• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YGS ve LYS bölüm tercihi ?

Maritsa

Bazen sktri cekmek lazim
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
4.185
25
108
İzmir
Kızlar ben ea öğrencisiyim :50: istediğim bölüm ise fm'den .Ben fm bir bölüm tercih edersem ,puanım düşer mi ?

Seneye hangi sınavlara girmem gerekiyor :26: Matematikten korkum yok ama diğer dersleri hiç göremediğim için çalışmam gerekiyor .:50:

Son düzenleme:
arkadaşlar evet benımde bunula ilgili sorularım var
aslında kazansak bile nasıl devam etmeyi düşünüyorsun canım okula? işimi bırakıcaksın?
kazanmaktan çok bitirmek daha zor cunku öyle bil bölümü
senın bölümün için endüstri müh. şart deil çevre müh. bile oluyor biliyorsun değilmi:49:

Yok işimi bırakmadan uzaktan eğitimle yürütcem .Belirli bir süre izin almam gerekecek iş yerinden .
Ay bir gireyim de gerisi kolay ,bitiririm .

Yalnız benim mat. çok iyi ama diğer dersleri hiç görmediğim için zorlanacağım gibi .

Biliyorum canım da çevre fln istemiyorum ,end iş olanağı daha çok .

Sen de girmeyi düşünüyorsun sanırım:26: aklında hangi bölüm var.

Son düzenleme:
Sayısal için Ygs1 ve Ygs2 sınavları önemli.Mühendislik için Matematik ağırlıklı olan Ygs1 önemli diye biliyorum
Lys1 ve Lys2 ya da Matematik-Geometri ve Fen bilimleri olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor.

Sayısal için Ygs1 ve Ygs2 sınavları önemli.Mühendislik için Matematik ağırlıklı olan Ygs1 önemli diye biliyorum
Lys1 ve Lys2 ya da Matematik-Geometri ve Fen bilimleri olmak üzere 2 sınava girmeniz gerekiyor.

Teşekkür ederim cevap için :56: f-m den gireceğim için puanımda hiç düşme olmayacak değil mi :26:
Bizim zamanımızda sistem farklıydı :( herkes kendi alanından bölüm şeçebiliyordu .

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevap için :56: f-m den gireceğim için puanımda hiç düşme olmayacak değil mi :26:
Bizim zamanımızda sistem farklıydı :( herkes kendi alanından bölüm şeçebiliyordu .

Hayır.Artık tek katsayı kullanılıyor. 0,12 ile carpılacak.

Keşke bizim zamanımızda da öyle olsaydı .Benim alanımda çok kötü bölümler vardı :50: iktisat,işletme ,çeko vesaire...
Ben şimdiden fizik ,kimya ,biyoloji çalışmaya başlayım o zaman.

Keşke bizim zamanımızda da öyle olsaydı .Benim alanımda çok kötü bölümler vardı :50: iktisat,işletme ,çeko vesaire...
Ben şimdiden fizik ,kimya ,biyoloji çalışmaya başlayım o zaman.

Onlar da hala revaçta bölümler.Sayısal seçmeseydim ÇEKO ilgimi çekiyordu mesela.
Hayırlısı olsun o zaman:46:

Son düzenleme:
Taban-tavan okuldan gelen puanla birlikte oluşan bir puan mıdır ? Okuldan minimum kaç puan gelir sizce ?

Benim lise diploma notum 76 mıydı ,80 mıydı neydi :26:

matematiğin masallah iyiymiş.:nazar:
ben suan esit ağırlğım meslek lisesinde o nasıl oluyor anlamıyorum en son lise 2 de geometri gördük onun dısında matematik yok.Ve fizik kimya falanda görmedik.
Ve ben Radyo tv okumak istiyorum bölümümü değiştiricem direkt geçiş devam ediyormus galiba seneyede..Ama sevmiyorum suan okuduğum bölümü ve Eşit ağırlıklar ygs5 oluyormus bildiğim kadarıyla.sözeller ygs4. Benim simdi sözel bölüme ünvde geçebilmem icin ygs5 olarak cok iyi netmi yapmam gerekiyor matematikten falan hic anlamıyorum anca sosyal türkce yapabilirim napıcamı bilmiyorum :S suan sadece türkce testler cözüyorum :50:

Bu yıl ikinci üniversite için sınava girdim.
Ea çıkışlıyım ama okuldan ea için de dil için de kısacası tüm alanlar için aynı puan geldi.
Ben dilden tercih yaptım puanım falan düşmedi.
Okul puanının etkinliğini azalttılar okul birincisine 60, sonuncusuna 30 puan geliyor artık.
Benim okul puanım 84 tü 52 puan geldi misal verecek olursam.
Umarım katkım olmuştur merak edilenlere.

Back