YGS - LYS Hazırlık Kampı

diet killer

Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
1.102
1.348
Merhaba kızlar,
Ben aslında ilk üniversitemden yeni mezun oldum. Fakat hayalimdeki mesleği yapmak için tekrar üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim. Bugüne kadar ne doğru düzgün bir konu çalışması yaptım, ne de doğru düzgün soru çözdüm. Yarından itibaren çalışmaya başlıyorum.
TM-3'den 370 puan yapmak 1. hedefim, TM-3'den 405 puan yapmak ise 2. hedefim. Bunun için Kasım, Aralık, Ocak ayları boyunca;
* Hafta içi günde 8 - 10 saat ders çalışılacak! (Hafta sonu sevgilimle vakit geçirip stres atmayı tercih edeceğim)
* YGS matematik ve geometri konuları bitirilecek!
* 2 matematik - 2 geometri soru bankası çözülecek!

Şubat ayında;
* Hafta içi günde 8 - 10 saat ders çalışılacak!
* YGS Sosyal konuları bitirilecek!
* 2 soru bankası çözülecek!
Mart ayında;
* Hafta içi günde 8 - 10 saat ders çalışılacak!
* YGS Türkçe konuları bitirilecek!
* 1 soru bankası çözülecek!

Bu topicte kampa giren her üyenin hedefleri, ders programı ve gidişatı kayıt altına alınacak. Gün gün neler yaptığımızı paylaşıp birbirimizi kontrol edeceğiz. Soru çözümleri, konu özetleri vb. faydalı paylaşımlarla dayanışma içinde olacağız.​

Bende hazırlanıyorum ama alanlarımız farklı birazcık:KK16: hangi bölüm mezunusun ve hangi bölümü istiyosun :)kolay gelsin bu arada:KK3:

Bende hazırlanıyorum ama alanlarımız farklı birazcık:KK16: hangi bölüm mezunusun ve hangi bölümü istiyosun :)kolay gelsin bu arada:KK3:
Senin alanın ne canım? Ben psikoloji okumak istiyorum hatta çoook istiyorum ama ders çalışmaya gelince tık yok

Aa merhaba benim son yılım ben de bu sene gireceğim.Hedefim daha net değil açıkçası ama tıp,diş hekimliği gibi gözüküyor.Ben takibe alıyorum konuyu gün gün paylaşalım hadi bakalım birbirimizi teşvik edelim çalışmaya:KK50:

Aa merhaba benim son yılım ben de bu sene gireceğim.Hedefim daha net değil açıkçası ama tıp,diş hekimliği gibi gözüküyor.Ben takibe alıyorum konuyu gün gün paylaşalım hadi bakalım birbirimizi teşvik edelim çalışmaya:KK50:
Merhaba harika meslekler açıkcası umarım başarılı olursun çalışmaların nasıl gidiyor?

Günde en az 4 çalışmaya çalışıyorum bazen daha fazla bazen daha az bazen hiç.Plana oturtmak için teşvik lazım açıkçası bu konu çok yararlı olacak bence.
Ben de aynı senin gibiyim dsiplinli çalışmak için konu açmaya karar verdim. Benim de hedeflerim yüksek ama çalışma alışkanlığım yok.
Evde çalışmak yerine kütüphanede mi çalışsam diyorum. Evde dersten kaçmak kolay oluyor benim için, uyumaya devam ediyorum, internet başına geçiyorum mesela. Ama kütüphanede benim gibi ders çalışan onlarca insanın arasında daha kolay odaklanabilirmişim gibi geliyor. Sen ne dersin? YGS'ye de az kaldı kasmamız lazım.

Ben de aynı senin gibiyim dsiplinli çalışmak için konu açmaya karar verdim. Benim de hedeflerim yüksek ama çalışma alışkanlığım yok.
Evde çalışmak yerine kütüphanede mi çalışsam diyorum. Evde dersten kaçmak kolay oluyor benim için, uyumaya devam ediyorum, internet başına geçiyorum mesela. Ama kütüphanede benim gibi ders çalışan onlarca insanın arasında daha kolay odaklanabilirmişim gibi geliyor. Sen ne dersin? YGS'ye de az kaldı kasmamız lazım.

Senin nasıl gidiyor peki benim zaman zaman canım hiç çalışmak istemiyor açıkçası.
Aynı anda yazmışız galiba. Ben de aynı yukarıda anlattığım gibiyim ya galiba kütüphanede çalışmaya başlayacağım olmayacak böyle.

Kesinlikle kütüphane.Evde ben de aynıyım çalışırım diyorum beklediğimden az çalışıyorum ama kütüphanede yapacak bir şey yok insan ister istemez çalışıyor.Bu sene okul olmasa giderdim ben de işte okul...

Kesinlikle kütüphane.Evde ben de aynıyım çalışırım diyorum beklediğimden az çalışıyorum ama kütüphanede yapacak bir şey yok insan ister istemez çalışıyor.Bu sene okul olmasa giderdim ben de işte okul...
Sınava çok az kaldı ben doğru düzgün çalışmaya başlamadım bile çok gerginim. Yarın günde 8 - 10 saat çalışmaya başlayacağım yoksa psikoloji yalan olacak. Deliler gibi YGS matematik çalışmam gerek, Türkçe çok iyi, sosyali unutmuşum :KK53::KK53:

Sınava çok az kaldı ben doğru düzgün çalışmaya başlamadım bile çok gerginim. Yarın günde 8 - 10 saat çalışmaya başlayacağım yoksa psikoloji yalan olacak. Deliler gibi YGS matematik çalışmam gerek, Türkçe çok iyi, sosyali unutmuşum :KK53::KK53:

Ben geçen sene ygs çalıştım aslında biraz rahatım o yüzden.Ama önümde lys var o zorlayacak özellikle fizik...

aay hadi ya geçen seneden bütün ygs konularını bitirdin mi maşallah
LYS var bir de haklısın

Hepsi değil ama genel olarak bitirdim gibi.Şu anda da seri olarak denemelere başlayacağım sen konu olarak nerelerdesin ? Bir kaç gün içinde bir program hazırlayacağım istersen senin için de biraz bakarım konu dağılımı açısından :KK50:

Türkçe kesinlikle avantaj benim sorunum kitap okumamak.O alışkanlığımı kaybettim 1 aydır hiç kitap okumuyorum desem yalan olmaz.

Hepsi değil ama genel olarak bitirdim gibi.Şu anda da seri olarak denemelere başlayacağım sen konu olarak nerelerdesin ? Bir kaç gün içinde bir program hazırlayacağım istersen senin için de biraz bakarım konu dağılımı açısından :KK50:
Ben 10 Şubat'a kadar sadece matematik ve geometri çalışacağım en baştan alacağım. Çünkü Türkçe ve sosyal konularına oldukça hakimim. Zamanında sözelden derece yapmıştım ama unutmuşum az çok itiraf etmeliyim ^^ Sosyal için özel bir zaman ayırmam gerekebilir. Onun haricinde dediğim gibi sadece matematik o da en baştan alınacak çünkü kafam baya dağıldı.

Türkçe kesinlikle avantaj benim sorunum kitap okumamak.O alışkanlığımı kaybettim 1 aydır hiç kitap okumuyorum desem yalan olmaz.
Türkçe netleri her bölümde güzel puan getiriyor. Hele EA ve Sözel'de diğer tüm bölümlerden daha çok puan getiriyor. Ben ilk üniversiteme yerleştiğim sınavda Türkçe testini full çekmiştim. Bu seferde yaparım biraz çalışmayla ama matematik fiyasko biraz ^^

Ben 10 Şubat'a kadar sadece matematik ve geometri çalışacağım en baştan alacağım. Çünkü Türkçe ve sosyal konularına oldukça hakimim. Zamanında sözelden derece yapmıştım ama unutmuşum az çok itiraf etmeliyim ^^ Sosyal için özel bir zaman ayırmam gerekebilir. Onun haricinde dediğim gibi sadece matematik o da en baştan alınacak çünkü kafam baya dağıldı.

Çok iyi ya o zaman sözelden hatırlasan yaparsın bence tebrik ederim bu arada.Matematiği çabuk halledersin bence istersen kaynak konusunda da konuşabiliriz burada açık açık yazmam doğru olur mu bilmiyorum ama benim de coğrafya kaynağına ihtiyacım var özellikle.Türkçe için de paragraf kitabı istiyorum.Ben okuldayım belki bugün tekrar dönemem ama yarından itibaren düzenli olarak kaç saat çalıştığımızı,hangi konuları çalıştığımızı not edelim.

Çok iyi ya o zaman sözelden hatırlasan yaparsın bence tebrik ederim bu arada.Matematiği çabuk halledersin bence istersen kaynak konusunda da konuşabiliriz burada açık açık yazmam doğru olur mu bilmiyorum ama benim de coğrafya kaynağına ihtiyacım var özellikle.Türkçe için de paragraf kitabı istiyorum.Ben okuldayım belki bugün tekrar dönemem ama yarından itibaren düzenli olarak kaç saat çalıştığımızı,hangi konuları çalıştığımızı not edelim.
Kitap adı yazabilirsin ya sorun değil. Final Dergisi Dershanesi ve Birey'in sözel konu anlatımlı kaynakları oldukça detaylı ve zordur. Onları tavsiye ederim. Ben de matematik için Karekök Sıfır serisine başlayacağım.

Yarından itibaren rapor verelim buraya o zaman canım bizim için çok faydalı olacak

X