Yetistirme Yurdundaki Kizlar

bir komşumuzun eşi vardı eski mahallemizde yetiştirme yurdunda büyümüş şu an bakanlıkta memur direk atma gibi bişey yok öyle demişti çeşitli fırsatlar sunuyorlarmış okumak isteyene devlet yardım ediyor yurtlara yerleştiriyor yemek kalma bedava ayrıca burs veriyormuş isteyende memuriyet sınavına giriyor ama daha kolay atanıyorlar zaten başvuru formlarında sınava öyle bişey işaretli oluyormuş bende hep merak ederdim bana bu kadar söyledi açıkcası çokda detaylı sormak aklıma gelmemişti o zaman

İyi olan herseyi suistimal etmeyi çok iyi beceriyoruz ise yerleşmesi için yurda ver oh ne ala..

Canim kesinlikle 18 i bitirdin git denilmiyor merak etme. Ne kadinlara ne erkeklere git deniyor. Eger universiteyi kazanirlarsa o surede de destekleniyor. Kazanamaz tekrar hazirlanmak isterse cocuk evleri var her sehirde, onlara yerleştirilir. Mesela bizim sehirimizde sadece 6 tane sinava hazirlanan 18 yasini doldurmus kic(korunmaya ihtiyaci olan cocuk)ile dolu. Onlara duzenli hizmet sunan personel var. Üniversite okumak istemezlerse, ki genelde istemiyorlar, devlet memuru olma haklari var ozel bir sinavla. Her kamu kurumunun kic icin belli bir kontenjan ayirmasi zorunlu. Aklina takilan baska birsey olursa sorabilirsin

Bize kayıtlı olan yurttaki çocukların anne babası var hatta tatillerde bayramlarda yanlarında kalma izni bile veriyor yurt.devlet yardım edelim siz bakın dediği halde aile kabul etmiyor.anne baba çocuğu istemediği için yurda vermiş olsa çocuklar niye ailenin yanına gidip kalsın bayramda seyranda.liseden sonra okuyorlarsa 24 yaşına kadar kalma izinleri varmış tabi eğitim masrafları devlete ait yine.sonrada kpssye girip çok az puanla atanıyorlar aynı bölümden mezun olduğumuz arkadaş istediği ile atanmıştı öyle bir hak veriyorlar onlara ama sırf memurluk için anne babadan uzakta büyüyorlar değer mi buna?anne baba sevgisinden uzakta neler yaşıyor bu çocuklar bir çoğu erken yaşta sigaraya başlıyor anne baba yok kim hesap soracak.sorsan hepsi çocuklarının geleceği için yapmıştır

Benimde yurttan çıkıp memur olan birkaç tanıdığım oldu. Üstelik aileleri hepsi hayatta ve süreklide görüşüyorlardı. Kız, eşiyle birlikte bu sayede memur oldu ve ahlanıp vahlanmaktan başka hiçbir iş yaptığı yoktu. Herşey önüne geldikten sonra hayatta gayeside kalmıyor ne yazık ki. En son anne olacak o kadın küçük kızıda yurda bırakmıştı, çokta güzel maaşlarını yiyor şimdi. Ben ne yazık ki bu insanlara üzülemicem hepsi için demiyorum ama çoğu bu şekilde. Devlet bir düzenleme yapmalı, böyle "akıllı" geçinen insanlara müsade edildikten sonra biz daha çook enayi yerine koyuluruz.

Universitede bir arkadasim.vardi karsi odadan
Meslek.lisesi mezunu
Onlisansa gecis yapmis hemen
2 senelik okulu 4. Senede bitirdim yazlari da yurtta kaliyordu universitenin. Hic atanmayacak birnpuanla hic atamasi olmayan bir bolumle hemen memur oldu.
Onlarin ayri kontenjani oluyor.
Mutlu mesut calisiyor simdi.

Bilseydim ben de yurda yerleşirdim. Millet ne kadar akıllı kolay yoldan memur olma yolları, yeme içme bedava, üstüne bir de para yardımı. Şimdi gel de üzül yurtta kalan çocuklara.

Ne olursa olsun Allah düşürmesin. İyi ki ailem de bende bu kadar cin fikirli değilmişiz.

Kolay memur olabiliyor olmaları güzel bir uygulamaymış ( sömürenlere ayıplar olsun tabi )
on senedir özel sektörde sürünürken memur olmaya çalışan biri olarak yurtta kalasım geldi yinede hiçkimseyi Allah c.c düşürmesin

hemen memur olamıyorlar. yaklaşık bir sene başka bir iş bulmaları gerek eğer üniversiteyi kazanamazlarsa. zaten doğru dürüst dersane ve okullarda okuyamadıkları için kazanan çok az.kız çocukları genelde-malesef ilk aşık oldukları adamlarla evlenip çıkıyorlar yurttan.
şu anda tam da bu durumda olan bir tanıdığımız var, eş dost bulduklarımızla kıza bir ev kurduk az bir eşya ile.bir iş ayarlandı en azından sigortası başlayacak. yurt çıkın demiyor ancak yurtta huzurlu bir ortamda olmadığı için çıkmak istiyor. yurt dediğimizde artık sevgi evleri diye geçiyor. bildiğim kadarıyla ayda 90 tl bir harçlık dışında bir gelirleri yok bu çocukların.

ayda 90 tlye ne alınır

galiba artik 'haydi artik 18 oldun gule gule' olayi yok canim.. hatta gecen konusu oldu da sevindim onlar adina.. okutulanlar, işe yerlestirilenler, vakti gelince evlendirilenler filan varmis.. yine de zor tabiki.. Allahim yardim etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…