• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetim Aylığı

Kesilir. Yetim kizlarin evlenene kadar ama erkeklerin belli bir yas siniri var

Normalde yasada engelli yetim çocuğuna %25 'i ödenir diyor.
Sizin kuzeniniz neden alamadı ?
Kuzenim babasinin bag kurunu kulaniyordu baba yasiyor bu arada.
Kuzenim.unv bitirdigi yil bobreklerinin iflas ettigini ogrendi.bu surecte sol gozu kor oldu.
Nakil oldu bir ay sonra 25 e girdi.ve tum haklari bitti kullanamadi bagkur u.tedavisi devam ediyordu girip bir ise calisacak durumuda yoktu buna ragmen kesildi malesef.

Kuzenim babasinin bag kurunu kulaniyordu baba yasiyor bu arada.
Kuzenim.unv bitirdigi yil bobreklerinin iflas ettigini ogrendi.bu surecte sol gozu kor oldu.
Nakil oldu bir ay sonra 25 e girdi.ve tum haklari bitti kullanamadi bagkur u.tedavisi devam ediyordu girip bir ise calisacak durumuda yoktu buna ragmen kesildi malesef.
Çok geçmiş olsun
Bazen bazı şeylere akıl sır ermiyor

Aslında bu maaş ne kadar ona bakmak lazım.
Ben erkek olsam, yetim maaşı almak ve öğrenciliği uzatmak yerine okulu bitirip daha fazla maaş alırım.
Hem sigortam erken başlamış olur.
Hem cv'mde artısı olur zamanında okul bitirmem.

Hem de en fazla 25 yaşına kadar uzatabilirim, sonra neden sudan çıkmış balığa döneyim. Bir an evvel yola koyulayım diye düşünürüm.

Sırf yetim maaşı almak için uzatmadı ki :)
Ama diğer dediklerinizde haklısınız.

Merhaba hanımlar,

Bir erkek var, kendisi hala öğrenci ama önümüzdeki aylarda 25 yaşına geldiği için vefat eden annesinden kalan yetim maaşı kesilecek diye biliyoruz. Bu doğru mu bilenler var mı?

Veya hala öğrenci olduğu için (bu sene mezun olacak) eğitim hayatını devam ettirebilmesi açısından bu maaşın kesilmeme ihtimali yok mu?

Bilenler yardımcı olursa seviniriz.
okuduğu için zaten 25 yaşına kadr almaya hak kazanmış 25 yaşına girdiği an kesilir okusa da kız çocuğu evlenene kdr alırken buna okumak şart değil ama erkek çocuğu sadece okuyorsa 25 yaşına okumuyorsa 18 yaşına kdr alır

benim trilyoner, sadece faiz geliri 8 bin olan 45 yaşındaki tanıdığım sırf üvey annesi daha az para alsın diye babasından kalma aylığı alıyordu. demek istediğim bu işi sulandıranlar oluyor diye devlet 25 yaş sınırı koymuş alman emeklilik sisteminde 27 yaş sınır..yani bize has bir uygulama değil bu

Back
X