Yılandan korunmak için bahçeye kükürt dökmek

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar Merhaba,

Geçen yaz bahcemizde neyseki coluk cocuk ortalıkta degılken yılan gördük. Komsularımız öldürdü hemen .

Bu sene bahçemize komşuların önerdiği kükürt dökün tavsiyesi var. Tarımcılar tavsıye edıyor ama bahçede meyve ağaçlarıda var , aranızda yılandan korunmak için bahcesine kükürt döken var mı? Toz olarak mı kullanıyorsunuz yoksa sıvı olarak mı?

Yardımcı olur musunuz?

Bende çok korkarım hiç duymadım kükürt u asmada böcek olmasın diye önerdiler eşim yine de domemisti :/

Benımde kafamda oturmayan hadı bahceye doktuk ama cevrede olmamasını nasıl saglayacagız. Evın 3 cephesı bahce , hadı bahceden gıremedı eve cıkmayacagının garantısı mı var? :kusmuk:

Bahceyi ilaclatmak daha mantikli,profesyonel sirketler en azindan bu isi dogru yapar,kafaniza gore yapmayin derim

Komple bahceye döksen yağmur veya sulamada gitmez mi
Dogru gıder, bezlerın ıcıne kukurt koyup yukseklerede asmayı dusunuyorum soyle cember gıbı ınce bısılerın ıcıne umarım cocuklar bızıklamaz tabı

Kükürt normalde asma yapraklarına falan da dökerler hastalanmasın diye. Zararı olmaz belki ama en ufak yağmurda gidebilir. Başka çarelere de bakın isterseniz

Ben varim

Benim cok fena fobim var dedigin hayvana , valla basligi gorunce bile tuylerim diken diken oldu

Neyse , ben 8 sene bahceli mustakil evde yasadim , her bahar kukurtletirdim bahceyi yaklasamazlar , bitkilere ciceklere vs hic zarari olmadi , hatta evcillerim vardi bahcede onlarada bir zarari olmadi

Universitenin kapi önunde bile vardi etrafı hep ilaclamislar .
Toz halindeydi .Bi sıkinti olsa yapmazlardi .

Yazlığımızın bahçesine yazın bolca uğruyorlar kendileri :KK66: Eşim çok seviyor su falan koyuyor onlar için sağa sola. İlaçlatmaya da yanaşmıyor neymiş onların yaşam alanlarını ellerinden almışız da buralar onların doğal ortamıymış. Zehirli değillermiş kendi hallerine bırakmalıymışız. Bir de bana sorun vallahi bi çözüm bulursanız bende gizlice yapacağım konunuzu takipteyim.

Kızlar Merhaba,

Geçen yaz bahcemizde neyseki coluk cocuk ortalıkta degılken yılan gördük. Komsularımız öldürdü hemen .

Bu sene bahçemize komşuların önerdiği kükürt dökün tavsiyesi var. Tarımcılar tavsıye edıyor ama bahçede meyve ağaçlarıda var , aranızda yılandan korunmak için bahcesine kükürt döken var mı? Toz olarak mı kullanıyorsunuz yoksa sıvı olarak mı?

Yardımcı olur musunuz?
Biz önceden asmalara döküyorduk ama yılan için kullanıldığını hiç bilmiyordum böceklere karşı kullanıyorduk devamlı tozunu kullanıyorduk bu arada nerdesiniz ki Türkiye de bildiğim zehirli yılan yok biz de çok görüyoruz da ilaç yapmak aklımıza hiç gelmedi ne kadar normallestiyse artık yılan görmek bizde 😅😅😅

Yazlığımızın bahçesine yazın bolca uğruyorlar kendileri :KK66: Eşim çok seviyor su falan koyuyor onlar için sağa sola. İlaçlatmaya da yanaşmıyor neymiş onların yaşam alanlarını ellerinden almışız da buralar onların doğal ortamıymış. Zehirli değillermiş kendi hallerine bırakmalıymışız. Bir de bana sorun vallahi bi çözüm bulursanız bende gizlice yapacağım konunuzu takipteyim.
Adam haklı bacım napcan hayvanların alanlarını hep insanlar elinden aldı napsin hayvanlar 😅 düşün biz yumurtalarını felan oynardık çocukken iyi hayvanlarmis hiç bişey yapmadılar bize 🙄

Dogru gıder, bezlerın ıcıne kukurt koyup yukseklerede asmayı dusunuyorum soyle cember gıbı ınce bısılerın ıcıne umarım cocuklar bızıklamaz tabı
Dedem dokerdi sulasak da dururdu ağaçların dibinde duvar diplerine sınır şeklinde dokebilirsin tozu ziraatciler nasıl öneriyor

Adam haklı bacım napcan hayvanların alanlarını hep insanlar elinden aldı napsin hayvanlar 😅 düşün biz yumurtalarını felan oynardık çocukken iyi hayvanlarmis hiç bişey yapmadılar bize 🙄
Zehirsiz zaten oradaki yılanlar korkulacak bir durum da yok ortada ama yani otların arasından hışşırrttt diye çıkınca da insana bi inme iniyor ;) Kirpisi,kaplumbağası, sincabı ne ararsan bizim bahçede, Tilkiyi bahçemde su içerken gördü bu gözler. Ama yani yılanın yaşam alanı da benım bahçem olmasın vallahi elim ayağım boşalıyor birden ;)

Back
X