• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ygs 1 2 3 4 bunlar hakkında bilgisi olan yardım etsin

eylemgs34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2013
217
22
38
34
İstanbul
arkadaşlar benim sormak istedigim şu . vbenim türkçem iyi . net den ygs puanı hesaplamaya baktım yapabilecegim netleri yazarak ygs 1 ygs 2 çok düşük çıkmasına ragmen ., diger ygs türlerinden geciyıorum . ben sınava girsem sonuç yine böyle olursa ben barajı gecmiş mi oluyorum geçmemiş mi ??

Örgün istiyorsan herhangi bir puan türünden 180 açıköğretim istiyorsan 140 puan yapman yeterli. Yalnız puanının hesaplanması için 2 testten en az yarımşar net yapmalısın.

Ygs 1 ve 2 sayısal ağırlı puan türü.3 ve 4 eşit ağırlık 5 ve 6 sözel ağırlıklı.
Bunların da kendi aralarında ağırlıkları var ygs 1 matematik ygs 2 fen ağırlıklı mesela.alanınız neyse ona göre puanınız yüksek çıkar.diğerleri haliyle düşük olur.istediğiniz puan türünden tercih yapabilirsiniz.bu sistemle kesinti kalktı herkes kendi alanının puanıyla tercih yapıyo.her puan türü için derslerin ağırlıklarına bakabilirsiniz netten.

Bunların da kendi aralarında ağırlıkları var ygs 1 matematik ygs 2 fen ağırlıklı mesela.alanınız neyse ona göre puanınız yüksek çıkar.diğerleri haliyle düşük olur.istediğiniz puan türünden tercih yapabilirsiniz.bu sistemle kesinti kalktı herkes kendi alanının puanıyla tercih yapıyo.her puan türü için derslerin ağırlıklarına bakabilirsiniz netten.

istedigim cevap tam olarak buydu çok tşkler :)
agırlıklarına baktım zaten :)

ygs 3 ve 4 sözel ağırlıklı , 5 ve 6 ise eşit ağırlık kısmına giriyor

ben sayısal 11. sınıf ogrencisiyim ilk 5 bin ta da ilk bine girmek istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım ilk bine girmek çok mu imkansız ya da biraz geçmi kaldım lütfen bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi çok zor durumdayım

Back