yılanlardan kurtulmak için

**garfield**

Guru
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.561
9
356
43
kızlar merhaba,
Babam köydeki bahçemize tek odalı küçük bir ev yapmıştı. geçen gün bahçesinde 2 yılan görmüş. birini öldürmüş biri kaçmış..hatta o gün köydeki çoğu evde yılan görülmüş. köydekiler "haziran ayı yılan ayı, yılanların çiftleşme dönemi filan demişler. babaannem de evimiz mezarlığa yakın olduğu için çok yılan olduğunu söylemiş".

çok korkuyorum kızlar ya, küçük kardeşim de var benim. Annemler çalışırken o evde oluyodu bazen gerçi artık bırakmaz da annem..

İlacı, zehri nedir bu yılanların, nasıl önlem alınır?

valla canım benim bildiğim tek şey sütü severler ortada süt falan bırakmayın hemen alırlarmış kokusunu
bende çooook korkarım ayyyy
bahçeye bi köpek falan alsanız öldürüyo köpekler yakaladımı
gerçi öldürmeyin yılanları derler ama ailesi olumuş onların ve çokta kinci olurlarmışş

evin çevresine daire içine alarak mazot dökmek işe yarıyor...

marmaris içmelerde yaşadığım yıllarda ilk sene evimde akrep çıkmıştı...mazot dökmek akrepi yılanı keser dediler...

mazot döktürmüştüm bahçe duvarları üstüne çepeçevre ve bir daha akrep görmedim...

yılanı zaten hiç görmedim...ama etrafımız ağaç yeşillik ot ağaç doluydu...ve hava kimi zaman 60 derece oluyordu ...yani yılan çıkmaması imkansızdı...

canım benim bildiğim tek yöntem bu ..

bu arada her sene yeniden bir kez dökmek gerekiyor....

anlayacağın senede 1 defa yeterli...

marmaris de içmeler de armutalan da herkes evinin bahçesinin dışına çepeçevre yılda 1 kez mazot döker.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…