• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YGS, LYS dert de .. '' Hafta içi olmak '' ayrı bir dert diyenler burada toplanalım..

deniz1992

♥ vefasızın sermayesi yalanmış.. ♥
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
1.663
135
373
Meraba kızlar ..
bu sene benim 2. senem ..
Ve geçen seneden daha stresliyim .. aile baskısı çevre baskısı vs derken ..
Hafta içi olmak bi ayrı dertmiş...

Öğleden sonra tüm gün bize kalıyor.. onun ders çalışmama ezikliğini duyuyorum hep .. bu ara üzerimde birşey var ..
ders bile çalışamıyorum ..

Benimle aynı dertten muzdarip olanlar varsa içimizden geçenleri bu topikte paylaşalım...

Meraba kızlar ..
bu sene benim 2. senem ..
Ve geçen seneden daha stresliyim .. aile baskısı çevre baskısı vs derken ..
Hafta içi olmak bi ayrı dertmiş...

Öğleden sonra tüm gün bize kalıyor.. onun ders çalışmama ezikliğini duyuyorum hep .. bu ara üzerimde birşey var ..
ders bile çalışamıyorum ..

Benimle aynı dertten muzdarip olanlar varsa içimizden geçenleri bu topikte paylaşalım...

canım merhaba.bende 2. senesinde üniversiteyi kazanan biri olarak fikir vermek istedim sana.bende 2.senemde dershaneye gittim ve haftaiçiydim.ilk zamanlar çalışma şeklini ayarlayamadım senin yaşadığın stresi yaşadım.ama 1 aydan sonra sınıftaki düzenimiz oturdu ve 4 kişilik arkadaş grubu yaptık.1 kişiyle çok samimiydim.8.30 da ders başlıoydu.12.30 da bitiyodu ve ders. kütüphanesinde sıra oluyoduk.kitapları bırakıp doğru 15 dakkada yemek yemeğe giderdik.çünkü 15 dak sonra kitaplar bıraktığımız yerden kaldırılıyodu görevli tarafından bekleyenlere yer açmak adına.saat 1de ders çalışmaya başlıyoduk ve dershaneyi birlikte kapattık hep görevlilerle.haftasonları çalışmak için izin aldık.mutlaka etütülerimiz aldık hatta başkalarını etütülerinede ortakçı olduk :52::52:
sonuç şu an 4 yıllık ve 2 yıllık 2 ünv bitirdim :32::32::32:
bu arada ufak bi tavsiye kütüphanede ders çalışırsan mutlaka en arka sıraya otur.çünkü dinlenmek için bile ara versen kitaplardan başını kaldırdığında önünde oturan takiplerini görüyosun.çalışma isteği ister istemez geliyo :34:

canım merhaba.bende 2. senesinde üniversiteyi kazanan biri olarak fikir vermek istedim sana.bende 2.senemde dershaneye gittim ve haftaiçiydim.ilk zamanlar çalışma şeklini ayarlayamadım senin yaşadığın stresi yaşadım.ama 1 aydan sonra sınıftaki düzenimiz oturdu ve 4 kişilik arkadaş grubu yaptık.1 kişiyle çok samimiydim.8.30 da ders başlıoydu.12.30 da bitiyodu ve ders. kütüphanesinde sıra oluyoduk.kitapları bırakıp doğru 15 dakkada yemek yemeğe giderdik.çünkü 15 dak sonra kitaplar bıraktığımız yerden kaldırılıyodu görevli tarafından bekleyenlere yer açmak adına.saat 1de ders çalışmaya başlıyoduk ve dershaneyi birlikte kapattık hep görevlilerle.haftasonları çalışmak için izin aldık.mutlaka etütülerimiz aldık hatta başkalarını etütülerinede ortakçı olduk :52::52:
bu arada ufak bi tavsiye kütüphanede ders çalışırsan mutlaka en arka sıraya otur.çünkü dinlenmek için bile ara versen kitaplardan başını kaldırdığında önünde oturan takiplerini görüyosun.çalışma isteği ister istemez geliyo :34:

Bende aksine oldum olası dersanede verimli ders çalışamıyorum
Kalabalıkta yapamıyorum
Ev ortamım çalışmaya müsait
Daha çok ev ortamı müsait olmayanlar kalıyor zaten
Arkadaşları ekmekten yoruldum
Bugün değil yarın kalıcam diyerek

Son düzenleme:
Kalabalıkta yapamıyorum

canım kendime ait odam vardı benim.ama ben çalışanları görüp daha çok motive oluyodum o zman kişiden kişiye değişiyo.gitiğim dershane büyüktü 2 kütüphanesi vardı bi kütüphane 70 kişi rahat alıyodu.bide felaket bi yayın evi kaynağı vardı.onları gördükçe daha çok çalışmam gerektiğini hissediyodum:52:

Ben de 2.senemde kazandım
İlk senemde dersane hocaları hep bizi 'haftaiçi olmak istemiyorsanız ...' diye korkuturdu :9:
Ben de haftaiçi oldum :1:
Aslında ilk seneden çok daha rahat 2.sene
Okulla bir götürmek gerçekten zor oluyor
Haftaiçi olduğunda günün çoğunluğu senin,sadece dersanede gördüğün konulara yoğunlaşabiliyorsun
Diğer türlü okul dersleri mi dersanede gördüklerime mi çalışayım derken zaman geçiyor
Ben ders programı yapmaktan ders çalışamazdım :27:

Dersane ortamında çalışmak evde çalışmaktan daha kolay ve yararlı
Evde akıl çeldirici etkenler çok fazla :1:
Tv,bilgisayar,yatak,hatta mutfak :27:
Tv'ye bir bakayım facebook'a 5 dk girip çıkayım 2 dakika kestireyim bir şeyler atıştırayım derken zaman geçiyor konsantrasyon azalıyor
Benden tavsiye mümkün olduğunca dersanede çalışın
Herkesin ders çalıştığı ortamda daha da şartlanır insan daha konsantre çalışabilir
Bir de her an hocalar elinizin altında,ne kadar faydalanabiliyorsanız faydalanın
Hoca o an yanınızda olmasa bile bilen bir arkadaş mutlaka çıkıyor :1:

Bir de ders programı mümkünse yapmayın
Kesinlikle uyulmuyor çünkü
Uyamayınca moral bozukluğu oluyor üzerine
Ya da yapın ama saatlere ve konulara bölüp de yapmayın
O uyulması en zor olanı
Ben çareyi günlük yapmakta bulmuştum
Pazartesi:matematik,coğrafya gibi mesela
Konuları da bölmeyin türev integral vs gibi
Çünkü canınız o an onu çalışmak istemeyebilir matematiğin başka konularına çalışmak isteyebilir
Zorla istemediğiniz konulara çalışırsanız anlamazsınız bir şey
Hangi gün hangi dersiniz varsa o günlere yine o dersleri koyun
Başarılar hepinize :13::13:

evet kesinlikle bu bende de oluyo . biz de 2 kişiyiz. bazen çeneye tutuyoruz işte.. ama bu hafta da bayram oldu işte umarım
tekrar kaldığımız yerden devam ederiz değilse ege eczacılık hayal olacak bana sadece ..

kaç gündür ders çalışmıyorum. kendimi kötü hissediyorum maalesef. eziklik var içim hiç rahat değil. bu sene de geçen sene gibi olacak diye çok korkuyorum ..

Kalabalıkta yapamıyorum

evde herşeye vakit buluyorum ders çalışmak haricinde bend e :1:
tv .. bilgsayar.. hiç olmadı oturup annemle çene yapıyorum .. :50:

Ben de 2.senemde kazandım
İlk senemde dersane hocaları hep bizi 'haftaiçi olmak istemiyorsanız ...' diye korkuturdu :9:
Ben de haftaiçi oldum :1:
Aslında ilk seneden çok daha rahat 2.sene
Okulla bir götürmek gerçekten zor oluyor
Haftaiçi olduğunda günün çoğunluğu senin,sadece dersanede gördüğün konulara yoğunlaşabiliyorsun
Diğer türlü okul dersleri mi dersanede gördüklerime mi çalışayım derken zaman geçiyor
Ben ders programı yapmaktan ders çalışamazdım :27:

Dersane ortamında çalışmak evde çalışmaktan daha kolay ve yararlı
Evde akıl çeldirici etkenler çok fazla :1:
Tv,bilgisayar,yatak,hatta mutfak :27:
Tv'ye bir bakayım facebook'a 5 dk girip çıkayım 2 dakika kestireyim bir şeyler atıştırayım derken zaman geçiyor konsantrasyon azalıyor
Benden tavsiye mümkün olduğunca dersanede çalışın
Herkesin ders çalıştığı ortamda daha da şartlanır insan daha konsantre çalışabilir
Bir de her an hocalar elinizin altında,ne kadar faydalanabiliyorsanız faydalanın
Hoca o an yanınızda olmasa bile bilen bir arkadaş mutlaka çıkıyor :1:

Bir de ders programı mümkünse yapmayın
Kesinlikle uyulmuyor çünkü
Uyamayınca moral bozukluğu oluyor üzerine
Ya da yapın ama saatlere ve konulara bölüp de yapmayın
O uyulması en zor olanı
Ben çareyi günlük yapmakta bulmuştum
Pazartesi:matematik,coğrafya gibi mesela
Konuları da bölmeyin türev integral vs gibi
Çünkü canınız o an onu çalışmak istemeyebilir matematiğin başka konularına çalışmak isteyebilir
Zorla istemediğiniz konulara çalışırsanız anlamazsınız bir şey
Hangi gün hangi dersiniz varsa o günlere yine o dersleri koyun
Başarılar hepinize :13::13:

teşekkür ederim öncelikle :71:
evet programa uyamıyorum. şu soru yazma alışkanlığı da oturmadı gitti bende...
hocalar hafta içi hep elimizin altında..
ama işte ilk başlardaki gibi değil çalışma azmim
bi türlü gaza gelmiyorum.. :50:

bende haftaiçiyim. ve daha iyi bence haftaiçi olmak.
okulla birlikte yürütmek zor, ama haftaiçi olunca yapıcak şey sadece test çözmek.
öğretmenler zaten elimizin altında oluyorlar.

bnde hafta içiyim .bizimde ders saat 12.30da bitiyo bende 15.00 a kadar dershanede çalışıyorum yoksa eve gelince çantayı attığım gibi tv karşısına geçiyorumm.ama bu sene ayrı bi strese girdim yaa bugüne kadar sivilce nedir bilmeyen ben alnımda burnumda hatta ve hatta sırtımdaki sivilcelerle uğraşır oldum..Allah hepimizin yardımcısı olsun bu zor günleri atlatıpp yazınnn hep beraber kazandığımız yerleri yazarız inş :)

bnde hafta içiyim .bizimde ders saat 12.30da bitiyo bende 15.00 a kadar dershanede çalışıyorum yoksa eve gelince çantayı attığım gibi tv karşısına geçiyorumm.ama bu sene ayrı bi strese girdim yaa bugüne kadar sivilce nedir bilmeyen ben alnımda burnumda hatta ve hatta sırtımdaki sivilcelerle uğraşır oldum..Allah hepimizin yardımcısı olsun bu zor günleri atlatıpp yazınnn hep beraber kazandığımız yerleri yazarız inş :)

Bunlar güzel stresler :1:
Şimdi işkence gibi geliyor size ama
kazandıktan sonra çok büyük bir boşluk olacak
En büyük hedefinize ulaşmış olacaksınız
bunun getirdiği şaşkınlık bir süre devam edecek :1:
Hatta sabah kalkıp pişmanlık içinde ne çok uyudum çalışmam lazım bile demiştim ben
Sonra düşündüm ki yahu bitti gitti kazandım :27:
Hala kitapçılarda dolaşırken ygs/lys'lere yöneldiğim oluyor :1:

Hatta sabah kalkıp pişmanlık içinde ne çok uyudum çalışmam lazım bile demiştim ben

zaten klasiktir ünv kazananların çoğu ilk sene yerinden memnun olmaz tekrar sınava hazırlanır ve sınava girer :52:
ben öle yaptım aldığım puanın aynısını almıştım elim alışmış bi kere soru çözmeye çözmeden duramıyodum :9:
zaten ünv 3 te yada 4 te yine başlanıyo kpss derdi iiçin ygs lys gbi kpss kitabı çalışılıp çözülüyo bilginize :34:

ben de bunu demek istiyorumm !!! fenalardayımm..
herkez benden ege eczacılık bekliyor .. kızlar korkuyorum .. olmayacak gibii :50:

ben de bunu demek istiyorumm !!! fenalardayımm..
herkez benden ege eczacılık bekliyor .. kızlar korkuyorum .. olmayacak gibii :50:

olur tatlım ya yeterki bırakma çalış sen sonra yeterli çalışmadım diye pişman olmayasın hayırlısı inş. olur elinden geldiğini yap sen olmuyosada hayırlı değil demekki senn için nasip :)

olur tatlım ya yeterki bırakma çalış sen sonra yeterli çalışmadım diye pişman olmayasın hayırlısı inş. olur elinden geldiğini yap sen olmuyosada hayırlı değil demekki senn için nasip :)

öyle diyorsun canım da öğretmenlik için ek puanım var benim. geçen sene gitseydim öğretmenliğe bunları çekmeyecektim.. stresss streess .. beklentilerrr... hayaller.. geçen seneki umutsuzluuk.. fizikçideki yetersizlik.. dün müdürle konuştuk 1 ay önce de şikayet etmiştik...

biraz karışmış ortalık. ne olacağız inan bilmiyoruz hiç..

içim öyle sıkılıyor ki..

öyle diyorsun canım da öğretmenlik için ek puanım var benim. geçen sene gitseydim öğretmenliğe bunları çekmeyecektim.. stresss streess .. beklentilerrr... hayaller.. geçen seneki umutsuzluuk.. fizikçideki yetersizlik.. dün müdürle konuştuk 1 ay önce de şikayet etmiştik...

biraz karışmış ortalık. ne olacağız inan bilmiyoruz hiç..

içim öyle sıkılıyor ki..

düşünme bunları ya rakiplerini düşün çalış sadece sonunu düşünme stresede girersin bunalımada

benimde ikinci senem.değerlendirmesini bilen için çok iyi bi fırsat okul yok gerekiz sınavlar yok dershaneden sonra okadar çok zaman var ki çalışmak için sadece biraz iradeli olman gerekiyo bence. çünkü 2.senenin stresi çok farklı bu son şansının olduğunu bimek gerçekten çalışmaktan daha zor geliyo insana ama ben elimden geleni yaptıktan sonra varsın istediğim yer(gazi eczacılık)olmasın içim rahat olcak o bana yeter:)bu arada bizim sınıfta bi kız var hergün en az 500 soru çözüyomuş bu benim için acayip gaz oldu:)inşallah hepimiz istediğimiz üniversitenin kapısından girererizz...:)

Ben 2 senedir hafta iciyim. Bu sene sinava 3. girisim olacak. Ben de tam tersi düsünüyorum, bu sekilde hazirlanmak daha kolay cünkü mezun olmus oluyorsun ve okul dersleriyle ugrasmak zorunda kalmiyorsun. Lise sonda dersaneye gitmedim ama giden arkadaslarimdan biliyorum hafta ici okul hafta sonu dersane gercekten cok zorlaniyorlardi.
Ha psikiolojik kismini diyorsan orasi ayri, arkadaslarin üniversiteye baslamisken senin hala dersaneye gidip sinava hazirlanman gercekten sinir bozucu. Bir de beni düsün, arkadaslarim 2. sinifi okuyor ben daha üni.ye kapak atamadim. :1: Bu beni iyice gaza getiriyor. Gezmem tozmam da yoktur zaten, cevrem genis degil beni engelleyen olmuyor o konuda rahatim. Hele su üniversiteyi kazanayim orada cevre yapar sosyallesirim tadini cikaririm üniversite hayatinin.. :64:

Bu arada sizlere tavsiye; Bilgisayar celiyorsa sizi söyle yapin. Bilgisayari salona alabiliyorsaniz alin. Arada derslerden sIkIldiginizda gidin salona hem tv izleyin hem bilgisayara bakin. Ben öyle yaptim ama benim laptopum var ve internet kablosuz. Sizin de ortam müsaitse böyle yapin. Bilgisayar gözünün önünde olunca daha cok bakasi geliyor insanin... :51:

Izmir'de misin? Ben de Ege hemsirelik düsünüyorum ama olmazsa saglikla ilgili herhangi bir bölüm de olabilir. Onunla ilgili arastirma yapiyorum simdi..

düşünme bunları ya rakiplerini düşün çalış sadece sonunu düşünme stresede girersin bunalımada

aynen öyle .. bakalım .. geçen sene öğretmenliğe gitmek istemeyen bensem bu sene de öğretmenlik olmamalı.. en çok korkum bu 1 sene kaybetmek ..

benimde ikinci senem.değerlendirmesini bilen için çok iyi bi fırsat okul yok gerekiz sınavlar yok dershaneden sonra okadar çok zaman var ki çalışmak için sadece biraz iradeli olman gerekiyo bence. çünkü 2.senenin stresi çok farklı bu son şansının olduğunu bimek gerçekten çalışmaktan daha zor geliyo insana ama ben elimden geleni yaptıktan sonra varsın istediğim yer(gazi eczacılık)olmasın içim rahat olcak o bana yeter:)bu arada bizim sınıfta bi kız var hergün en az 500 soru çözüyomuş bu benim için acayip gaz oldu:)inşallah hepimiz istediğimiz üniversitenin kapısından girererizz...:)

500 mü .. benimki arada 300 ü geçiyor .. şaka gibi..
Ben 2 senedir hafta iciyim. Bu sene sinava 3. girisim olacak. Ben de tam tersi düsünüyorum, bu sekilde hazirlanmak daha kolay cünkü mezun olmus oluyorsun ve okul dersleriyle ugrasmak zorunda kalmiyorsun. Lise sonda dersaneye gitmedim ama giden arkadaslarimdan biliyorum hafta ici okul hafta sonu dersane gercekten cok zorlaniyorlardi.
Ha psikiolojik kismini diyorsan orasi ayri, arkadaslarin üniversiteye baslamisken senin hala dersaneye gidip sinava hazirlanman gercekten sinir bozucu. Bir de beni düsün, arkadaslarim 2. sinifi okuyor ben daha üni.ye kapak atamadim. :1: Bu beni iyice gaza getiriyor. Gezmem tozmam da yoktur zaten, cevrem genis degil beni engelleyen olmuyor o konuda rahatim. Hele su üniversiteyi kazanayim orada cevre yapar sosyallesirim tadini cikaririm üniversite hayatinin.. :64:

Bu arada sizlere tavsiye; Bilgisayar celiyorsa sizi söyle yapin. Bilgisayari salona alabiliyorsaniz alin. Arada derslerden sIkIldiginizda gidin salona hem tv izleyin hem bilgisayara bakin. Ben öyle yaptim ama benim laptopum var ve internet kablosuz. Sizin de ortam müsaitse böyle yapin. Bilgisayar gözünün önünde olunca daha cok bakasi geliyor insanin... :51:

Izmir'de misin? Ben de Ege hemsirelik düsünüyorum ama olmazsa saglikla ilgili herhangi bir bölüm de olabilir. Onunla ilgili arastirma yapiyorum simdi..

yok izmirli değilim ama hep hayalim ege ecz. oldu ..
bilgisayarla bi sorun yok.. sadece dersin başına oturamıyorumm .. :50:

şaka gibi ama gerçek malesef.benim çevremdeki herkes bu şekilde çalışıyo sınıfta 3.senesi olan bi kız var kimseyle konuşmaz sürekli test çözer kimse tenefüse çıkmaz hatta yerinden bile kalkmaz ders çalışmak için ben hariç tabi:1:hocalar bile şaşırıyo bazen ders çalışmayı bu kadar seven bi sınıf görmedim görmedim diye:)onları görünce pek şansım yok gibi geliyo bazen endişeleniyorum halime:18:

şaka gibi ama gerçek malesef.benim çevremdeki herkes bu şekilde çalışıyo sınıfta 3.senesi olan bi kız var kimseyle konuşmaz sürekli test çözer kimse tenefüse çıkmaz hatta yerinden bile kalkmaz ders çalışmak için ben hariç tabi:1:hocalar bile şaşırıyo bazen ders çalışmayı bu kadar seven bi sınıf görmedim görmedim diye:)onları görünce pek şansım yok gibi geliyo bazen endişeleniyorum halime:18:

Bizimde sınıfta bi çocuk var
Kimseyle konuşmaz etmez,sadece ders çalışıyo
Bütün enerjimi çalıyo dershanede

Back