ygs

astala123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
11
3
27
Arkadaslar bu sene 12ye geçtim ve maddi durumlardan dolayı dersaneye gidemiyorum sayısalım ve mühendislik ya da hemşirelik okumak istiyorum yaz aylarından mı bilemiyorum ama ders çalışmak içimden gelmiyor ne yapmalıyım ygsyi ekim ortalarına kadar nasıl bitirebilirim lütfen yardımcı olun desteğinize ihtiyacim var

Geç bile kalmışsın. Ben çok geçiştirdim ve zamanım daraldıkça daha da zorlaştı her şey.
Her gün çalış ama az az çalış. Çok daha iyi olur. Benim arkadaşlarım bitirmişti konuları hem tekrar ediyorlardı hem de testlerle pekiştiriyorlardı. Ben kendimi daha kötü hissetmiştim ve üzerimde baskı oluşmuştu. Öğrenmekte zorlanıyordum isteğim kaçıyordu falan.
Her gün kitap oku paragraf sorularında zorlanmazsın. Soruları daha hızlı anlarsın. Bu yılki türkçe soruları acayip zorladı.
Lütfen söylediklerimi dikkate al. Ben hep saldım sınav bitti ama hala memnun değilim yaptığımdan.

kitap okumak etkili ama bir de paragraf sorusu cozme taktikleri var bunlari ogrenmelisin her soru farkli kalipta. 2015 ygs de edebiyat belirleyici oldu ama paragraflar uzun diye degil sıklar kafa karistiriciydi bu yuzden kavraman ve yorum yapman lazim en onemlisiyse paragraftan senin ne cikardigin degil onlar o paragrafi hazirlarken hangi cevabi istemisler buna gore dusun. sayisalci oldugun icin de yapamadigin edebiyat sorularinin uzerinde fazla durma. matematigi halletmeye calis eger guzel matematik yaparsan sinavda siralamani cok etkileyecektir

dersaneye gitmen şart değil. evde düzenli konu tekrarı yapıp test çözersen istediğine ulaşırsın

Canım yaparsın dert etme hiç. Ben dershaneye gitmeden hazırlandığım sene, butik dershanede haftaiçleri 10-11lere kadar haftasonları tüm gün ders aldığım seneden daha iyi net çıkarmıştım. Kendi kendine hem daha iyi vaktini ayarlıyor, hem dershanede millet daha iyi öğreniyor paniğiyle gaza gelip motive oluyorsun. Dershanenin yararı soru çözdürmen, onu da okuldaki hocalarına yaptırabilirsin rahatlıkla. İnan dershane hocalarından daha az kalabalıktır başları.

Ekim'e kadar yetişmek istiyorsan bence önce sözel tarzda derslerin ygs konularını ( kimya ve biyolojide dahil) otur final haftasıymış gibi her derse max. 1 gün ayırarak çalış. Sadece konu anlatımlı kitap bitirmeyi ya da konu özetinden çalışıp her konudan sadece bir test çözmeyi hedefle bu sözel ygs tekrarı yaptığın hafta. Sonra ekim sonuna kadar ygs matematik fizik geometriye ağırlık ver. Ygs matematiği ben kendime küçük bir formül defteri oluşturarak çalışmıştım. Her konunun önce formüllerini yazar, sonra çözemediğim sorularını keser deftere yapıştırır, çözümlerini buldukça not ederdim. Sınava birkaç gün kala sadece o formül defterine göz atmam yeterli oluyordu, bayağı verim almıştım. Buarada matematik fizik kasarken sıkıldığında her molanın sonunda 10-15dk sözel soru bankalarından çöz. Ama onları konu konu bitirmek yerine her konunun 2. Testini, 3. Testini bitirecek şekilde çöz ki marta kadar eski konuları unutma sürekli tekrar yapmış ol. 2 haftada bir de bir tane deneme çözersen hiç sıkıntın olmaz ygsde.

Bence matematiği halletmelisin öncelikle. Ben sözel derslerin son zamanlarda çalışılmasınsan yanayım . Yine de sona bırakma ama sayısalcıysan önceliğin matematik geometri. Geometriye ağırlık ver bulmaca gibi ve nankör . Ygsyi bitiremedim diye üzülme ekime kadar yetiştiremezsen lys ile çok ayrı değiller konuların çoğu ortak. Ben sınava 1 ay kala tam anlamıyla bitirmiştim ygsyi ama sadece ygs çalışmamıştım lys de çalışmıştım . İkisini bir arada götür ortak ve benzer konuları aynı anda aradan çıkar. Konu çalışmak önemli. Yazarak çalışma okuyup anlamaya çalış ufak notlar alabilirsin ama tüm sayfayı özet diye yazmak saçmalıkmış son zamanlarda anladım . Ben de eylülde başlamıştım şu an iyi bir fakültedeyim. Sıkı çalış bu arada soru sor. Asla sonra sorarım deme. Uğraştığın soruyu sıcağı sıcağına sor. Kolay gelsin

Doğru söylüyosun 11deyken zaten okul zamanı biraz biraz çalışıyodum program yaptım bugün kendime ona da uyduktan sonra herşey tıkırında gider inş :)) tesekkürler canım:)

teşekürler:)) geometrim hiç iyi değil bu yüzden baştan başladım bugün mantığını kavrayarak gitmeye çalışıyorum matematiği zaten seviyorum bu yüzden zorlukta yaşamıyorum pano aldım ona notlarımı asmayı düşünüyordum bunu da uygulayacağım bakar bakar artık daha iyi öğrenmiş olurum tekrar teşekkür ederim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…