Yılbaşı paketlerinde içki yasaklandı!

20 Mart 2008
141.511
212.963
1.423
60
AKP’nin tütün ve içki satışına yaptığı vergi baskısının yerini bu kez yasak aldı. Artık yılbaşı paketlerinde içki satılamayacak.
AKP’nin dördüncü dönem tek parti iktidarı yasaklarla başladı. Daha önce alkol ve tütün ürünlerinde yüksek vergi ve satış sistemine uyguladığı baskı nedeniyle çok konuşulan AKP, bu kez de yılbaşı sepetlerine el attı. Artık yılbaşı sepetlerinde alkollü ürünler yer almayacak.

Resmi Gazete’de bugün yer alan kararda şunlar yer aldı:

“Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 19 uncu ve 20 nci maddeleri çerçevesinde, Kurumumuzdan alınmış perakende tütün mamulü ve/veya alkollü içki satış belgesine haiz perakende satış yerlerinde satışa sunulan yılbaşı sepetlerinin içerisinde tütün mamullerinin ve alkollü içkilerin yer almamasını, karar altına almıştır”

http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/yilbasi-paketlerinde-icki-yasaklandi-977669/

Alkol ve tütün ürünleri ile ilgili kararlar sırf Ak Parti hükümetinden çıkıyor diye fişlenmesin rica edeceğim .

Desteklenmelidir bu karar .

Malum sepetler alkol ve tütün satma ruhsatı olmayan işletmelerde de satılıyor , ayrıca bü ürünlerin eşantiyon , hediye , ödül benzeri şekli ile sunulmaması da kanunda var .

Sen alkolünü tüketmek istiyorsan , sepetin yanında yine alırsın . Alkolümüze sigaramıza da karışıyorlar diye düşünülmemesi gerek , özgürlüğünüz hemen sepetin yanında yine duruyor olacak

Firmaların yılbaşı için yaptıkları promosyon paketleri hangi kafaya göre yapıyorlar acaba? Herkes tek düze alkol kullanıyor mu bakalım. Gelen sepetlerde birer şişe şarap vs. Ha tanırsın ona göre gönderirsin de standart herkese aynı gönderilmesi çok saçma.

Ama bunun yasaklanması da ayrı saçma. Paketler kişisel zevklere göre de yapılıyor, olan var olmayan da var gördüm yani. Almak istemeyen almaz. Kaldı ki içmeyen biri zaten “aman içinde varmış içiverelim de arkamızdan ağlamasın” demez.

Sepette olmayınca biz de içmicez sanki yılbaşında.

Ben mümkün olduğunca yurt içinden alkollü içki almıyorum. O vergileri ödemeye hiç niyetim yok. Yeğenim kıbrısta okuyor, her gelişinde bir valiz getiriyor, biz gidersek aynen öyle doldurup geliyoruz. Bir arkadaşımın da ailesi kıbrısta ayda bir siparişleri alıp geliyor. Abim şarap yapmaya sardı, şarabı ondan temin ediyoruz. Sigarayı karton karton limandan alıyoruz yarı fiyatına. Fiyatları ve vergileri normal seviyede tutsalar bu tip şeylerle uğraşmaya tenezzül etmezdik. Hem biz bakardık keyfimize, hem ülke kazanırdı.

valla olsa da olur olmasa da olur bişey olmuş ama anlamamışta olabilirim o kadar anlamsız geldi yani
şimdi mesela migrosta yılbaşı sepetleri olur, sepet fiyatıda sepet içeriğine göre belirtilir ve bu sepetler içki reyonun orda satışa sunulur. Şimdi sepetlerde sadece cips, kuruyemiş, çikolata, oyuncak ayı(onu niye koyarlar bilmem) vs olacak ama içkisi hemen yarım metre öteden ayrıca alınacak, öyle mi
daha güzel içkiyi kafanıza göre seçersiniz işte
o sepetlerden de hiç almadım, ne diye birisinin seçtiği markaları alayım, hepsini ayrı ayrı kafama göre alırım
ama dediğim gibi haberi yanlış anlamış olabilirim başka bişeyden söz ediyorsa düzeltin plizz

neden?
alkole özendiyor desek içinde içki ve tütün olan hiçbir şeyi zaten 18 yaş altına satamıyor olmaları lazım mantıken.
e ben 30 yaşında kadın içinde alkol olan bir sepeti almak istiyorsam da alırım yani, onlara ne?
ben içmeyen adamın gırtlağından zorla içki döküyor muyum?
hani promosyon olarak dağıtlan paketlerde yasaklarsın anlarım bir noktaya kadar
ama benim parasını verip satın alacağım paketten sana ne yahu?
ay bu demokrasi ne kadar ilerledi yav, bu kadar ileriden gitmesin görüş mesafesinde tutmak zor oluyor.

Bence mantıklı çünkü herkes içki içmiyor yani ben şimdiye kadar yılbaşı sepeti almadım çünkü içlerinde hep alkollü içecek oluyor. Çünkü bazılarına göre yılbaşı demek su gibi içki içip sarhoş olmak demek. İsteyen yine alsın içkisini doya doya içsin.

Yılbaşı sepetinden ayrı olarak alın zıkkımınızı. İşte carpitma haber budur.
size ne? zıkkımımızı istediğimiz zaman istediğimiz şekilde alırız. o kadar müslümansanız yılbaşı kutlamayın.
şu ayranı bu kadar içmeyin cidden, iyi gelmiyor.
üsluba gel. bir de kalkıp millete ahlak, edep seviye dersi verirsiniz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…