• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YGS başvuruları bugün başlıyor ama birkaç sorunum var...

efeeylul

Nilimsuyum bebeğimmm
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
5.253
280
363
Arkadaşlar merhaba,ben 2005-2006 düz liseden mezun oldum ve mezun olduğum yıl sınava girdim kazanamadım.Bu yıl YGS ye girmek istiyorum.Başvuru için diploma gerekiyormuş internette araştırdım.Ben Ankara da yaşıyorum ve lise diplomam Mersin de evde de kimse yok bana gönderebilecek.Ne yapmam gerekiyor?bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirmisiniz...

Benim bildiğim başvuru yapılırken diploma gerekmiyor ücreti bankaya yatırdıktan sonra internetten yada ösym sınav merkezlerinden başvuru yapılıyor

Canım diplomayı gönderecek kimse olmasa da noterden notere faks çekebilirler diplomanın fotokopisini.Eğer bunu da yapacak kimse yoksa üzgünüm ama başka çare de yok gibi.
Benim bildiğim başvuru yapılırken diploma gerekmiyor ücreti bankaya yatırdıktan sonra internetten yada ösym sınav merkezlerinden başvuru yapılıyor

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/Aday_iz_yol.pdf diploma gerekli ve internetten bireysel başvuru yapabilmek için 2011 veya 2012 de sınava girmiş,başvuru merkezinden başvuru yapmış olmak gerekli.

Kizlar bana da yardimci olabilirmisiniz?

Ben yurt disi vatandasiyim lise mezunuyum.

Türk konsoloslugundan denklik verdiler bana il milli egitim müdürlügü kabul etmedi.

Ilceye gitmen gerek diyor.

Ileceyi ariyorum ilden hall etmen gerek diyor.

Napam gerek ya bi bilgisi olan var mi?

YÖKün telefon numarasini bilen var mi?

Cevabın için teşkkür ederim..Ben son ıkı yıldır sınava girmediğim için başvuru merkezinden yapıcam malesef:(

Canım diplomayı gönderecek kimse olmasa da noterden notere faks çekebilirler diplomanın fotokopisini.Eğer bunu da yapacak kimse yoksa üzgünüm ama başka çare de yok gibi.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/Aday_iz_yol.pdf diploma gerekli ve internetten bireysel başvuru yapabilmek için 2011 veya 2012 de sınava girmiş,başvuru merkezinden başvuru yapmış olmak gerekli.

Diplomayı gönderecek hatta evden alıcak kımse yok malesef,evde nereye koyduğumu da aramam gerekiyor:18:Başvuru merkezinden yapıcam ama diplomasız olacakmı diye araştırdım bugun liselere gittim biri diploma gereklı sistemden kontrol edıcek dedi,diğer lise parayı yatır sistemden cıkar dedi.Bende ösym şifresi aldım giriş yaptım ama diploma notum yazmıyor..Normalde yazmasımı gerekıyor,basvuru yapılmamış yazısı cıkıyor..bu arada cevap ıcın tesekkur ederım ne yapacağımı şaşırdım.Seneler sonra sınava giriyim dedim sorun cıktı..

Kizlar bana da yardimci olabilirmisiniz?

Ben yurt disi vatandasiyim lise mezunuyum.

Türk konsoloslugundan denklik verdiler bana il milli egitim müdürlügü kabul etmedi.

Ilceye gitmen gerek diyor.

Ileceyi ariyorum ilden hall etmen gerek diyor.

Napam gerek ya bi bilgisi olan var mi?

YÖKün telefon numarasini bilen var mi?

Canım bılgım yok ama google dan aratabılırsın yök numaraları vardır..

Son düzenleme:
Back