YGS puanıma göre nereleri tercih edebilirm arkadaşlar bakarmısınız ?

CadiKelebek

Çok şükür Seni bana veren Rabbime ...
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
3.268
918
Liseden 4 yıl sonra hiç çalşmadan YGS ye girdim arkadaşlar pualrım şöyle :

YGS1 : 204 YGS2: 202 YGS3: 238 YGS4: 227 YGS5: 232 YGS6: 223

Şimdi ben sistemden biraz uzak kaldım pek bi bilgim yok açıkçası. Aöf önerebilceğiniz puanım tutan hangi bölümler var . Bir yerde 2 yıllk 140 4 yıllk 180 puan yetiyor yazıyo ama aynı zamnda istediğim bi bölüm baya puan istiyo birisi yardım etsin kafam karıştı

İstediğiniz bölümü tercih edebilirsiniz tercih zamanı 30 yakın tercih hakkınız var.,bu puanların üzerine biraz okulda puan verecek,şuan en yüksek puanın 238 aöf yerleştirmede en yüksek puanı baz alır,diploma puanın kaç ona göre hesaplıyayım kaç puan gelecek ve istediğin bölüm nedir?

Ay çok teşekkr ederim diploma puanım 66.01 . Ben aslnda okul öncesi istiyodum ama onun puanı baya yüksekmiş sanırm yetişemem ona 4 yıllıklarda istediğim o.

2 Yıllıklarda Eczane hizmetleri progtamı - Sağlık kurumları işletmeciliği - Laborant ve veteriner sağlık - Yani bunlar olablir aslnda ben kpss ye girmk istemyrum direk iş olanağı olan bunlar gibi geldi sağlık kurumlarında yardımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim

Aöf de 4 yıllık okul öncesi yok,2 yıllık okul öncesi var evet puanı 410.

Ortalama okul puanı 39.606 civarı gelir,hangi liseden mezunsunuz eğer meslek lisesi ise çocuk Gelişimini yine verin alan dışı meteb dışı gelebilir belki,sınavsız geçiş ile tabi meslek liseliler sınavsız geçiş ile yerleşir.

Yok ben meslk değilm düz lise sayısal mezunuyum çocuk gelişimini unuttum artık o olmuyo.
peki yazdığım diğer bölümleri tercih edebilirmiyim ?

Yani puanm 238.40748 iken 278.01338 gibi bi puan mı olucak yeni mezn değilm ama yinede ekleniyo mu diploma puanı ?

Düz lise sayısal bölüm mezunuyum. Ozamn daha iyi puanm arttı ben onu yeni mezunlar için sanıyodum

Aöf sağlık krumları puanı anadolu Üniversitesi 222 küsür,Erzurum Atatürk üniversitesi(aöf) sağlık kurumları işl.240 küsür.anadolu Üniversitesi laborant bölümü 240 küsür,( bu bölümde öncelik sağlık mesleklerin olabilir,fakat tam emin değilim).Eczane bölümü yok diye biliyorum çünkü en son Güncellenen listede göremedim.Aöf düşünüyorsan Lys girmene gerek yok,Temmuza kadar bekleyip tercih vereceksin.

Evet LYS ye girmicem aöf istiyorum çok teşekkür ediyorum ama eczane bölümü kendi sitesinde var yani ben ordan baktım . İnternetten bişey araştrmaya başlıyosun bir sürü bilgi doğru veya yanlış tarihleri eski güncel değil kafam karışıyo Allahtan burası var da sizin gibi bilir kişilerden öğreniyorum sağolun

Rica ederim ama eczane bölümü yok,anadolu Üniversitesi web sitesini yenilemiş.Önlisanların için de yok.

Rica ederim ama eczane bölümü yok,anadolu Üniversitesi web sitesini yenilemiş.Önlisanların için de yok.

merhaba bende size birsey sormak istiyorum müsaadenizle. simdi ben 2 yıllık bir bölüm okuyacağım hemen mezun olayım diye. dgs ile 4 yıllık bir bölüme geçtiğimde kpssye lise mi yoksa önlisans olarak mı giriyorum. yani mezun oluyormuyum olmadan mı geçiyorum?

Elinizde lisans diploması olmadığı takdirde bitirdiğiniz önlisans olursa KPSS önlisan olarak girersiniz,eğer önlisans bitirdiğiniz tarihine KPSS geliyorsa yine sınava önlisans olarak girersiniz.lise olarak giremezsiniz.

teşekkür ederim.

Bu konuda benden zararlısı yoktur 405 puan ile Açıköğretimi Seçen ilk ve tek canlıyım :)
Hangi bolum bazı bölümler yüksek acikogretim de olsa misal anadolu universitesi acikgretim Fakültesi 4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 353.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…