- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
ipekcim ben haşimato tiroidi hastasıyım.şimdi tsh ta bu kadar kısa zamanda bu dalgalanma olmaz.lab. yanlış olabilir.sadece şöyle bir durum var.ref. değerleri aralığında olmasına rağmen gebelik düşünülüyorsa ,bu seviyeyei üst sınıra çekmek lazım..mesela benim en son 1 gibi bi değer çıktı.doktorum da eğer gebelik düşünüyorsan 3-4 seviyesine çekmek lazım dedi yoksa devam dedi.doktor o yüzden üst sınırda olmasına gebelik için sorun yok demiştir.ne boyuttasın canım biraz anlatır mısın?
şöyle bir şey yaşadım ben:
Kimyasal gebelik geçirdim geçen ay kontroller için kadın doğumcuma gittim. O da mutlak olarak hormon istedi. TSH değerim 4,10 çıktı ki ben kendimi çok dinleyen biriyim. Yani rutin olarak baktırırım. Bana yüksek geldi TSH ki doktor engel yok devam et dedi çocuğa. Yine de ikna olmadım genel cerraha gittim. Neyse ultrasonla bakıldı sol tarafta halosu olmayan yani ileride potansiyel risk taşıyan 6*3mm tekli nodül bulundu. Farklı hastane.. Burada 1 gün sonra TSH 2,8 çıktı, referanslar Acıbademle aynı. Nodül ve TSH farklarını endokrine göstereyim dedim yine Acıbademe gittim dün. TSH 1,9 çıktı. Nodül için çok erken takip lazım dedi.
3 tane doçent gezdim ctsinden beri. Hepsi zararsız ama ileride ne olur bilinmez diyor. 3 ü de ikna edemedi beni. T3 ve T4 normal. Haşimato için anti testler var ya onlar yapıldı sonuç bugün 4 te çıkacak.
Yani doktorlar ikna edemedi beni. TSH de 3 gün içinde bu denli radikal dalgalanma normal mi ?Senin değerlerin nasıl?
Nodül var mı?
bu arada en doğru doktor endokrin.diğerleri değil..haşimato testi de antikorlara bakılıyor.belirleyici olan bu.bir de önce tsh önce yükseliyor ardından da düşüyor.ama 2 günde olacak birşey değil sendeki gibi.
benim de nodülüm var.alınmadı 6 ayda bir kontrol ediliyor.ama tek nodülde mutlaka biyopsi yapılmalı.tek sefer yeterli zaten.bir de sintigrafi yapılıyor nodül için.
iyi bir endokrin doktoru bulup tüm testleri ona göstermeni tavsiye ederim.