memur olma yolu çok açık, öncelikli atamaları var, benim tanıdıklarım hep memur mesela
eger okumuyorsa devlet ona bir iş veriyor öyle sokağa atmıyor yani güzel bir işe yerleşiyor , okuyorsa da zaten üniversite bitene kadar yurtta kalıyor sonrasında da kolaylıkla memur oluyor, ben sosyal hizmet uzmanı olduğum için çok gördüm böyle hatta bir kızı babasının yanına verecektik , gitmek istemedi amaç kolay bir şekilde memur olmak.
Ya gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?
Bir de sanirim onlara ozel memurluk sinavi oluyormus.Kazananlar ataniyor tamam ne guzel kazanamayanlar napiyor? 18 yasinda bi kiz ya da erkek asgari ucretten fazlasini kazanamaz ki nasil eve ciksin.Ne bileyim kafam karisti.Ayrica o memurluk sinavina kadar ortada mi kaliyorlar yine napcaklar.Bilen orneklerini goren var mi?? Cidden akibetlerini merak ediyorum..
nasil bi durumlari olmus mesela sinava kadar yurtta mi kalmislar hic konustunuz mu gecmislerine dair?
yok canım olur mu öyle şey bu devirde inan keşke yurtta kalsaydım diyen leri gördüm o kadar avantajları var yani işe alınmada ev tutmada vs. diyorum ya kız babası varken yurtta kalmak istiyordu gönderemiyorduk. rica ederim.oyle acta acikta kalan olmuyor yani
cok tesekkurler icim rahatladi bi nebze acikcasi :)
18 oldun hadi fit diye bir durum olmamış, 20 yaşında atanmış aradaki o 2 sene burs ayarlamış yurt, yine yurtta kalmış, bazı kız arkadaşları hala kalıyomuş mesela, yeni gelen çocuklara daha küçüklere ablalık etme ödevlerine yardimci olma vs gibi işler yapıyolarmış
Batman'da bu işi söyle yapıyorlar, çocuk 10 12 yaşında iken bakamıyoruz diye yurda veriliyo ki memur olabilsin kolayca
Kırgın çiçeklerimi izledin senYa gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?
Bir de sanirim onlara ozel memurluk sinavi oluyormus.Kazananlar ataniyor tamam ne guzel kazanamayanlar napiyor? 18 yasinda bi kiz ya da erkek asgari ucretten fazlasini kazanamaz ki nasil eve ciksin.Ne bileyim kafam karisti.Ayrica o memurluk sinavina kadar ortada mi kaliyorlar yine napcaklar.Bilen orneklerini goren var mi?? Cidden akibetlerini merak ediyorum..
Bence de o dizi bazı merakları uyandırıyor.konu sahibi izlemis olabilirKırgın çiçeklerimi izledin sen
Tv de bir dizi çıkmasa zaten ne yurttan ne cezaevinden ne ...neyse diğer evleri saymayım haberimiz olmayacakBence de o dizi bazı merakları uyandırıyor.konu sahibi izlemis olabilir
benim arkadaşm var aynen bu durumda kız su an memur 2 senelik bölüm okumuş kpss ile 100 puan aslaa giremezdi ama kız önce yuva sonra da yurda yerleştirilmiş uniyi bitirmiş ve hemen atanmış onlara özel bi sınav var çeitli devlet kurumlarının sınavlarına giriyorlar hangisin kazanırsa yani kazanmak demeyeyim de mülakt gibi bişi yani yerleşemeyen yok sadece kuruma göre değişiyorYa gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?