İYİLER İYİLİKLERİYLE ANILIR,KÖTÜLER KÖTÜLÜKLERİ İLE
Yaşım itibarı ile çok insan tanıdım.Hep beni etkileyenler kaldı aklımda.
Arkadaşımın annesiydi,kocasını bu kadar çekiştiren bir başka kadın tanımadım
Zaman zaman hepimiz koca dedikodusu kaçamakları yaparız da böylesi görülmemiştir...
Kocası,kibar,görgülü,içkisi yok,kumarı yok,dayak zaten yok...Parası çok,gezmeği sever,eli bol,sevgi dolu...bir insanda ancak bu kadar güzel huylar olur.başınız sıkışsa baba gibi hepimizin amcası idi..
Kadın huysuz,nasıl katlanırdı bilmem ama dedim ya amcamız huylu...Kadın seyahat ister derhal,araba değişecek anında,mobilya zevki,her sene elden geçer.
estetik mi olacak,hemen..Allah tan çocuklar babaya benzerdi mütevazı.
Kadına,amcam nasıl iyimi,diye sorsanız...aman bırak o pısırığı ,nasıl olacak diye başlardı kadın...
Kadın diyorum,gerçekten bencil ve hatır bilmez olduğundan,kibarlık yapamayacağım
Bir şikâyet bir şikâyet...Amcam tanımadığı seçilmiş çocukları okutur,burs verirmiş bilmezdik...Çocukların biri okulunu bitirip mesleğini kazanınca,gazeteye ilân vermiş
Tanımadığım ....beni bu günlere getirip yetiştiren......Teşekkür ederim diye...Gazeteyi okuyunca öğrendik.Sevgim,saygım daha da arttı amcamıza.
Kadın neden haberim yok,kim bilir daha kaç tane var,diye söyleniyor.Ama ne söylenmek....Amcamız onu dinlemezdi,iyi de yapardı .Baba ve çocuklar,pırıl hayatları devam ederken,kadın son kez amcamızı çekiştiriyor.Son kez,çünkü amcamız vefat ediyor aniden.Hepimiz kahroluyoruz,uçarcasına eve gidiyoruz.
Kadın sarılıp ..o melek amcanız öldü diye öyle ağlıyor ki, yer gök inliyor.Tanımasam kadına inanacağım.
Tabi ağlar üzecek,kıracak,sabah kahve sohbetlerinde çekiştirecek kocası yok artık
Arkasından konuşmakta yakışık almaz...üstüne üstlük bir övmek bir övmek..kocayı
Yere göğe sığdıramıyor...Herkes birbirine bakıyor şaşkın şaşkın
Kocanı sağlığında neden bir gün bile övmedin....diyemedik
Ağlıyor ...ağla daha çok ağlarsın,ama yalandan ağlama belli oluyor...
Yeşilimin anılarından duyguları:çiçek: