayınvalidesiyle yarışan gelin, eşini annesine daha da yaklaştırır.

Sizdede tam bu olmuş, Annesini kötülemeyin eşinize. AKsı halde Annesine yakın size uzak olur.
Benim yarışmak gibi bir niyetim yok o kendi hayatına baksın ben kendi hayatıma, beni rahatsız etmesin yeter. Benim derdim şu, annesi bin türlü saçma laf söyler, sürekli bir şeyler talep eder, beni de onu da zor duruma düşürür ama ona tahammülü sabrı sonsuz. Ben ailesi değilim demek ki, çünkü bana karşı sabrı anlayışı yok, değer verdiğini sevdiğini düşünmüyorum. Ben çıkamıyorum bu işin içinden

Ne yazsam bilemedim. Adama oturup konuşup kendinizi anlatsanız böyle böyle diye, anlayacak değişecek gibi durmuyor. Sizi üzmek için söylemiyorum ama sizi biraz sahipsiz görüyor herhalde bi de çocuklar da var, gitmeye cesaretiniz olmaz diye düşünüyor. Bence kaybetme korkusu olan karısının gidebileceğini, afedersiniz öküz gibi davrandığında onu terk edeceğini bilen hiçbir erkek böyle davranmaz. Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum mesleğiniz var mı yok mu ama ona onu terk edebileceğinizi göstermediğiniz ve güçlü durmadığınız sürece sizi ezmeye devam edecek

okların size yönelmesine asla izin vermeyin.
sizi annenizle ilgili suçluyorsa siz de onu kendi annenize karşı eylemleriyle suçlayın.
kısasa kısas ilkesini benimseyin.
"annem torunuyla görüşemiyor öyleyse senin annene çocuğumun hasta olması uğruna torpil geçemem"
"sen benim annemi annen olarak görmüyosan benim de öyle bir mesuliyetim yok"
"sen benim annemi arayıp hal hatır sormuyosan ben de sormak zorunda değilim"
"benim annem sana falanca kabalığı yapmıyosa senin annen de bana yapamaz"
"bu dediklerim tartışmaya açık değildir."
-konuşma bitişi

Benim yarışmak gibi bir niyetim yok o kendi hayatına baksın ben kendi hayatıma, beni rahatsız etmesin yeter. Benim derdim şu, annesi bin türlü saçma laf söyler, sürekli bir şeyler talep eder, beni de onu da zor duruma düşürür ama ona tahammülü sabrı sonsuz. Ben ailesi değilim demek ki, çünkü bana karşı sabrı anlayışı yok, değer verdiğini sevdiğini düşünmüyorum. Ben çıkamıyorum bu işin içinden
Makale öyledi devamida vardi aklimda değil. Yarişmak derken, Annen böylede şöylede demeleriniz.
Size haksizsiniz Demiyorum! Ama dikkat edin Politik davranin diyorum'
Adami kendinize bagliyasiniz! O zaman size arka cikcaktir

Evet dediklerinizin hepsine katılıyorum ben de pişmanım her şey için ama iş işten geçti bundan sonra ne yapabilirim de daha iyi olur durumum onu düşünmek istiyorum da şu doğumu bi atlatmak istiyorum önce.. Aşırı korkum var sedyeye yatmak iğneler vurulmak, yine aynı yerden kesilecek olması,o uyuşukluk geçince çektiğim tarifsiz acılar hiç birini istemiyorum ama başıma gelecek mecbur

Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Umarım sıkıntısız bir doğum olur. Şimdi biraz olsun sakin kalmaya çalışın doğumdan sonra kendinize bir yol haritası çizersiniz

Pılınızı pırtınızı toplayip şehirler arası yasak kalkınca annenizin yanına gidin bir daha dönmemek üzere.Anneniz sizi zırdeli kaynanaya,hırsız kayına,sümsük kocaya mı doğuruverdi?

Ne yazsam bilemedim. Adama oturup konuşup kendinizi anlatsanız böyle böyle diye, anlayacak değişecek gibi durmuyor. Sizi üzmek için söylemiyorum ama sizi biraz sahipsiz görüyor herhalde bi de çocuklar da var, gitmeye cesaretiniz olmaz diye düşünüyor. Bence kaybetme korkusu olan karısının gidebileceğini, afedersiniz öküz gibi davrandığında onu terk edeceğini bilen hiçbir erkek böyle davranmaz. Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum mesleğiniz var mı yok mu ama ona onu terk edebileceğinizi göstermediğiniz ve güçlü durmadığınız sürece sizi ezmeye devam edecek
Şu an hiç iyi değil aramız daha bugün çok kavga ettim onunla. Annem hasta olsa bakmazsın diyor.ben de iyi zamanımda beni delirttiniz çünkü dedim. Zor zamanda da içimden gelmeyecek, annesiyle aynı evde olmayı düşünemiyorum. İş güç yemek hasta bakımı filan değil de karakterini kaldıramıyorum. Anlamıyor evet, boşanmak istediğimi de açık açık söylüyorum ama çok ta umurunda değil gördüğüm kadarıyla. O da çocuk için benimle birarada sanırım

Pılınızı pırtınızı toplayip şehirler arası yasak kalkınca annenizin yanına gidin bir daha dönmemek üzere.Anneniz sizi zırdeli kaynanaya,hırsız kayına,sümsük kocaya mı doğuruverdi?
Valla ya 😀bi de onlar kendilerinin ne olduğunu anlasa. Kaf dağında mübarekler

Bunu söylemek istemezdim ama boşanmaktan başka çaren yok. Başka türlü bu kadından kurtulamazsın.

Makale öyledi devamida vardi aklimda değil. Yarişmak derken, Annen böylede şöylede demeleriniz.
Size haksizsiniz Demiyorum! Ama dikkat edin Politik davranin diyorum'
Adami kendinize bagliyasiniz! O zaman size arka cikcaktir
Artık hiç içimden kendime bağlamak, kendimi sevdirmek gelmiyor. Adam resmen annesine almış beni. Hizmetini yapmam, canı sıkılınca gönlünü eğlemem için. Biz ayrı bi aile olamadık bu yüzden benim hiç bi şeye hevesim yok ne yapacağımı bilmez durumdayım tek düşüncem doğumu atlatmak. O da gitsin annesine kendi diyor evlendikten sonra annem kıymetlendi gözümde gibisinden. Benle iyi olmak için onu sevmek zorundasın diyor. Sinirlerim bozuldu artık sevmek sevilmek istemiyorum hatta bu aksam dedi ki keşke şu çocuklar olmasaydı. Ben nasıl seviyim ki

Bunu söylemek istemezdim ama boşanmaktan başka çaren yok. Başka türlü bu kadından kurtulamazsın.
Evet ona da dicem şu durumlar normale dönsün bi çaresine bakalım herkes yoluna gitsin hayatına baksın onlar da kendi istedikleri gibi kukla birini bulsun

Artık hiç içimden kendime bağlamak, kendimi sevdirmek gelmiyor. Adam resmen annesine almış beni. Hizmetini yapmam, canı sıkılınca gönlünü eğlemem için. Biz ayrı bi aile olamadık bu yüzden benim hiç bi şeye hevesim yok ne yapacağımı bilmez durumdayım tek düşüncem doğumu atlatmak. O da gitsin annesine kendi diyor evlendikten sonra annem kıymetlendi gözümde gibisinden. Benle iyi olmak için onu sevmek zorundasın diyor. Sinirlerim bozuldu artık sevmek sevilmek istemiyorum hatta bu aksam dedi ki keşke şu çocuklar olmasaydı. Ben nasıl seviyim ki
Birde Hamilesiniz Evlat da vermişsiniz... Düşünmeden Konuşuyor. Demiyorki benden soğursa ederse, benden giderse Annesimi Sizi geri getircekmiş? yerinizi Tutcakmiş..
Psikologa Cift terapisine gitseniz diycem...
Sanirim bu olanlardan sizinde duygunuz bitti

Çok yüz vermişsiniz adam artık 2 çocuktan sonra asla terkedemeyeceğinizi, iki güzel sözüne kanacağınızı sanıyor. Sizi elinde kukla etmiş.
Olmazsa olmuyordur bir ömrümüz var, gerektiği vakit çekip gitmek de var hayatta.
Kimse kimsenin hizmetçisi değildir, kendinize böyle bir hayatı reva görmeyin.

Valla ben bugün k. Valide yi aramadım bile
Sen benim kızım gibisin kızım neyse sende o sun deyip deyip. oğlun parmağımı incitti diye ağlayarak aradığımda beni 1 kere olsun nasılsın diye aramadığı için gözümde değeri yok. O günden beri ne evine gittim ne de aradım.
Evet aslında hak etmeyene insanlık yapılması gerekmez. Ben aradım da ne oldu bak oğlu bana sen annemi fazla sevmiyorsun, başkalarını daha çok seviyorsun, anneme davranışlarından ne hissettiğini bilmiyor muyum, onu sevmek zorundasın gibi bir sürü saçma sapan laflar etti. Ne diyeyim madem annesi bu kadar kıymetli, onun bana verdiği eziyetlere gözü kör gitsin kalan ömrünü onla yaşasın doysunlar birbirlerine ben ayırmışıö gibi davrandılar hep

az kalmis dogumunuza, Cok dert etmeyin, mümkün mertebe tartismaya girmeyin, önceliginiz siz ve bebekleriniz olsun….
Zor zamanlardayiz, ancak bu zamanlari iyi degerlendirmek sizin elinizde, kalan ömrünüzü nasil gecirmek istediginizi düsünmek icin bol vaktiniz var….

okların size yönelmesine asla izin vermeyin.
sizi annenizle ilgili suçluyorsa siz de onu kendi annenize karşı eylemleriyle suçlayın.
kısasa kısas ilkesini benimseyin.
"annem torunuyla görüşemiyor öyleyse senin annene çocuğumun hasta olması uğruna torpil geçemem"
"sen benim annemi annen olarak görmüyosan benim de öyle bir mesuliyetim yok"
"sen benim annemi arayıp hal hatır sormuyosan ben de sormak zorunda değilim"
"benim annem sana falanca kabalığı yapmıyosa senin annen de bana yapamaz"
"bu dediklerim tartışmaya açık değildir."
-konuşma bitişi
Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Bu tarz şeyler söyledim benim annem senin ne kadar hayatında, sen annemi ne kadar arıyorsun benden sürekli aramamı bekliyorsun, ben bugüne kadar annem için tek bir iyilik bekledim mi sizdeki bu beklenti ne, bunun gibi şeyler söyledim o da benim annem hasta olsa sen bakmazsın ama seninki olsa ben koşarım dedi. Onlar başından beri istiyor ki annesi bizle yaşasın elini bir işe sürmesin ben her türlü işi gücü yemeği yapiyim bi de üstüne onun saçma sapan hareketlerine katlaniyim ona bayılmamı çok sevmemi bekliyorlar kaynanam da kız kardeşi de eşim de. Onların beklediği ilgiyi göstermedim diye de benden memnun olamadılar bi türlü

Bir önceki konunuzu hatırlıyorum.Tüm yaşananlara rağmen eşimi hala çok seviyorum,ayrılsak bile sevmeye devam ederim demiştiniz.Eşinize bu koşulsuz sevginizi hissettirdiyseniz ben bu kadına ne yaparsam yapayım beni sevmeye devam edecek diye düşünüyor olabilir.Böyle olaylar yaşayıp hala seviyorum diyebiliyorsunuz.

Evet aslında hak etmeyene insanlık yapılması gerekmez. Ben aradım da ne oldu bak oğlu bana sen annemi fazla sevmiyorsun, başkalarını daha çok seviyorsun, anneme davranışlarından ne hissettiğini bilmiyor muyum, onu sevmek zorundasın gibi bir sürü saçma sapan laflar etti. Ne diyeyim madem annesi bu kadar kıymetli, onun bana verdiği eziyetlere gözü kör gitsin kalan ömrünü onla yaşasın doysunlar birbirlerine ben ayırmışıö gibi davrandılar hep
Yemin ederim aynısını yaşıyorum gidiyodumda eşimden fazlada düşünüyordum yine memnun olmuyordu eşim. ilk zamanlar annesi beni herşey için arayabilirsin fln fln derdi hep güzel sözler.. e aradım işte ağlayarak noldu umrunda olmamışım. Olsun kırmayın birbirinizi deyip kapattı. Benim oğlum karısına böyle birşey yapsa annelik hakkımı helal etmem diye tepki gösteririm. Bunun GB daha çok şey var. Bir keresinde eşim bana annesinin yanında bağırdı ağladım (k. Valide regl dönemindemisin dedi) öyle istiyorsa öyle yap diye akıl veriyor.
Ev taşırken taşınacağımız gün kendi hatası yüzünden evi su bastı.parkeler kabarmışmı diye sordum. Sorduğun soruyu s... m dedi annesi yanımızdaydı. Oğlu için morali bozuldu ondan söyledi dedi. Daha çook var.. Birikti birikti saygım kalmadı. Böyle annelik olmaz.
Böyle olacağımı hiç hayal edemezdim. Arardım hatta içim hiç rahat değil kendime yakıştıramıyorum ama iyi niyet tek taraflı olmuyor. 😠

Back