Selam Arkadaşlar
Size bir kaç tavsiyem.Saçlarinizi kazitmayi deneyin bir kere mumkunse.Olmadi kisaltin baya bi.Saç derinize 3 dk masaj yapin.Saçlariniz 100 telden fazla dokuluyorsa bi guvenilir doktara gitmenizi tavsiye ederim.Dokulme nedenini öğrenmek daha iyi olur.Genetikmi vitamin eksiliğimi stresmi ona gore cozum bulma daha iyi olur.Ek olarak tedavi veya bakimin yaninda dua etmenizi siddetle tavsiye edirm.Saçlarinizin çikmasi uzamasi veya dokulmemesi için dua edin bol bol..Bakalim PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED (s.a.v) dua hakknda neler bildirmiş;
Hadisler ;
Önce günahlara tevbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)
(Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allah’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]
(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(Gizli-açık çok sadaka verin ki rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olasınız ve duanız kabul edilsin.) [İbni Mace]
(Dua edin, duanızı kabul ederim), hadis-i şerifte ise (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder) buyuruldu. (Tirmizi)
(Duam kabul olmadı) demek yanlıştır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dua edenin ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükafatını bulur.) [Deylemi]
Allahü teâlâ, Kıyamette, duası dünyada kabul edilmeyen kula (Dünyada ettiğin duana karşılık şu sevapları veriyorum) buyuracak, o kadar çok sevap verecek ki, o kimse, (Keşke dünyada hiçbir duam kabul edilmeseydi) diyecektir. (T.Gafilin)
Allahü teâlâ, dua edeni sever, dua etmeyene gazap eder. Dua müminin silahı, dinin temel direklerinden biridir. Duanın faydaları çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Dua, işlenen günahlara kefarettir.) [İbni Hibban]
(Dua, bela gelirken korur.) [Şir’a]
Kul, ya Rabbi der, Allahü teâlâ lebbeyk der, (Senin her istediğini vereceğim ve memnun edeceğim. İzzetime yemin ederim ki, ne dua edersen kabul edeceğim, ne istersen vereceğim; ancak bu isteklerini ya dünyada veya ahirette veririm. Ahirette verirsem daha üstününü verir, daha büyük belaları üzerinden def ederim) buyurur.
(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]Duâ eden sebeplere yapışmalıdır! ...
Elimizde böyle bi dua nimeti varken bol bol edelim arkadaşlar.
Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)
Hak Teâlâ'dan bir hacet dilediğimiz vakit duaya salavâtı şerife ile başlayıp sonra haceti isteyip ve yine duayı salavâtı şerife ile bitirmelidir, duanın evvel ve âhirinde getirilen salavâtı şerife red olunmayacağı gibi, ikisi arasında yapılan duâ da red olunmaz. (İnşâallah)
Ben hergun ediyorum namazdan sonra normal vakitlerde.Umarim ALLAH sizede icabet eder Arkadaşlar.Benim saç dokulmem durdu.Suan yeni saç çikartmak için urun ariyorum.Bu yilan yağından kullanacam bi faydası olursa sizinle paylasirim İNSALLAH.