YILLIK İZİN-MUHASEBECİLER YEŞİLLENDİRİRSE SEVİNİRİM :)

romantikqueen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
152
140
103
34
MERHABA HANIMLAR. BEN 15.09.2014 TARİHİNDEN BERİ AYNI İŞ YERİNDE ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞMAKTAYIM. O GÜNDEN BUGÜNE KADAR SADECE 23 GÜNLÜK İZİN KULLANMIŞIM. YANLIŞ HESAP YAPMADI İSEM 107 GÜNLÜK İZİN HAKKIM VAR. MERAK ETTİĞİM KONU İZNE ÇIKARSAM MI YOKSA ÇALIŞIRSAM MI BENİM İÇİN DAHA AVANTAJLI OLUR. İZİN PARASI ALSAM SİGORTA GÜNÜM FELAN NASIL HESAPLANACAK ONU TAM ANLAYAMIYORUM. YMM İLE ANLAŞAMIYORUZ BU KONUDA. BEN İZİNLİ OLSAM MAAŞIM DA TAM YATACAK SİGORTADA TAM GÜNLÜK YATACAK, ÇALIŞSAM TAMAM PARASINI ALACAĞIM AMA SİGORTA GÜNÜM NE OLACAK?
şimdiden teşekkür ediyorum :)

#yıllıkizin #işçi #asgari ücret

Büyük harfle yazdığınız için konuya odaklanamıyorum malesef

merhaba hanımlar. ben 15.09.2014 tarihinden beri aynı iş yerinde asgari ücret ile çalışmaktayım. o günden bugüne kadar sadece 23 günlük izin kullanmışım. yanlış hesap yapmadı isem 107 günlük izin hakkım var. merak ettiğim konu izne çıkarsam mı yoksa çalışırsam mı benim için daha avantajlı olur. izin parası alsam sigorta günüm felan nasıl hesaplanacak onu tam anlayamıyorum. ymm ile anlaşamıyoruz bu konuda. ben izinli olsam maaşım da tam yatacak sigortada tam günlük yatacak, çalışsam tamam parasını alacağım ama sigorta günüm ne olacak?
şimdiden teşekkür ediyorum :)

yıllık izininizde paranız ve sigortanız zaten yatar. bu sizin hakkınız eğerki ücretsiz izin alırsanız sigorta ve para yatmaz yani yani yıllık izninizi kullanmanız daha iyi olur

yıllık izininizde paranız ve sigortanız zaten yatar. bu sizin hakkınız eğerki ücretsiz izin alırsanız sigorta ve para yatmaz yani yani yıllık izninizi kullanmanız daha iyi olur
sigortam yanıyor gibi oluyo benim düşünceme gmre izne çıkmazsam parasını alırsam. doğru mu sizce de bu

Yıllık izinde sigortadan kesinti yapılmaz ücretli izin gibi düşünün. Prim gününüz ödenir. Yıllık izin ücretini iş yerini ancak işten çıkışta verir size onun dışında ücreti verme zorunlulukları yok. size izinleri kullandırabilirler. Mesela abim Türkiye'deki sayılı firmaların birinde çalışıyor. yıllık izin ücretini vermediler haftalık çalışmasını üç güne indirdiler iki günü yıllık izinden düştüler.

İzin parası yasal değil. İzinlerinizi kullanmak zorundasınız. İzin parasını sadece işten çıkarken alabilirsiniz. Fakat bazı firmalar izni kullanılmış gösterip elden parasını verebiliyor. İzne çıksanız da çıkmasanız da, sigortanız yatacak zaten her halükarda.

sigortam yanıyor gibi oluyo benim düşünceme gmre izne çıkmazsam parasını alırsam. doğru mu sizce de bu

Parasını talep edersiniz ancak iş yeri vermek zorunda değil. İçeride kalan yıllık izin ücretlerini ancak işten ayrılırsanız talep edebilirsiniz

Neden o kadar senede sadece 23 gün izin kullandınız ?

ancak iş aksi sona erince izin para döner
Yani siz işten ayrılırken parasını vermek zorundalar

Senelik izin kullanırsanız da maaşınız yatar , SGK nız da ödenir.

Bildigim kadariyla izin gunleri sigortadan dusmuyor. Izin kullanip calisirsaniz da ekstra sigorta gunu sayilmayacak. Izin kullansaniz da kullanmasanizda yilda 360 gun prim sayilacak. Calisirsaniz ekstra para alacaksiniz sadece. Eger paraya ihtiyaciniz varsa calisin. Yoksa izin kullanin. Sigorta priminde bi degisiklik olmaz

hem tek çalışıyorum hemde bi napacam çıkınca düşündüm şimdide pişmanım. şimdi çalışmasan izinli olsam sigortamda tam yatacaktı maaşımda tam yatacaktı. ama zaten çalışıorum sigorta otomatik yatıyo.izin günümün sigortası işlenmeyecek

ama sigortam full yıl çalışınca 360 gün zaten yatacak. izin parasının içinde sigorta parasıda ekliyorlar mı peki

İşleniyor niye işlenmesin
Yasal hakkınız o sizin

Yıllık izin aldığında da tam yatıyor sigorta yasal hak o .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…