canım öncelikle merhaba,
rehber öğretmen olarak sana tavsiyem şu;
şuan 11.sınıf olduğun için lys konularını işliyorsunuz sen bunları olabildiğinde sağlam şekilde çalışmalısın, çünkü önündeki ilk sınav ygs ve ağırlıklı olarak 9.sınıf müfredatı olsa da lys nin etkisi ona göre fazla ve konuların biraz daha ağır olduğu söylenebilir. dolayısıyla dershanede ve okulda bu konuları işlerken en iyi şekilde öğren ve altyapını güçlendir..sene sonunda 11.sınıf konularında iyi olmalısın:)
ygs için ise, dershanede ygs konularını az çok görürsünüz bu sene, 11. sınıf konularının yanı sıra ygs matematiğini de bitirmek hedefin olsun..bu seneye çok işe yarayacak..
meslek konusuna gelince..eczacılık ve mimarlık birbirinden çok farklı hangisini yaparken daha mutlu olacaksın karakterine hangisi daha yakın geliyor onu düşünüp karar vermelisin, mimarlığı daha çok istiyorum ama fizik dersinde kötüyüm eczacılık olsun dersen hata yaparsın çünkü mf-3 te iyi bir puan için fiziği de yanına koyman şart zaten. bundan dolayı yapamıyorum diyip kaçma sakın bu sene eksik olduğun derslerin üzerine git.. 11. sınıfı iyi değerlendirip seneye sağlam adımlarla başlamak seni elinde:) ve şu var ki iyi bir puan elde edebilmek için bu seneden itibaren planlı çalışmaya başlamalısın, her gün mutlaka test çözmeye gayret göster..
başarılar diliyorum
Merhaba hocam bende 11 eşit ağırlık öğrencisiyim benimde biraz korkularım başladı hukuk pdr arasında gidip geliyorum fakat Geometriden temelim hiç yok Tarihte Ygs aynı şekilde bu yüzden o derslere elimi bile sürmüyorum bu önyargımı nasıl aşabilirim?Okulumuzdaki rehberlik öğretmenimiz hiç yardımcı olmuyor :/ Bana yardım ederseniz çok sevinirim teşekkür ederim :)
canım herkes sana guvenıyorsa sende kendıne guveneceksın
ben açık liseden devam ediyorum bu yıl üçüncü dönem okuyorum ve dershaneye gidiyorum istediğim bölüm piskoloji puanları yüksek sözelim iyi mat geo çok yok ama her anlatılanı anlıyorum hemen ne önerirsiniz dershane hocalarım istersen 500bile yaparsın diyorlar çok umutlu herkez benden beklentileri var bende inanıyorum ama korkuyorum
tedirgin olman çok normal canımm,, altyapın yetersiz olabilir bu da korkuya sebep olur ama şunu biliyoruz ki planlı çalışan öğrenciler hazırlık sürecinde çok güzel yükselişler gösterebiliyorlar sende korkma kendine güven çalışırsan yapabilirsin zamanı iyi değerlendirmelisin.. bak anlatılanı anlıyorum diyosun mat geo da nerdeyse bütün öğrenciler için zorlayıcı zaten, korkup pes edenler kaybederken üzerine gidip çalışanlar kazanıyor..hedefin var bu çok güzel ve bu dönemde en önemli şey hedefini düşünüp pes etmeden ilerleyebilmek..dershaneden en iyi şekilde yararlan hocalarının yakasından düşme:)sen almak istersen onlar seni geri çevirmez yeter ki istekli olyapman gereken planlı çalışıp dershanedeki konuları iyi takip etmek ve bol soru çözmek..başarılar:))
çok sağolun destek oldunuz bence deneme sınav sonuçlarınıda burda paşlaşıp her ay değerlendirelimm :)
olur canım,, hergün mutlaka çalış ilerledikçe kendine inancın da artacak eksik bıraktıkça heyecan da stres de artar:))
dershenede işliyor olmanız lazım, mat-2 dersiniz yok mu ? Edb?
Lys konularını çalışmaya ygs sınavından önce başlamalısın nisana bırakırsan o kadar konuyu yetiştirmek zorlayacaktır.
canımm sen bunlara bu kadar takılıp kendine güvenmezsen olmaz geçen sene meslek lisesi öğrencimiz vardı yıldız tekniğe mühendisliğe gitti,nasıl yaptı çalışarak..altyapım yetersiz yapamam demedi çalıştı, sende yapabilirsin..
canım geometri çoğu öğrenci için zorlayıcıdır, korkup geometri çalışmayı erteleyen çok fazla öğrenci var ama korkmak yerine biraz kendinizi zorlayıp çalışsanız hallediyorsunuz emin ol:) ilk zamanlar zorlanırsın ama pes etmeden üzerine düşersen ilerlediğini görüp sende şevkleneceksin:) açı konusuyla başla testlerini çöz, yapamadıklarını mutlaka okulda veya dershaneye gidiyorsan dershanede hocalarına çözdür bu şekilde 11. sınıftayken bunun üstesinden gelebilirsin 12.sınıfa bırakma bu önyargılarını çünkü o zaman daha yoğun bir tempoyla çalışman gerekirken bu durumlarla uğraşmak zaman kaybettirir..matematiğin eksik ise geometriden önce matematiğe ağırlık ver..
Tarih'e gelince,, yapamıyorum diyorsan üzerine düşmediğine ve test çözmediğine eminim:/ konu tekrarı + soru çözümü ile Tarih'i kolaylıkla halledebilirsin..
Meslek seçimi konusunda tanımadığım için pek yorum yapamayacağımm:) pdr okuyarak okullarda rehber öğretmenlik yapabilir veya psikolojik danışmanlık merkezlerinde çalışabilirsin hukukta da biliyosun büro açma, davalar vs:) iyi düşün hangisinde daha mutlu olacaksan ona yönel canımmm sevgiler:))
Tamda üstüne bastınız tarihe hiç çalışmıyorum :) Kolaycıyım biraz :) Matematikten uygun fiyatlı bir özel ders ayarlıyorum şuan haftada 4 saat geometri matematik inşallah üstesinden geleceğim :)) Ailem hukuk istiyor ama 3 abim bir ablamda hukukçu bi değişiklik olsun istiyorumpdr istiyordum ama artık hukuğa ısınıyor gibiyim :) Umarım doğru seçimler yaparız hepimiz :) Herkes 12ye bırakma diyor neden ama 12de testmi çözmeliyiz onu anlamadım :/
aynen öyle canımmm altyapını sağlam oluşturup 12.sınıfta bol test çözmeli, hızlanmalısın:) 11. sınıfta bu önerileri dinleyen öğrenci malesef az oluyor 12. sınıfa geçince de ah keşke daha iyi çalışsaydım..şimdi bu kadar zorlanmazdımm..söylemlerini çok duyuyoruz:) ayrıca hukuk iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?