• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yılbaşını kutlamayın

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
YILBAŞINI KUTLAMAYIN
Çocuklara yeni yılda hediyeler getirdiği iddia edilen Noel Baba televizyonlarda gördüğümüz çizgi film karakterlerinden pek farklı olmasa da Hristiyanların yeni yılın gelişini kutladığı Noel’i temsil ettiği için bazı insanlar ve ideolojiler tarafından çok da hoş karşılanan bir figür değil.

Beyaz sakallı ve göbekli adamı hoş karşılamayan bu görüşün temsilcilerinin ülke yönetiminde olmasıysa sınırları içinde farklı dinleri ve görüşleri birleştiren bir ülke için son derece tehlikeli bir durum. Ülke ayakkabı kutularından çıkan dolarla ilgilenirken, İstanbul’un Şirinevler Mahallesi’ne asılan ve “Bu yıl Noel Baba Şirinevler’e gelmeyecek’ yazılı pankart gündemin gölgesinde kalan tehlikenin çanlarıydı. Noel baba figürü üzerinden farklı dinlere hoşgörüsüzlük olarak görülebilecek bu durumun ne kadar tehlikeli boyutlara tırmandığıysa Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), Türkiye’deki yılbaşı ve Noel kutlamalarına karşı, 26 Aralık saat 13:00′de İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacağını duyurmasıyla ilginç bir hal aldı.
yilbasi-hayir.jpg

Twitter üzerinden çağrı yapan grubun basın açıklaması için bastırdığı afiş dikkat çekti. Afişte dindar olduğu anlaşılan biri, Noel Baba’yı yumrukluyor. Taksim’deki yılbaşı kutlamalarının yasaklandığı yeni yıl kutlamalarının her geçen yıl daha sönükleştirildiği bir ülkede gündem her ne olursa olsun gündemin gölgesinde kalanlar ülkenin geleceği için çok daha tehlikeli görünüyor.

Siz yolsuzlukla uğraşırken biz...- Sözcü Gazetesi

yılbaşını değil christmas ı kutlayacam, santaya da inanıyorum hadi bakalım nolacak, her yıl bıktım bu geyikten ya, pardon ren geyiğinden:27::27:

I hope Santa Claus brings me plenty of shoe box

sorry, google traslate:27::27:

İslam dinindeki evliyalarda biriyle ilgili böyle bir afiş olursa tepkimiz ne olurdu acaba? Ne kadar ayıp ya. Hz. Muhammedle ilgili karikatürler çıktığında ne kadar tepki göstermiştik unutuyor muyuz?

o mahallede yaşayan farklı dine mensup insanlar olabilir. Müslümanlık bu mu, senin dışındaki her şeye tu kaka demek mi? Farklı dinlerden insanların değerlerini neden korumuyoruz?:26:

kutlarım veya kutlamam ama bu kaba kuvvette neyin nesi. bazıları ne oldum delisine mi dönüyor, dolduruşa mı geliyor çözemiyorum valla. birinin değerine saldırırken kendimizi eksilttiğimizin farkında mıyız acaba? Allah akıl fikir versin. :19:

Son düzenleme:
yılbaşını değil christmas ı kutlayacam, santaya da inanıyorum hadi bakalım nolacak, her yıl bıktım bu geyikten ya, pardon ren geyiğinden:27::27:

I hope Santa Claus brings me plenty of shoe box

sorry, google traslate:27::27:

Gel beraber kutlayaım chess evde noel ağacımız bir aydan beri süslü ışıldaklı yanıyor. Çorapta astım bekliyorum noel babayı şömine var oradan gelsin :27:

biz de ağacımızı süsledik altına boş ayakkabı kutuları koyduk bi mucize olur belki içi dolar diye :10:

Sanırım 2 sene önceydi, forumdaki fetvacılar da yılbaşı menüsü önerilerinde yılbaşı kutlanmamalı diyerek üstümüze çullanmışlardı.

Ayrıca Noel baba figürü bütün kültürlerde var, ülkemizde Antalya Demre'de St.Nicholas kilisesinde Noel Baba'nın mezarı olduğu söylenir annemler küçükken götürmüşlerdi Noel Baba bana hediye verecek zannetmiştim ama havamı aldım tabi :9:

Biz kimseyi putlaştırmıyoruz, yeni yılın gelişini güzel batıl düşüncelerle süsleyerek kutluyoruz. Ama anlamak isteyene tabi...:36:

Allah akıl fikir versin bu ne ya isteyen kutlar istemeyen kutlamaz
bu kimi ne ilgilendirir milletten ne istiyorlar anlamadım .

Yetkileri olsa tek tek evleri basıp kızlı erkekli parti yapıyor bunlar alın içeriye diyecekler gibi geldi.
40 kırbaç 40 falaka cezalardan ceza beğenin.:52::52::52:

kurban bayramında (yılbaşında da olduğu gibi) hayvanseverler, kurban kesenlere 'katil' deyince 'bu bizim dinimiz ne karışırsın' derler ama bunu söyleyenler başkalarının dinine gelince 'döveriz söveriz....' :ssz:

Son düzenleme:
bizim yılbaşımız 3 kasım dı geçti ama nedense kimse de tık yoktu ve ne zmn ocak 1 yaklaştı bazı güruhlar batı hayranlığıyla sevinçten uçmakta. ne diyelim kolay gelsin . noel baba ya selam

Bu mahalleye noel baba giremez !! Bu mahalleye Noel Babanın geyikleri park edemez !!
Ahahaha çok iyi yaa hele karıkatur harıka olmuş.
Neyse arkadaşlar şimdiden hepimize hayırlı noeller.:1: Rabbim Noel Babayı başımızdan eksik etmesin :52:

We wish you a Merry Christmas
And a happy new year

Good tidings we bring to you and your kin
Good tidings for Christmas
And a happy new year

Oh, bring us a figgy pudding
And a cup of good cheer

We won't go until we get some
So bring give it to me

And a happy new year

:24::24::24::24:
Bugün de christmas ı kutladık cümleten hayırlı olsun.
Santaya selam yola devam :51:

Ben de sırf kutlamayın dedikleri için aklımda 'kutlama'' olmasa bile kutlayasım geliyor.
Karikatüre bak yalnız.
Komik :ssz:

Sinir oluyorum böyle başka insanların inançlarına saygı duymayan tiplerden. Sanki dünya üzerinde tek din Müslümanlık!

Ayrıca bu yaklaşımın Müslümanlıkla da hiçbir ilgili yok. Hoşgörü dini böyle yaşanmaz.

Sonra da ülkede demokrasiden , hak ve özgürlüklerden bahseder bu tipler. Bir tek size özgürlük olsun tabii değil mi?

"Inneddîne indâllâhil islâm"
Şüphesiz ki Allah katında tek din Islamdır...

|| Al'i İmran suresi ayet 19

"Inneddîne indâllâhil islâm"
Şüphesiz ki Allah katında tek din Islamdır...

|| Al'i İmran suresi ayet 19

Rabbim ne güzel soylemis.. :16:

Fakat islam da hosgörü de büyük onem tasiyor..

Karsilikli olarak..

Sadece iki farkli dine inanan insanlar arasinda degil ayni dinin mensuplari icinde gecerli..

Hoş görmek... Gönül kırmamak.. :16:

noel yani chrismas 25 aralıktır -yani bugün, burda millet kutluyor, yılbaşıyla uzaktan yakından alakası yoktur, ama tvde izlediğiniz amerikan filmlerinden goresek hristiyanların noelde yaptığı hindi, çam ağacı, hediyeleşme, noel baba olaylarını yılbaşına uyarladığınız için çok abes duruyor. yoksa havaifişek , tombala falan aslında yılbaşı için daha uygun. şu noel yılbaşı ayrımına varın artık yahu :7: noel baba bugün yaptı tüm mesaisini, artık 1 yıl boyunca beklersiniz, işte o hediyelerin gelmeme sebebi de bu :52::52: :9:

Back