Yıkanınca rengi değişen elbise

Fişi varsa direk kaymakamlığa tüketici hakem heyetine giderdim. Bir tek başvuruda bulunuyorsunuz başka birşey yok masrafta yok herkes susarsa olmaz ki kat be kat fazlasını ödemek zorundalar tüketici kanunu var burası Uganda mı

Öyle bir hakkım var mı gerçekten? Ama adamlar biz önceden iade ve değişim yapmadığımızı belirtmiştik diyerek savunurlarsa kendilerini? Yani "ortada kandırmaca falan yok" misali.

Fişi varsa direk kaymakamlığa tüketici hakem heyetine giderdim. Bir tek başvuruda bulunuyorsunuz başka birşey yok masrafta yok herkes susarsa olmaz ki kat be kat fazlasını ödemek zorundalar tüketici kanunu var burası Uganda mı

Ugandalıların kalbini kırdınız şu an :KK48: Kesinlikle haklısınız, böyle şeyleri şikayet etmek gerekiyor aslında.

Öyle bir hakkım var mı gerçekten? Ama adamlar biz önceden iade ve değişim yapmadığımızı belirtmiştik diyerek savunurlarsa kendilerini? Yani "ortada kandırmaca falan yok" misali.
Öyle birşey yok, ben değişmem dedim Bi kere diyen kişi tüketici kanunlarını çiğnenmiş oluyor dolayısıyla ticaret yapma yetkiside yok böyle bir işletmenin tecrübe ile sabittir yaptım oldu şikayet ettim oraya giderken taksi tutup gittim bunların fişlerinide koydum kaymakamlık dosyasına onları bile aldım

Öyle birşey yok, ben değişmem dedim Bi kere diyen kişi tüketici kanunlarını çiğnenmiş oluyor dolayısıyla ticaret yapma yetkiside yok böyle bir işletmenin tecrübe ile sabittir yaptım oldu şikayet ettim oraya giderken taksi tutup gittim bunların fişlerinide koydum kaymakamlık dosyasına onları bile aldım

peki süreç benim lehime sonuç verir mi? yoksa ülkemizdeki bütün hak arayışları gibi başarısızlıkla mı sonuçlanır?

yıkama hatanız var.
elbiseyi tek başına,
hassas ayarsa 20-30 dereceyi geçmeden yada şu renk karıştırmayan mendillerle yıkamalıydınız.
iki renkli elbisenin renkleri karışmış
nasıl bir sonuç hayal ediyorsunuz?

peki süreç benim lehime sonuç verir mi? yoksa ülkemizdeki bütün hak arayışları gibi başarısızlıkla mı sonuçlanır?
Genelde tüketici mahkemelerinde olumlu sonucları alınıyor. Firmanın büyüklüğü önemli değil size bir avukat atanıyor. Kusurlu bir mal bu neticede sebepsiz bir zenginleşme yaşıyor adam halkı kandırarak bu sebeple olumlu olacağına inanıyorım

Degisim iade olmamis ne sacmabisey ya en azindan 1 hafta suresi oluyo ve ayrica o tarz renkli giysiler icin perwoll sivi deterjan oneriyorum renkliler icin olani ben hep onunla yikiyrm renkli onemli gysileri fln yep yeni gibi kaliyo

Merhaba arkadaşlar,

25 Mart'ta abiye elbise ağırlıklı kızılaydaki bir mağazadan bir elbise aldım. Elbise siyah-beyaz bir elbise. Kasanın üstünde de "ürünlerimizde iade veya değişim yoktur" yazıyordu. Her neyse. Eve geldiğimde elbiseyi açıp denediğimde gördüm ki bazı yerleri yırtılmak üzere ve bazı yerlerindeki dikişler açılmış. Sonraki gün gittim durumu anlattım. Bu sefer kasada başka bir adam vardı. Sanırım ilk aldığım zamanki adam olsa hiçbir şekilde değişim yapmayacakmış. Dedim "bende bir kusur yok, elbiseniz böyle böyle" diye anlattım. En sonunda adam dedi "Bizde değişim olmaz normalde, ama madem öyle bir kusur var elbisede değiştirelim" dedi. Bu arada almış olduğum elbiseden de tek bir tane kalmış şansıma. Onun da yaka kısmında belli belirsiz mürekkep dökülmüş gibi hafif maviden bir leke vardı, o noktada tereddütte kaldım acaba bu elimdekini tadilata vermek bu lekeli elbiseyi almaktan daha mı iyi olur diye. Ama yıkarım geçer diye pek düşünmeden elbiseyi aldım geldim. Uzun zamandır dolabımda bekliyordu elbise. Bugün ilk kez poşetinden çıkardım, bir yıkayayım şunu bakalım lekesi gidecek mi dedim. Yıkattım. Ve sonuç... Hani elbise siyah-beyazdı ya. Beyaz olan kısımları böyle bir garip bir renk olmuş, lila gibi, leylak rengi gibi, gri gibi. Sizce bu durumda ne yapabilirim? Söz konusu olan da bu kadar katı bir biçimde "değişim, iade yoktur" söylemi olan bir müessese. Bana fikirlerinizle yardımcı olursanız çok müteşekkir olacağım.
Yer bezi filan yap bence. Siyah rengin boyası geçmiş beyaza. Kurtarılamaz. Değişim iade yapmayan yerlerden fiyat ucuz diye alışveriş yapmayın. Çünkü sattıkları ürünlerin arkasında durmuyorlar. Kalitesiz boya kalitesiz kumaş kalitesiz işçilik anca bu kadar olur.

yıkama hatanız var.
elbiseyi tek başına,
hassas ayarsa 20-30 dereceyi geçmeden yada şu renk karıştırmayan mendillerle yıkamalıydınız.
iki renkli elbisenin renkleri karışmış
nasıl bir sonuç hayal ediyorsunuz?

elbiseyi tek başına, 30 derecede yıkadım ama :110: renk karıştırmayan mendillerden haberim bile yoktu.

Merhaba canım :)
Abiye elbiseler de zaten iade olmaz her mağaza için geçerli bu..
Ankarada da böyledir, istanbul da da izmir de de vs.. he mağaza insiyatifini kullanır onu bilemem . ama abiyelerde benim gördüğüm bildiğim hiçbir mağaza değişim yapmaz. söz nişan kına düğün vs alışverişlerinden bildiğim kadarı ile..
Ayrıca siyah beyaz elbisenin beyaz kısımlarının leylak gri tonlarına dönüşmesi, mağazanın veya elbisenin kötü oluşundan değil :) biri renkli, biri beyaz.. takdir edersin ki beyaz çamaşırları yıkarken içerisine 1 tane siyah bir çamaşır at beyazların rengi anında gri gibi bir ton alıyor. böyle durumlar da elbisenin tek bir yerinde leke var ise sadece orayı yıkaman daha sağlıklı olur, keşke öyle deneseydin:) maalesef elbise için daha bir şey yapamazsın. neyse ki ucuza almışsın.. aynısı başıma geldi, 300tl verip aldığım çift renk elbisem tek renk olmuştu zamanında :) sevgiler:KK200:

45 lira için uğraştığına değmez çünkü zaman geçmiş. 1 ay içinde olsa iade edebilirdin rahatça. Hiçbir firmanın iade almama lüksü yok. Mecburlar.

İstersen sana yer önereyim alışverişe belki faydası olur?

X