Yılandan korunmak için bahçeye kükürt dökmek

Zehirsiz zaten oradaki yılanlar korkulacak bir durum da yok ortada ama yani otların arasından hışşırrttt diye çıkınca da insana bi inme iniyor :KK66: Kirpisi,kaplumbağası, sincabı ne ararsan bizim bahçede, Tilkiyi bahçemde su içerken gördü bu gözler. Ama yani yılanın yaşam alanı da benım bahçem olmasın vallahi elim ayağım boşalıyor birden :KK66:
O hışırtı sesleri hiç bitmiyor zaten geçen yıl da tilkiyi kopek zannedip hoşt demişim sonra baktım tilki sana hoşt der gibi bakıyor pardon canım diyip çığlık atarak kaçtım 😅 yılanın bide göynek soymasini gördüm bir rivayete göre kendisi soyunurken görene kin güder yılan dediler bir yıl yılan arkamda geziyormus gibi paranoyak oldum 🙄 bizde çok hakliyiz ama hayvanlara da hak veriyor vicdanım 😅

O hışırtı sesleri hiç bitmiyor zaten geçen yıl da tilkiyi kopek zannedip hoşt demişim sonra baktım tilki sana hoşt der gibi bakıyor pardon canım diyip çığlık atarak kaçtım 😅 yılanın bide göynek soymasini gördüm bir rivayete göre kendisi soyunurken görene kin güder yılan dediler bir yıl yılan arkamda geziyormus gibi paranoyak oldum 🙄 bizde çok hakliyiz ama hayvanlara da hak veriyor vicdanım 😅
Senin yerinde olsam o göynekli rivayeti duyduktan sonra ülkeyi terkederdim ;)

O konuda bılgım yok ama cok soguk ve korkunc bı hayvan görsem aklım cıkar hayvanat bahcesınde koca kafesın ıcınde bakıyodum cok soguklar ya off aklıma geldide sımdı ürperdim

İyi de görünce öldürmek ne hayvanı? Alın uzak bir yere bırakın. Şu diğer horoz konusunda da kesip yemek falan dendi. Doğal ortamına bırakmak diye bir şey var. Neden cana kast etmek hemen? Götürün uzağa bırakın hemen önlem alın yani. Bu kadar zor değil.

Son düzenleme:
Keske öldürmeseydi komşunuz zehirli degildir belki zararsızdır yazık. Büyük müydü
Yılan insana zarar vermez yaa. Yanılıyor muyum
Sarimsagi sevmezler birde sarimsak dökün bahceye
Bildigim süt severler.

Büyük müydü tilki yazik kiz ;) host demeseymisin iyiymis belki açtı hayvan ondan geldi herhalde

Büyük müydü tilki yazik kiz :KK66: host demeseymisin iyiymis belki açtı hayvan ondan geldi herhalde
Yok çok da büyük değildi karanlıkta inmiş zaten büyük ihtimalle yemek aramaya indi ama ben dalgın bulaşık yıkarken yanımda fasulye fidelerinin içinden çıkıp gelince boş bulundum 😅

Kızlar Merhaba,

Geçen yaz bahcemizde neyseki coluk cocuk ortalıkta degılken yılan gördük. Komsularımız öldürdü hemen .

Bu sene bahçemize komşuların önerdiği kükürt dökün tavsiyesi var. Tarımcılar tavsıye edıyor ama bahçede meyve ağaçlarıda var , aranızda yılandan korunmak için bahcesine kükürt döken var mı? Toz olarak mı kullanıyorsunuz yoksa sıvı olarak mı?

Yardımcı olur musunuz?
Rahmetli kayınpederim yazlık evin dış ve iç duvar diplerine toz kükürt dökerdi.Sarımsı bir toz.Bahçedede domatesten tutunda şeftaliye kadar birsürü sebze meyve vardı.Yıllardır her yaz gideriz hiç görmemiştik.Babam vefat etti bahçe bakımsız :KK43:Geçtiğimiz yaz gördük malesef.

Hemsehrim midir diye dusundum:) biziklamak trakya da kurcalamak karistirmak anlaminda kullanilir:)
Annem trakyali ama denk gelmemisim ben bu lafa. Komikmis. Guzel sevdim.Seyi biliyorum ama oglan cocuguna çocuk dendiğini
Annem bazen diyorki keske cocugum olsaydi en azından beni üzmezdi 🤣🤣🤣 anne biz cocugun değilmiyiz dedigimde anlamistim erkege denirmis

Annem trakyali ama denk gelmemisim ben bu lafa. Komikmis. Guzel sevdim.Seyi biliyorum ama oglan cocuguna çocuk dendiğini
Annem bazen diyorki keske cocugum olsaydi en azından beni üzmezdi 🤣🤣🤣 anne biz cocugun değilmiyiz dedigimde anlamistim erkege denirmis
Bambaska bir dil gercekten:) iki trakyali bir araya gelip sohbet ediyosak (bizce normal normal) ortamdaki diger arkadaslar bos bos bize bakiyo:)

Komşunun yazlığının çatısında vardı ilaçlatmışlardı ama yine oluyodu.Benim ruh hastası bi arkadaşım vardı o yazlıkta,ölü yılan bulmuş sopaya takıp getirip bahçede oturduğumuz masaya atmıştı. 😤 Yılan lafı geçince bile kaşınmaya başladım o günden sonra Allah yardımcınız olsun inş kimseye bi zarar gelmez

Yakınlarda fındıklık var mı? Varsa yani oraya yapılmalı asıl. Yoksa kurtulmanız biraz zor. Ben de takip edeyim burayı

Yılan kovucu cihaz yazın googla.onlar etkiliymis esim afad da onlar da kullaniyormus

Bizim burda da çok var, geçenlerde yoldan geçerken gördüm yılanı, tilkide çok balkonda kahve içerken hop önümden tilki geçiveriyor. Ağaçlarda sincaplar falan. Hoşuma gidiyor benim.

Benimde bahçemde her türlü hayvan arkadaşlarımız var kablumbalar salataliklarimi yer yılan yumurtalarımi yer
Daha neler ama bana hiç bir zararları olmadı
Bende hiç ilaclatmadim yapmamda

Back
X