• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yetim Aylığı

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.743
48.927
798
Merhaba hanımlar,

Bir erkek var, kendisi hala öğrenci ama önümüzdeki aylarda 25 yaşına geldiği için vefat eden annesinden kalan yetim maaşı kesilecek diye biliyoruz. Bu doğru mu bilenler var mı?

Veya hala öğrenci olduğu için (bu sene mezun olacak) eğitim hayatını devam ettirebilmesi açısından bu maaşın kesilmeme ihtimali yok mu?

Bilenler yardımcı olursa seviniriz.

Merhaba hanımlar,

Bir erkek var, kendisi hala öğrenci ama önümüzdeki aylarda 25 yaşına geldiği için vefat eden annesinden kalan yetim maaşı kesilecek diye biliyoruz. Bu doğru mu bilenler var mı?

Veya hala öğrenci olduğu için (bu sene mezun olacak) eğitim hayatını devam ettirebilmesi açısından bu maaşın kesilmeme ihtimali yok mu?

25 yaşına gelmıs hala ufaktan bır ıse gırmelıydı bence( aşağılamak ıcın soylemıyorum).hayat zor bıran once ıse gırmek sart oldu.yetım maasıyla nereye kadar ona da yazık.

Merhaba hanımlar,

25 yaşını doldurduğu an kesiliyor. Öğrenci olması dikkate alınmıyor.
Devlet diyor ki: 25 yaşına kadar bitirseydin, bana sorup mu uzattın öğrenciliği?

25 yaşına gelmıs hala ufaktan bır ıse gırmelıydı bence( aşağılamak ıcın soylemıyorum).hayat zor bıran once ıse gırmek sart oldu.yetım maasıyla nereye kadar ona da yazık.

Evet ama Türkiye'nin en iyi üniversitelrinden birisinde, çok iyi bir bölümde okuyor. Staj yaptığı için de ve dersleri tüm gününü kapladığı için işe girme ihtimali düşük.

Bu konuyu da ondan habersiz ona yardımcı olabilmek amacıyla açtım. Yoksa o da işe girmek istiyor. İkinci dönem derslerinden de aldı ki ikinci döneminde boş günleri olsun ve çalışabilsin

Anne memurmuydu ?
Eğer memur aylığı alıyorsa y.öğretimde okuyan erkek çocuk 25 yaşına kadar alabiliyor diye biliyorum.

25 yasinda erkeklerde bu tip ayliklar keisliyor.kuzenim engelli oldugu halde bagkur guvencesini kesmislerdi ustelik ciddi hastaligi ve pahali tedavisi vardi.

devlet haklı :))) adam aylık alacağım diye uzatsın dursun yani

Aslında bu maaş ne kadar ona bakmak lazım.
Ben erkek olsam, yetim maaşı almak ve öğrenciliği uzatmak yerine okulu bitirip daha fazla maaş alırım.
Hem sigortam erken başlamış olur.
Hem cv'mde artısı olur zamanında okul bitirmem.

Hem de en fazla 25 yaşına kadar uzatabilirim, sonra neden sudan çıkmış balığa döneyim. Bir an evvel yola koyulayım diye düşünürüm.

Back
X