Yıkama yağlama yaltaklanma

vesikaliyarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.919
15.717
44
Başlık için kusura bakmayın ama başka türlü net anlatamam.

Başta iş hayatı ve diğer topluluklarda sizce işler hep karar vericiler ve onlara yarananlar için mi iyi gidiyor? Yani bir işi iyi yapmanızın hiçbir önemi yok ve sadece ve ancak baştaki birilerine yağlama yıkama yaparsanız ancak biyerlerde tutunabiliyorsunuz...Ben hayatım boyunca bunu yaşadım, birilerini pohpohlamadım sadece gerektiği yerde takdir ettim ama yaptığım işte hep iyiydiö..Ama baktığımda bunun değeri kimse tarafından takdir edilmedi çünkü kimse arkamda değildi..

Ya en ufak bi hobi amaçlı topluluğa bile girdiğimde bile bunu görüyorum, hoca ve onun adamları, eski tanıdıkları ön planda diğerleri figuran rolünde...

Bu benim bi şanssızlıgım mı yoksa benim de birlerine mutlaka yaltaklanmam mı gerekiyor hata bende mi? Peki ya sizlerin içinde de kendini benim kadar dışlanmış hisseden var mı? Yani bugun kendimi çok kötü hissediyorum, yine benzer bir olay yaşamamla tüm hayatım gözümün önüne geldi ve hayatım boyunca yaltaklanamadığım için dışlandığımı farkettim..Belki de yalnız olmadığımı bilmek ya da sorun bendeyse anlamak istedim konu açarak

Son düzenleme:
Bence sende sorun var forumda çok kişi aklımda kalmaz problemli olduğunu hissettiğim birkaç üyeden birisin.
Yorumların genel olarak saldırganca ve sıkıntılı. Sorduğun işin söylüyorum. Sevilmeyen bir insansındır muhtemelen kendi hayatında da ve bu sevilmemenim sebebi de başkalarının yalaka olması değil. Yalaka olmadığı halde de sevilen çok kişi var

Öyle bir şey var.
Hatta devir onlarin devri
En cok çalışanın uzerine iş bindirirler,elestiriler havada uçuşur.
Yalakalık yapanın her işi hallolur sürekli övgü alır.
Farklısıni görmedim.

Başta iş hayatı ve diğer topluluklarda sizce işler hep karar vericiler ve onlara yarananlar için mi iyi gidiyor?
Pohpohlanmak isteyenler böylelerini kabul edip el üstünde tutabilir ya da konu baslıgınızdaki gibi durumlarda da olur ama hep böyle gitmiyor bence.Kursa ya da yeni baslayacağım bir hobim herneyse o alana girdigimde dikkat ceken bir tipimdir mesela.Hocalarla ya da eskilerle kaynasır o ortama adapte olurum.Kisinin havası, aurası,tarzı herşey etkiliyor diye düsünüyorum.İlla çok güzel birinden bahsetmiyorum yani bir enerjisi cekimi olur ya ortamda öyle birşey.

Evet aynen böyle yapmaniz lazim. Isler hep birinin tanidigi olmakla, birinin yalakasi olmakla yürüyor malesef işyerlerinde.
Yapamazsaniz tutunamiyorsunuz ya da bir yerden sonra kendinizi de yirtsaniz olmaniz gereken yere ulasamiyorsunuz.
En sevmedigim şey ve 3 kuruş maaş alinan yerlerde bile bunlar yapiliyor Turkiyede. Sonra binbir tane zorbalama çekmek zorundasiniz ve mobbing o kadar normal ki is hayatinin bir parcasi goruluyor. Sonra siz bu duzene uyamayinca birileri cikip "ben aglaya aglaya ciktigim işe yarin gidip calistim" diye güzelleme yapilip ne kadar guclu kadin olduklarindan bahsederler.

Başta iş hayatı ve diğer topluluklarda sizce işler hep karar vericiler ve onlara yarananlar için mi iyi gidiyor? Yani bir işi iyi yapmanızın hiçbir önemi yok ve sadece ve ancak baştaki birilerine yağlama yıkama yaparsanız ancak biyerlerde tutunabiliyorsunuz...Ben hayatım boyunca bunu yaşadım, birilerini pohpohlamadım sadece gerektiği yerde takdir ettim ama yaptığım işte hep iyiydiö..Ama baktığımda bunun değeri kimse tarafından takdir edilmedi çünkü kimse arkamda değildi..

Ya en ufak bi hobi amaçlı topluluğa bile girdiğimde bile bunu görüyorum, hoca ve onun adamları, eski tanıdıkları ön planda diğerleri figuran rolünde...

Bu benim bi şanssızlıgım mı yoksa benim de birlerine mutlaka yaltaklanmam mı gerekiyor hata bende mi? Peki ya sizlerin içinde de kendini benim kadar dışlanmış hisseden var mı? Yani bugun kendimi çok kötü hissediyorum, yine benzer bir olay yaşamamla tüm hayatım gözümün önüne geldi ve hayatım boyunca yaltaklanamadığım için dışlandığımı farkettim..Belki de yalnız olmadığımı bilmek ya da sorun bendeyse anlamak istedim konu açarak
İş hayatında evet yalakalık yapanlar ciddi anlamda on plana geçiyor, örneklerini görüyoruz. Ama ne olursa olsun gerçekten çalışanın hakkını aldığını düşünüyorum. Maalesef geç olabiliyor ama bir şekilde oluyor. Bu benim kendi fikrim. Herhangi bir topluluğa girildiği zaman on planda olma vs durumu bence sizinle ilgili bir şey. Tabii ki tanıdık kişilerin muhabbet düzeyi daha farklı olabilir ama sonradan müdahil olanlar da iyi ilişkiler kurabiliyor.

Evet aynen böyle yapmaniz lazim. Isler hep birinin tanidigi olmakla, birinin yalakasi olmakla yürüyor malesef işyerlerinde.
Yapamazsaniz tutunamiyorsunuz ya da bir yerden sonra kendinizi de yirtsaniz olmaniz gereken yere ulasamiyorsunuz.
En sevmedigim şey ve 3 kuruş maaş alinan yerlerde bile bunlar yapiliyor Turkiyede. Sonra binbir tane zorbalama çekmek zorundasiniz ve mobbing o kadar normal ki is hayatinin bir parcasi goruluyor. Sonra siz bu duzene uyamayinca birileri cikip "ben aglaya aglaya ciktigim işe yarin gidip calistim" diye güzelleme yapilip ne kadar guclu kadin olduklarindan bahsederler.

Guzel anlatmışsınız ..mobbinge ugrayanlar dogada elenen canlılar gibi

İş hayatında evet yalakalık yapanlar ciddi anlamda on plana geçiyor, örneklerini görüyoruz. Ama ne olursa olsun gerçekten çalışanın hakkını aldığını düşünüyorum. Maalesef geç olabiliyor ama bir şekilde oluyor. Bu benim kendi fikrim. Herhangi bir topluluğa girildiği zaman on planda olma vs durumu bence sizinle ilgili bir şey. Tabii ki tanıdık kişilerin muhabbet düzeyi daha farklı olabilir ama sonradan müdahil olanlar da iyi ilişkiler kurabiliyor.

valla benim girdiğim toplulukta hocalar daima eskilerle samimiler yanlarına gidip muhabbet etmek istesen de itiliyorsun

Guzel anlatmışsınız ..mobbinge ugrayanlar dogada elenen canlılar gibi

Aynen alti ustu sabah gelip isimizi yapip gidecegiz yani bin bir türlü sacma şey cekmek zorundasin gibi davraniliyr yapamazsan bir de toplum zorbaliyor seni calismiyorsun diye.😄 Garip bir döngü.
Her is yeri oyle degildir vardir daha iyi is yerleri ama coook az sanirim denk gelmek şans.

Dünya düzeni böyle bence maalesef artık. Onlar gibi olmadan kazanamıyosun bu hayatta

Ben girdiğim ortama çok çabuk adapte olurum. İnsanlarla çabuk samimiyet kurarım ve genelde sevildiğimi düşünüyorum. Ancak yalakalıktan nefret ederim. İşimi de en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Gün sonunda iş satmaya çalışan yalaka tiplerin işi de bana kalırdı. Ya da o beceremez sen yap diyerek bana itelenirdi işler. Ama her şeye rağmen beceriksiz bi yalaka olmaktansa bu halimi tercih ederim. Boşverin siz de. İşinizi hakkıyla yapın en azından aldığım parayı hakediyorum diye düşünürsünüz. Tabi süreklilik arz ederse iş değişir.

Ben girdiğim ortama çok çabuk adapte olurum. İnsanlarla çabuk samimiyet kurarım ve genelde sevildiğimi düşünüyorum. Ancak yalakalıktan nefret ederim. İşimi de en iyi şekilde yapmaya çalışırım. Gün sonunda iş satmaya çalışan yalaka tiplerin işi de bana kalırdı. Ya da o beceremez sen yap diyerek bana itelenirdi işler. Ama her şeye rağmen beceriksiz bi yalaka olmaktansa bu halimi tercih ederim. Boşverin siz de. İşinizi hakkıyla yapın en azından aldığım parayı hakediyorum diye düşünürsünüz. Tabi süreklilik arz ederse iş değişir.

Erkek yoneticiler kıvırtan ve pohpohlayan seviyor hiç olamadım

İş hayatında network yaptığınız işten çok daha önemli.

İşinizi (sadece) iyi yaparsanız, iyi bir uzman olarak kabul görür ve işinize devam edersiniz. İşinizi ortalama yaparsanız ve gerekli iş ilişkilerini kurarsınız önünüze her zaman yeni fırsatlar açılır.

Oyunun kuralı bu.

İlla ki vardır , ben çok şükür denk gelmedim. Riyakarliktan hoşlanmam yapmam da yaptırmam da.

Dışlanmış değilim, ben dışlıyorum!
Çıkar ilişkisi içerisinde olan, gereksiz hareketlere girenleri bana veyahut başkasına sebepsiz samimiyet kurmaya çalışanları bir güzel dışlıyorum.
Lakin tek kişilik dev kadroyum öyle dışlıyorum yani çemberimde ben dışında kimse yok😂

X