Yetistirme Yurdundaki Kizlar

AkarGider

❤ bin şükür Allah'ım..
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2011
13.791
13.671
Ya gercekten dert oldu kafama takildi ve google amcada cevabi da yok ya da ben bulamadim neyse.. Yetistirme yurdunda buyuyen kizlar 18 yasina geldiginde ne yapiyorlar yurttan cikariyorlar degil mi? Nereye gidiyorlar kendimi dusunuyorum o yasta ne kadar toydum kendi ayaklarinin ustunde durabilmek icin cok kucuk bi yas degil mi?
Bir de sanirim onlara ozel memurluk sinavi oluyormus.Kazananlar ataniyor tamam ne guzel kazanamayanlar napiyor? 18 yasinda bi kiz ya da erkek asgari ucretten fazlasini kazanamaz ki nasil eve ciksin.Ne bileyim kafam karisti.Ayrica o memurluk sinavina kadar ortada mi kaliyorlar yine napcaklar.Bilen orneklerini goren var mi?? Cidden akibetlerini merak ediyorum..

eger okumuyorsa devlet ona bir iş veriyor öyle sokağa atmıyor yani güzel bir işe yerleşiyor , okuyorsa da zaten üniversite bitene kadar yurtta kalıyor sonrasında da kolaylıkla memur oluyor, ben sosyal hizmet uzmanı olduğum için çok gördüm böyle hatta bir kızı babasının yanına verecektik , gitmek istemedi amaç kolay bir şekilde memur olmak.

18 yasinda kapi onune koyulma gibi bir durumlari yok diye biliyorum.
zira gunumuzde 18 yasinda hala liseyi bitirmemis oluyor insanlar ay itibari ile.
Detayini bilmiyorum cidden. Bilen biri aydinlatirsa bende cok sevinicem.

oyle acta acikta kalan olmuyor yani
cok tesekkurler icim rahatladi bi nebze acikcasi :)

Bildiğim kadarı ile; yurttan ayrılmak illa 18 yaş sınırı ile olmuyor.. önce bir iş bulmaları sağlanıyor.. sonra da kalacak bir ev.. maaş ve gider eşitliği yoksa devlete geri bildirim yapılıp ek gelir isteniyor diye duymuştum.. gerekli soruşturma filan yapılıyormuş.. umarım böyle konular artık protokollere takilmaz da.. Engelsiz refah bir hayat sürdürürler.. güvenle kendi yaşamlarını inşa ederler..

nasil bi durumlari olmus mesela sinava kadar yurtta mi kalmislar hic konustunuz mu gecmislerine dair?

18 oldun hadi fit diye bir durum olmamış, 20 yaşında atanmış aradaki o 2 sene burs ayarlamış yurt, yine yurtta kalmış, bazı kız arkadaşları hala kalıyomuş mesela, yeni gelen çocuklara daha küçüklere ablalık etme ödevlerine yardimci olma vs gibi işler yapıyolarmış

Batman'da bu işi söyle yapıyorlar, çocuk 10 12 yaşında iken bakamıyoruz diye yurda veriliyo ki memur olabilsin kolayca

oyle acta acikta kalan olmuyor yani
cok tesekkurler icim rahatladi bi nebze acikcasi :)
yok canım olur mu öyle şey bu devirde inan keşke yurtta kalsaydım diyen leri gördüm o kadar avantajları var yani işe alınmada ev tutmada vs. diyorum ya kız babası varken yurtta kalmak istiyordu gönderemiyorduk. rica ederim.

Kurumların belli bi kalma süreleri var ama o dolunca haydi yallah olmuyor. Kadın sığınma evleri için de belli süre var mesela ama bu da duruma göre uzatılıyor.

Yetiştirme yurtlarında kalanların çoğu üniversitelere yerleşiyor mesela. Gittikleri yerde devlet yurdu ve burs imkanı var. Sonrasında memuriyet imkanları. Yani makul bir hayat yaşamak isteyen bir genç öyle ortalarda kalmıyor.

Allahım daha neler duyucam. aile terbiyesine en ihtiyacı olduğu dönemler sözde geleceğini düşünerek yurda mı veriyorlar çocuklarını bunun bi kriteri yok mu? analı babalı çocuklar niye alınıyor ki yurda?

ben yurtta büyüyüp memur olup çalışan bikaç kişi gördüm. ve ne yazıkki psikolojik olarak hepsi sorunluydu. bi tanesi çok fazla yalan söylüyordu. amaçsızca... herkes yalan söylediğini biliyordu ama durumu nedeniyle kimse yüzüne vurmuyordu.

bi tanesi memur olunca hiç yaşamadığı aile düzenini kurmaya çalıştı sanırım. evini bi görseniz yeni gelin damadı koy gül gibi yaşarlar yani hiç bekar evi demezsin. bi sürü borca girdi icralar falan. sonra geçmişte yurtta işlediği bi suç yüzünden hapse girdi memurluğuda yandı naptı o borçları bilmem.

Kırgın çiçeklerimi izledin sen

Bence de o dizi bazı merakları uyandırıyor.konu sahibi izlemis olabilir
Tv de bir dizi çıkmasa zaten ne yurttan ne cezaevinden ne ...neyse diğer evleri saymayım haberimiz olmayacak
On sekiz doldu diye pat diye çıkarılmıuor kimse yurttan gençler garantiye alınınca ilişikleri kesiliyor..

benim arkadaşm var aynen bu durumda kız su an memur 2 senelik bölüm okumuş kpss ile 100 puan aslaa giremezdi ama kız önce yuva sonra da yurda yerleştirilmiş uniyi bitirmiş ve hemen atanmış onlara özel bi sınav var çeitli devlet kurumlarının sınavlarına giriyorlar hangisin kazanırsa yani kazanmak demeyeyim de mülakt gibi bişi yani yerleşemeyen yok sadece kuruma göre değişiyor
yani 18 yasına girince çkarılmak diye birşey yok kızlar evlenene kadar kalabiliyor yada işe girene dek istrse y. lians yaparken de kalabiliyor

Canım, benim annem yetiştirme yurdunda senelerce öğretmenlik yaptı.Bildiğim kadarıyla işsiz kalan hiç kimse yok, onları bir işe yerleştirmeden yurttan ayrılmalarına müsaade edilmiyor.Seneler geçmesine rağmen hala bizi ziyarete gelirler, hepsi de iş güç ve aile sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…