bir komşumuzun eşi vardı eski mahallemizde yetiştirme yurdunda büyümüş şu an bakanlıkta memur direk atma gibi bişey yok öyle demişti çeşitli fırsatlar sunuyorlarmış okumak isteyene devlet yardım ediyor yurtlara yerleştiriyor yemek kalma bedava ayrıca burs veriyormuş isteyende memuriyet sınavına giriyor ama daha kolay atanıyorlar zaten başvuru formlarında sınava öyle bişey işaretli oluyormuş bende hep merak ederdim bana bu kadar söyledi açıkcası çokda detaylı sormak aklıma gelmemişti o zamanYa gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?
Bir de sanirim onlara ozel memurluk sinavi oluyormus.Kazananlar ataniyor tamam ne guzel kazanamayanlar napiyor? 18 yasinda bi kiz ya da erkek asgari ucretten fazlasini kazanamaz ki nasil eve ciksin.Ne bileyim kafam karisti.Ayrica o memurluk sinavina kadar ortada mi kaliyorlar yine napcaklar.Bilen orneklerini goren var mi?? Cidden akibetlerini merak ediyorum..
yok canım sadece reklamını ngördüm çıkıyor ya fragman ama aklıma takılmıştıKırgın çiçeklerimi izledin sen
ayda 90 tlye ne alınırhemen memur olamıyorlar. yaklaşık bir sene başka bir iş bulmaları gerek eğer üniversiteyi kazanamazlarsa. zaten doğru dürüst dersane ve okullarda okuyamadıkları için kazanan çok az.kız çocukları genelde-malesef ilk aşık oldukları adamlarla evlenip çıkıyorlar yurttan.
şu anda tam da bu durumda olan bir tanıdığımız var, eş dost bulduklarımızla kıza bir ev kurduk az bir eşya ile.bir iş ayarlandı en azından sigortası başlayacak. yurt çıkın demiyor ancak yurtta huzurlu bir ortamda olmadığı için çıkmak istiyor. yurt dediğimizde artık sevgi evleri diye geçiyor. bildiğim kadarıyla ayda 90 tl bir harçlık dışında bir gelirleri yok bu çocukların.
ayda 90 tlye ne alınır
galiba artik 'haydi artik 18 oldun gule gule' olayi yok canim.. hatta gecen konusu oldu da sevindim onlar adina.. okutulanlar, işe yerlestirilenler, vakti gelince evlendirilenler filan varmis.. yine de zor tabiki.. Allahim yardim etsin..Ya gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?
Bir de sanirim onlara ozel memurluk sinavi oluyormus.Kazananlar ataniyor tamam ne guzel kazanamayanlar napiyor? 18 yasinda bi kiz ya da erkek asgari ucretten fazlasini kazanamaz ki nasil eve ciksin.Ne bileyim kafam karisti.Ayrica o memurluk sinavina kadar ortada mi kaliyorlar yine napcaklar.Bilen orneklerini goren var mi?? Cidden akibetlerini merak ediyorum..