YILLIK İZİN-MUHASEBECİLER YEŞİLLENDİRİRSE SEVİNİRİM :)

Yıllık izin yasal hak. Ücretli izindir bu. Sigortan da tam yatar maaşın da. Eğer ola ki iştem ayrılırsan veya çıkartılırsan içerde kalan kullanmadığın izinlerinin parası hesaplanır verilir veya o günlerini kullandırana kadar ücretli izne çıkartılırsın.

Ben anlayamadım soruyu tam olarak. En basit haliyle senelik 2 hafta izniniz var.
Bu izine çıktığınızda çalışıyormuş gibi sigortanız da tam yatar, maaşınız da tam ödenir.
Yapacak bi şeyim yok nasılsa diye izine çıkmamak bana saçma geldi, yani evde yatarım yine de kullanırım izin hakkımı.
100 küsür izini kullanmanız şu an zor. Resmi kurumsal bir yer değilse ya da belediyeye bağlı bi taşeron değilse tatsızlık çıkar. 2014 yılından bu yana şimdi mi aklınıza geldi yahu bari her senenin sonunda ekstra ücret isteseydiniz.

Ben çalışırken izne çıkmayıp parasını almıştım. 15 günlük günlüğü kaça geliyorsa ona göre hesaplayıp vermişti smmm

Yıllık izin aldığında da tam yatıyor sigorta yasal hak o .
ya kız onu demiyor ki
şunu diyor
mesela maaşı 10 bin olsun sigorta masrafı da 2500 lira olsun aylık (düz hesap yaptım)

bu kız izin kullanmasa parasını alacak olsa 3 aylık bir süre için (90 günü toplam izninden düşseler yani)
0 3 ayı zaten çalışacak sigortası da zaten yatacak

ona 10 bin x 3 ay 30 bin maaş + 2500 x 3 ay 7500 prim prasın vermeleri lazım , normalde, onu diyor...

konu sahibi:
vermiyorlar canım onu
sen kullan izinlerini yavaş yavaş

ücretli izin maaş ve sigortam yatacak yani değil mi

iştee tam bunu anlatıyorum tamm :)) 360 gün çalışıp sigortam 360 gün yatıyor mecburen zaten. izne çıksam da atıyor o da tamam. ama izne çıkmadım tamam parasını verdiler ama o kullanmadığım 15 günün sigorta günü toplamına eklemiyor yada parasına eklemiyor. ben bunu ymm ye bir türlü anlatamaım :///
yada işten çıkarken toplu izin almışım gibi yapılmalı.
çok teşekkür ederim...

İZİN KULLANMAZSAN TAM GÜN ÇALIŞIRSAN SİGORTA YANIYO İŞTE YİNE BUNA ÇIKTI SONUÇ
O zaman parayı almayın izin kullanın. Burda karlı siz olduğunuz için. Adam para vermek zorunda değil ki. Ama smmm ymm işleri yoğun olduğu için çalışanını pek izne çıkarmaz

rica ederim

evet, dediğin gibi işten çıkarken martta çıkarsın ama sanki temmuza kadar çalışmış gibi maaş ve sigortanı işlemeli - ama böyle yapmıyorlar, sadece maaş x gün hesabı yapıp o kadarını veriyorlar.

bu arada benim bildiğim birkaç insan böyle birikmiş izinleri bebek yapınca kullandılar
ücretsiz izin almadılar mesela, doğum izni bitince 3-4 ay süreyle birikmişi kullandılar
sonra gerekiyorsa biraz da ücretsiz alıp işe döndüler.

O zaman parayı almayın izin kullanın. Burda karlı siz olduğunuz için. Adam para vermek zorunda değil ki. Ama smmm ymm işleri yoğun olduğu için çalışanını pek izne çıkarmaz
BENDE ÖYLE Bİ İŞTE ÇALIŞIYORUM MAALESEF...
evet çok güzel bi fikir şuanda bekarım ama bende düğün için öyle bi izin düşünebilirim.. uygulanabilitesi düşünülür tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…