• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılın en iyi 10 kitabı

FeeLinG

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2007
61
0
611
36
İstanbul

New York Times gazetesi yılın en iyi 10 kitabını seçti. Liste şöyle;
Amerika'da yayınlanan New York Times gazetesi, kendi seçtiği "yılın en iyi 10 kitabını" açıkladı.

Roman dalında yılın en iyi 5 kitabı şunlar:

1- "Man Gone Down": Michael Thomas'ın romanında siyahyazarın hayatındaki 4 yıkım gününün hikayesi anlatılıyor.
2- "Out Stealing Horses": Norveçli yazar Per Petterson'ın romanı.
3- "The Savage Dedectives": Şilili yazar Roberto Bola1999 yılında yazdığı otobiyografik roman bu yıl İngilizceye çevrildi.
4- "Then We Came To The End": Joshua Ferris'in, modern zaman ofis insanının komik öyküsünü anlattığı romanı.
5- "Tree Of Smoke": Denis Johnson'dan bir Vietnam Savaşı öyküsü.

Yılın en iyi 5 inceleme, deneme ya da akademik kitabı ise şunlar:

1- "Imperial Life Of The Emerald City" : Washington Post muhabiri Rajiv Chandrasekaran'ın, Bağdat'ın yeşil bölgesindeki gözlemleri.
2- "Little Heatens": Mildred Armstrong Kalish, büyük buhran döneminde, Iowa'daki çiftlikte geçen çocukluğunu anlatıyor bu anı kitabında.
3- "The Nine" : Jeffrey Toobin, Yüksek Mahkeme'nin ve 9 yargıcın gizli dünyasına yolculuk yapıyor.
4- "The Ordeal Of Elizabeth Marsh" : 18'nci yüzyılın gezi tutkunu bir kadının birkaç kıtadaki gözlemlerinden tarihini Linda Colley hazırladı.
5- "The Rest İs Noise": Alex Ross, New York'ta 20'nci yüzyılda klasik müzik dünyasını inceliyor.

benim tarzım olan kitaplar değil :uhm: ne diyelim hayırlı olsun :uhm:

2983tf7.jpg

Star,

2007’nin En Çok Satanları

TÜRKİYE
(EDEBİYAT)
1. Suskunlar / İhsan Oktay Anar
2. Olasılıksız / Adam Fawer
3. 3. Veda / Ayşe Kulin
4. Siyah Süt / Elif Şafak
5. Koku / Patrick Süskind
6. İstanbullular / Buket Uzuner
7. Yedi Kapılı Kırk Oda / Murathan Mungan
8. Baba ve Piç / Elif Şafak
9. Safran Sarı / İnci Aral
10.Küçük Prens / Antonie De Saint Exupary

(EDEBİYAT DIŞI)
1. The Secret / Rhonda Byrne
2. Köy Enstitüleri / Can Dündar
3. İsmet Paşa / Can Dündar
4. Türklerin Tarihi / Jean Paul Roux
5. İngilizce Dil Kartları / Şirvan Soto – Enrique Soto
6. Tarihi Yargılıyorum / Gündüz Vassaf
7. İşgal ve Direniş / Hulki Cevizoğlu
8. Derin Devlet / Cüneyt Arcayürek
9. Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi / Emin Çölaşan
10.12 Mart / Mehmet Ali Birand

Pandora, antoloji.com, imge.com.tr, idefixe.com’dan derlenmiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence bu kitaplar okunmazz-tatlicadiarzu-bence bu kitaplar sanatsal kitalardır sanat filmleri nasıl izlenmiyorsa bu kitaplarda okunmaz bencenacizene kendi fikrim bu!hihoyyyt uzmanların tavsiye ettikleri güzel olmuyor genelde.....bana tavsiye edecek kişi benim zevklerimi bilmeli dimikaydirigubbakcemile2

bende bestseller olmuş kitapların çoğunu sevmem zaten kime ve neye göre bestseller oluyorsa örneğin secret kitabını arkadaşlarımın tavsiyesı uzerıne okudum ana fikri bana gore pozitif düşününkü istekleriniz hayallaeriniz gerçekleşsin içinde bir ornek vardı hala hatırımda arabasıyla park yerı bulamıyor o anda ordaki park yerının acıldığını hayal ediyor ve bir bakıyorki aa bakmış arabasını oraya park etmek için yer açılmış ama nedense ben ıstanbulda dusunuyorum dusunuyorum park yerı acamıyorumm....:kahve:

arkadaşlar siyah süt hiç hoş değil yedi kapılı kırk oda iyi değil babave piç fena değil veda fena değil

ben istanbullular ı okumaya çalışmıştım ama ne mümkün! çok sıkıcı.hayatımda yarım bıraktığım tek kitap diyebilirim.siyah süt ü de okudum ama çok hoşuma gitmedi.olasılıksızı burda forumlarda tavsiye eden arkadaşlar var.almayı düşünüyorum

hahahahayyytt gülim bari
alacakaranlık serisi yok bu listede tırttt bu listee tırttt

Star,

2007’nin En Çok Satanları

TÜRKİYE
(EDEBİYAT)
1. Suskunlar / İhsan Oktay Anar
2. Olasılıksız / Adam Fawer
3. 3. Veda / Ayşe Kulin
4. Siyah Süt / Elif Şafak
5. Koku / Patrick Süskind
6. İstanbullular / Buket Uzuner
7. Yedi Kapılı Kırk Oda / Murathan Mungan
8. Baba ve Piç / Elif Şafak
9. Safran Sarı / İnci Aral
10.Küçük Prens / Antonie De Saint Exupary

(EDEBİYAT DIŞI)
1. The Secret / Rhonda Byrne
2. Köy Enstitüleri / Can Dündar
3. İsmet Paşa / Can Dündar
4. Türklerin Tarihi / Jean Paul Roux
5. İngilizce Dil Kartları / Şirvan Soto – Enrique Soto
6. Tarihi Yargılıyorum / Gündüz Vassaf
7. İşgal ve Direniş / Hulki Cevizoğlu
8. Derin Devlet / Cüneyt Arcayürek
9. Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi / Emin Çölaşan
10.12 Mart / Mehmet Ali Birand

Pandora, antoloji.com, imge.com.tr, idefixe.com’dan derlenmiştir.

Olasılıksız / Adam Fawer hayatımda okuduğum en iğrenç kitaptı. hiçç tavsiye etmiyorum:olmaz:
Siyah Süt / Elif Şafak hamilelik dönemini anlatan bir süreç.. benim çok hoşuma gitti.hihoyyyt
Baba ve Piç / Elif Şafak bu kitaptan sonra elif şafak okumama kararı almıştım ki. dayanamadım ''aşk'' ı okudum muhteşemdiii...zemuszemushihoyyyt

elif şafak _baba ve piç gerçekten çok güzel diğerlerini okumadım fakat olasılıksız bana göre güzel değildi matematiği anlamayan biri olarak o kitaptan çok sıkıldım çünkü olasılıkları ve olasılıksızları sayılarla anlatıyor bu yüzden benim gibi matematiği sevmeyen ve hiç anlamayan varsa o kitabı almasın derim =)

Back