Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabı 09.05'te 2500 liraya satılacak

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
CANLI YAYIN
ARAMA

1037018170.jpg

Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabı 09.05'te 2500 liraya satılacak
© Fotoğraf : Youtube
TÜRKİYE
13:13 20.01.2019URL'yi kısaltın
0 561
Kırmızı Kedi Yayınevi, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı 'Mustafa Kemal' kitabının özel serisinin 2500 liraya satılacağını duyurdu.

Kırmızı Kedi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Yılmaz Özdil'in 'Mustafa Kemal' kitabının satışının 23 Ocak'ta, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat olan 09.05'te yapılacağı belirtildi. Kitaptan yalnızca 1881 adet satılacak.

Kırmızı Kedi Yayınevi@krmzkedikitap

https://twitter.com/krmzkedikitap/status/1086864254630854656

Tamamı elle ciltlenen 1881 adetle sınırlı bu özel serinin satışı 23 Ocak'ta saat 09.05 itibariyle gerçekleşecek. Fiyatı 2.500 TL olarak belirlenen kitabın satışı sadece http://www.kirmizikedi.com üzerinden yapılacak.
#1881 #mustafakemal #yılmazözdil #boynumuzunborcu #kırmızıkedi

924

08:53 - 20 Oca 2019

Kitabın özel seriden olduğu, elle ciltlendiği ve ‘özel' olduğuna vurgu yapılan paylaşım, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Birçok kullanıcı, yayınevinin Atatürk'ü ticaret için kullandığı eleştirisini yöneltti.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901201037191195-yilmaz-odzil-mustafa-kemal-kitabi-satis/

2500 kitaba değil kapağına verilecek yani, merak ettim doğrusu bu çok özel(!) kapağı.

Hep diyorum, sikinti iktidarda degil, muhalefette.
Ve bunu ben sahsen hem Atatürk'e karsi hakaret, hem agir ironi olarak görüyorum.
Atatürk kadar okumayi bu kadar önemseyen adamin üzerine bu kadar pahali kitap..

Sey gibi, hani Che Guevaranin fotosu herseyin üzerine yapistirip satilmasi, milyon dollarlik endüstri olmasi gibi.

Yazik.

Yılmaz Özdil okumaktan keyif aldığım yazar. Bir çok kitabını ve M. Kemal kitabını da okudum.
Bu 2500 tl. konusuna bir anlam veremedim.
Bazıları diyor ki Darrüşafakaya bağışlayacak, bazıları bir kısmını bağışlayacak.
İnsanlar bağış yapmak isterlerse direkt de yapabilirler.
Böyle bir karar alınmasının mantıklı ve geçerli bir nedeni olması lazım.
Yoksa kitapları en çok satan yazar olarak Yılmaz Özdil çok insanın güvenini kaybedecektir.
Umarım nedeni konusunda insanları ikna ederler.

Olsun yav.. Ozel basim, orijinal, bazi ozel ayrintilari olan kitap sadece 1881 adet basilacakmis.. Ataturk'un ozel basim kitabi azicik pahalli oluversin. Charles Dickens'in "Christmas Carol" isimli kitabi da az ve ozel basim, pahalli bir kitap. Bugun 500 bin dolardan alici buluyor. 2500 TL ne ki? 500 dolar bile degil.

Olsun yav.. Ozel basim, orijinal, bazi ozel ayrintilari olan kitap sadece 1881 adet basilacakmis.. Ataturk'un ozel basim kitabi azicik pahalli oluversin. Charles Dickens'in "Christmas Carol" isimli kitabi da az ve ozel basim, pahalli bir kitap. Bugun 500 bin dolardan alici buluyor. 2500 TL ne ki? 500 dolar bile degil.

olsun tabii de konusu Atatürk olmasın... ne bileyim, kafamda oturtamadım doğrusu. yoksa bir yazar alıcısı varsa kitabını istediği fiyattan satabilir

Yarın saati kurup hemen almalıyım cok heyecanlandım.....Krizde neymiş veriveririm 2500 lirayı, ne abarttınız:KK12:

olsun tabii de konusu Atatürk olmasın... ne bileyim, kafamda oturtamadım doğrusu. yoksa bir yazar alıcısı varsa kitabını istediği fiyattan satabilir
Niye olmasin ki.. Turkiye'nin cikartip dunyaya malettigi cok ozel bir kisilik.. Arkadaslar kitap piyasaya cikartilacakmis gibi yorumlar yapmis ama bu kitap 80 milyonluk ulkede veya ayri bir deyisle tum dunyada sadece 1881 kisiye satilacak. 1881 koleksiyoncu meraklisina. Herkese hitap etmiyor yani. Iyi bir kitap ise fiyati elden ele yillar icinde cok daha yukarlara gidebilir.

Yarın saati kurup hemen almalıyım cok heyecanlandım.....Krizde neymiş veriveririm 2500 lirayı, ne abarttınız:KK12:
Seni beklemiyorlar alasin diye ama..:KK45: Hem ne o oyle kriz mriz? Ecevit geri gelip yonetime mi gecmis? Reis varken kriz ne demek?:KK58: Hersey gulluk gulistanlik..:KK73:

Seni beklemiyorlar alasin diye ama..:KK45: Hem ne o oyle kriz mriz? Ecevit geri gelip yonetime mi gecmis? Reis varken kriz ne demek?:KK58: Hersey gulluk gulistanlik..:KK73:

biliyorum o yüzden alarm kuracağım ya işte:KK53: ben de kriz de neymiş dedim zaten :spor:

Niye olmasin ki.. Turkiye'nin cikartip dunyaya malettigi cok ozel bir kisilik.. Arkadaslar kitap piyasaya cikartilacakmis gibi yorumlar yapmis ama bu kitap 80 milyonluk ulkede veya ayri bir deyisle tum dunyada sadece 1881 kisiye satilacak. 1881 koleksiyoncu meraklisina. Herkese hitap etmiyor yani. Iyi bir kitap ise fiyati elden ele yillar icinde cok daha yukarlara gidebilir.

Saraylim, senin yazdiklarini hep begeni ile okuyorum fakat egri oturup, dogru konusalim. Bunu bir sagci yazar yapsaydi, kinardin. Ülke kriz halindeyken, kitaplar zaten pahaliyken, hele hele Atatürk üzerine bir kitabin bu yüksek fiyatini sorgulardin.

Sirf yazar güya sol kesime hitap ediyor diye gereksiz savunuyorsun. Gidip Dickens gibi klasik bir yazar ile, tarihi eser ile kiyasliyorsun. Bu Soma'yi Ingilterenin 1800 yillarina benzeten mantigindan ne farki var?

Daha öncede yazdim, Atatürk kitaplara, okumak yazmaya cok önem veren biriydi. Eminim yasasaydi kendisi karsi gelirdi bu fiyata. Benim icin bu Atatürkün anisina, vasiyetine bir hakarettir.

Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liralık kitabının yazıtipine '10 Kasım' adı verildi

Kırmızı Kedi Yayınevi, yazarları Yılmaz Özdil'in ‘tamamı elle ciltlenen' kitabının 2 bin 500 liraya satılacağını duyurdu. Yayınevi, kitabı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum yılına gönderme yaparak 1881 tane basacak. Kitap, 23 Ocak Pazartesi günü Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te satışa sunulacak.
 Yayınevi, bugün de kitabın yazıtipinin '10 Kasım' olacağını paylaştı. Yayınevinin bugün paylaştığı mesaj şöyle: “Kitabın iç tasarımını yapan Joelle İmamoğlu, 1881 adetlik özel Mustafa Kemal kitabında seçtiği yazıtipini özel olarak, bu proje için geliştirdi ve yazıtipine 10 Kasım adını verdi. Son 2 gün!”
http://t24.com.tr/video/yilmaz-ozdi...tabinin-yazitipine-10-kasim-adi-verildi,18439

Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 liralık kitabının yazıtipine '10 Kasım' adı verildi

Kırmızı Kedi Yayınevi, yazarları Yılmaz Özdil'in ‘tamamı elle ciltlenen' kitabının 2 bin 500 liraya satılacağını duyurdu. Yayınevi, kitabı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum yılına gönderme yaparak 1881 tane basacak. Kitap, 23 Ocak Pazartesi günü Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te satışa sunulacak.
 Yayınevi, bugün de kitabın yazıtipinin '10 Kasım' olacağını paylaştı. Yayınevinin bugün paylaştığı mesaj şöyle: “Kitabın iç tasarımını yapan Joelle İmamoğlu, 1881 adetlik özel Mustafa Kemal kitabında seçtiği yazıtipini özel olarak, bu proje için geliştirdi ve yazıtipine 10 Kasım adını verdi. Son 2 gün!”
http://t24.com.tr/video/yilmaz-ozdi...tabinin-yazitipine-10-kasim-adi-verildi,18439

bu konuyu fantastikleştirmek bana hiç samimi ve etik gelmiyor, the lord of the rings kitabının yazı tipine saruman adını versen olur :KK53: kitabı 2500 satsan da olur özel basım falan diyerek, alan alsın banane, ama bu öyle bişey değil bence

Saraylim, senin yazdiklarini hep begeni ile okuyorum fakat egri oturup, dogru konusalim. Bunu bir sagci yazar yapsaydi, kinardin. Ülke kriz halindeyken, kitaplar zaten pahaliyken, hele hele Atatürk üzerine bir kitabin bu yüksek fiyatini sorgulardin.

Sirf yazar güya sol kesime hitap ediyor diye gereksiz savunuyorsun. Gidip Dickens gibi klasik bir yazar ile, tarihi eser ile kiyasliyorsun. Bu Soma'yi Ingilterenin 1800 yillarina benzeten mantigindan ne farki var?

Daha öncede yazdim, Atatürk kitaplara, okumak yazmaya cok önem veren biriydi. Eminim yasasaydi kendisi karsi gelirdi bu fiyata. Benim icin bu Atatürkün anisina, vasiyetine bir hakarettir.
Sagci bir yazar yapsaydi, altinda bir hint var derdim evet.. Hic birine guvenmiyorum, sen guveniyor musun?

Ulke krizde, kitaplar pahalli, ama o da zaten bu kitabi halk alsin okusun diye yapmamis ki.. Heryer Ataturk ile ilgili ucuz kitaplarla dolu zaten, isteyen alir onlardan birini okur. Adam kendi aciklamis zaten, koleksiyoncular icin meraklisina yaptim diye.. https://www.milligazete.com.tr/haber/1784235/2500-tlye-kitap-satacak-olan-yilmaz-ozdilden-aciklama
Geliri ile de Mustafa Kemal cocuk kitaplarini finanse edip koy okullarina kadar yayacagini soylemis.

Dickens'in 1800lerde yazdigi kitabi kiyaslamiyorum, o kitap 500.000 dolar, nasil kiyaslayayim? 1000 kati fiyat.. Ama kendisi verdigim linkte baska kitaplari kiyaslamis, modaci Valentino'nun hayatini anlatan kitap 12.000 TL, Marilyn Monroe'yu anlatan kitap 6.000 TL vb diye.. Ataturk'e ait boyle ozel basim bir kitap neden olmasin?

Sagci bir yazar yapsaydi, altinda bir hint var derdim evet.. Hic birine guvenmiyorum, sen guveniyor musun?

Ulke krizde, kitaplar pahalli, ama o da zaten bu kitabi halk alsin okusun diye yapmamis ki.. Heryer Ataturk ile ilgili ucuz kitaplarla dolu zaten, isteyen alir onlardan birini okur. Adam kendi aciklamis zaten, koleksiyoncular icin meraklisina yaptim diye.. https://www.milligazete.com.tr/haber/1784235/2500-tlye-kitap-satacak-olan-yilmaz-ozdilden-aciklama
Geliri ile de Mustafa Kemal cocuk kitaplarini finanse edip koy okullarina kadar yayacagini soylemis.

Dickens'in 1800lerde yazdigi kitabi kiyaslamiyorum, o kitap 500.000 dolar, nasil kiyaslayayim? 1000 kati fiyat.. Ama kendisi verdigim linkte baska kitaplari kiyaslamis, modaci Valentino'nun hayatini anlatan kitap 12.000 TL, Marilyn Monroe'yu anlatan kitap 6.000 TL vb diye.. Ataturk'e ait boyle ozel basim bir kitap neden olmasin?

Yapilan yanliş, ha sağci yazar yapsin, ha solcu benim için fark etmez.

Hii koleksyoncular içinmiş. Kendisinin 4 milyon kazandiğini söylemez tabi. Bağiş yapmak istese her satilan kitabin 1-2 lirasini bağişlayabilirdi. Sadece zenginlermi bağiş yapabiliyor? Derdi bağiş olan insan bu kitabi fakir okullara ücretsiz bağişlardi, zira gittikçe Atatürk üzerine bilgisiz bir nesil yetişiyor.

O Marilyn Monroe üzerine pahali kitaplarida absürd buluyorum, bunuda absürd buluyorum. Yapilan yanliştir. Hele Atatürkün doğum yilini pr reklami olarak kullanmak, böyle tüm anisina aykiri olan bişey için. Miğde bulandirici.

Yanlış anlıyorsam lütfen düzeltin, kitap 3 ayrı teknikle basılmış , 3 ayrı fiyat var . Yani birisi biz fakir kullar için sıradan bir basım , şekil 1 a
upload_2019-1-23_9-42-28.png

diğeri birazcık daha hali vakti yerinde olanlara ya da kitaba verdiği paraya acımayanlara (ki keza bazı insanlar üç kuruş az olsun benim olsun zihniyetinde olduğundan 17-22 =5 lirayı küçümsemeyin ) ciltli şekil 1 b

upload_2019-1-23_9-46-33.png

diğeri de zaten bizim rüyamızda bile göremeyeceğimiz özel baskı /yazarın kaleminden, Cildinde ve kutusunda Shantung-S cilt bezi kullanıldı, Japonya'da sırf bu proje için özel olarak üretildi. İsveç'ten Munken Pure kağıt getirildi. Almanya'dan Gmund Color glatt kağıt getirildi. Sırf bu proje için özel olarak renklendirilmiş deri kullanıldı. Tamamı elle ciltlendi. Hat sanatıyla 1'den 1881'e kadar numaralandırıldı. Kitap 20.5×28 ölçülerinde. 1.8 kilogram ağırlığında. Özel muhafaza kutusu var/ olan bir kitap ve fiyatı 2500.

Yani herkes bu eseri istediği bütçeye temin edebilecek durumda. O zaman ne var ki bunda? Adam koleksyoncudur, Atatürk sevdası vardır alır koyar kütüphanesine cakasını satar. Ne var bunda? E kapital dünyanı kuralıdır birisi de bundan kazanır.

Eklentiler

• upload_2019-1-23_9-49-12.png
    upload_2019-1-23_9-49-12.png
    235,3 KB · Görüntüleme: 29
X