- 12 Ekim 2021
- 84
- 113
Merhabalar değerli hanımlar.. Kendimi elimden geldiği kadar ifade etmeye çalışacağım, önerisi olanları dinlemek ve biraz da dertleşmek için bu konuyu açtım.. Otuzlu yaşlarımin başındayım, iki güzelliğin annesiyim, çalışıyorum. Benim sorunum şu, sanki bana bir hayat verilmiş ama ben bu hayatla ne yapacağımı bilmiyorum, her şey yolunda olsa bile içimde huzur hissedemiyorum. Bunda etkisi olduğunu düşündüğüm durumlar var elbette, kötü ve sağlıksız bir aile ortamında büyüdum, yakınlarımi kötü sebeplerden ani şekilde kaybettim ve hâlâ ozlemlerini hissediyorum, sonrasında yaşanan büyük depremlerden etkilenen illerin birinde yaşıyorum ve toparlamak için ne yazık ki çok zaman zaman gerekiyor, oturmuş bir yaşam akışı henüz yok.. Yıllar ben anlamadan geçmiş ve ben hızla yaşlılığa doğru gidiyorum sanki.. Hep benden bekleneni yaptım ama kendimi merkeze koyduğum pek olmamış, hayat öyle anı hissetmeden, sorumlulukların altında ezilerek, birilerinin duygudurumunu ya da baskalarinin ne hissedecegini düşünerek, ya dünü ya da geleceği düşünerek geçmiş sanırım.. Hayat bana pek dokunmamış sanki.. Yaşlanmaya doğru gittiğim dusuncesi , bende yaşamadan ölmek gibi düşüncelere sebep oluyor, hayatım boş geçerse ve ben yıllar sonra da böyle hissediyor olmaktan, ölümden ve bilinmezlikten korkar oldum.. Bu yaşadıklarımin etkisini aynada yüzümde görüyorum , eski fotoğraflarimla aramda fark var Cok zaman gecmemis olmasına ragmen.. Bu arada, çevremde sevilen ve aranan bir insanim, insanlar benimle konusmayi, bir şeyler paylaşmayı sever, düşüncelerim önem görür , çevremde begenilirim, aile yasantima ve cevremle ilişkilerime önem veririm. Ancak bu olumsuzlukların gölgesinde geçen yillardan sonra ben bazı şeylerin farkına yeni yeni varıyorum, dünü veya yarınları düşünmemek, hayatın kısa olduğu, kendimize özen gostermek, bakımın iyi hissetmedeki önemi vs.. Bazı konularda çaba göstermeye basladim ve artık bilinçsizce yaşamak istemiyorum, yapmak istediğim şeylerin üzerine düşünerek hareket etmek istiyorum.. bu anlamda , daha kaliteli bir hayat yaşamak icin sizlerin önerileri ne olabilir, siz neler yapıyorsunuz ? Yaşın ilerlemesi konusu sizde kaygı uyandırıyor mu? Daha iyi yaşarsam bu kaygı da azalır aslında diye düşünüyorum, ne dersiniz? Bir de son olarak, yüzümde gülümseme çizgilerim ve göz çevremdeki çizgilerin bir ikisi belirgin bir hal almaya başladı, yüzüm daha az canli gibi duruyor, gülümseme çizgisini çok önemsemiyorum ama diğer ufak tefek kırışıklıklar ve canlılığı yeniden kazanma konusu için ne önerirsiniz?.şu an nemlendirici ve güneş kremi kullanmaktayım düzenli olarak, ne eklemeliyim ? Hepinize çok teşekkür ederim güzel hanımlar