İyi güzel de ...Bu soruların muhatabı ben değilim ki.
Konuyu açan arkadaşa sorun CHP nin Atatürk adını kullanmasından neden rahatsız olduğunu .
Ben herkes tabanına seslenir , seslenirken de tabanının nabzına göre ve kendi çizgisinde bir şeylere tutunur düşüncemde sabitim , A ya da B partisi ayırt etmeden .
Ataturk'u bir de Arastirmaci Yazar Prof. Ilknur Gunturk'ten dinleyin. M. Kemal bu laflari haketmiyor. Dunyanin tum devletlerinin ustun bir lider olarak kabul ettigi ve gipta ile baktigi bir asker ve devlet adami olan Ataturk'le bizim iftihar etmemiz gerekirken ona kendi ulkesinde dusmanlik besleyenlerin oldugunu vurgulamak bize yakismaz.
https://www.youtube.com/watch?v=YLAoTHrlfmE
Bugun biz onu sessiz sedasiz ders kitaplarimizdan cikartirken dunyanin obur ucundaki Cin kendi cocuklarina okulda Ataturk'u ders konusu olarak isletiyor, neden acaba? Bir dusunmek lazim.
Atatürk ders kitaplarımızdan mı çıkartılmış?
Nerede yaşıyorsunuz merak ettim bizim kitaplarımızda gayet güzel poz veriyor.
Iste taa 2011 de yayinlanmis videonun linki:
Kitaplarda İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe ve Atatürk Yok! - YouTube
Nerede yasadigimla ne ilgisi var? Teknoloji devri, bilgisayarima yakin oldugum kadar yakinim haberlere de.. Girgir dergisi bu konunun karikaturlerine kadar yapmis, cesitli forum sitelerinde ornek protesto mailleri yayinlanip insanlarin MEB'i protesto etmesi tesvik edilmis.. Cumhuriyet gazetesi haber yapmis.. Biri de cikip kitaplari videoya cekmis, hem de icindeki MEB Talim ve Terbiye kurulunun ders kitabi iznini verdigine dair muhrune kadar.. Benim size sormam lazim, asil siz nerede yasiyorsunuz? Henuz tum kitaplar Ataturk'ten arindirilmamis olsa dahi boyle bir seyin varligindan nasil haberiniz olmaz? Yeni bir haber degil ki ilk benden duydunuz diyeyim...Hayret birsey..
Iste taa 2011 de yayinlanmis videonun linki:
Kitaplarda İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe ve Atatürk Yok! - YouTube
Ya şimdi o değildir budur demeyi hiç sevmem aslında ama mecbur kalıyor insan .
Videoda gösterilen kitaplar ''talim terbiye kurulunun ders kitabı olabilir '' mührünü barındıyor hem de ,demişsiniz ama bu kitaplar ders kitabı değil , öğretmen kılavuz kitabı . Yani bir öğretmenin o dersi nasıl işleyeceğine dair bilgiler içeren bir kılavuz . Bu kitaplarda ilk 3 sayfada marş, hitabe ve resim zorunluluğu yok , yayın evinin inisiyatifinde.
Ama bilgiyi doğru vermek istiyorsak ''çocuklarımızın kitaplarından İstiklal Marşını , Gençliğe Hitabeyi ve Atatürk resmini kaldırdılar '' dememek gerekir .Ders kitaplarında hala mevcuttur .
Bahsettiğiniz 'çocuklarımızın' ders kitabı olduğundan emin misiniz?
Gırgır dergisi ne alaka
Neyse asıl bilgiyi Ausencia arkadaşım vermiş benim tekrardan bilgilendirmeme gerek yok.
"Atatürkün Gençliğe Hitabesinin ders kitaplarından kaldırılması tartışması Gırgıra kapak oldu". (8/2/2012 Internethaber)
Eki Görüntüle 832475
Bundan bahsediyorum. Is girgira kadar dusmus, hala haberim yok diyorsunuz. Karikaturu de benim cizdigimi iddia etmezsiniz umarim.
Haberim yok demedim ki. Ayrıca sizin uydurduğunuzu da söylemedim bu kanıya nereden vardınız?
Gırgır dergisi her daim siyaseti ve siyasetçileri kapak yapar. Bu vahim bir durum olduğu anlamına gelmiyor.
Özellikle böyle konuların içinde adı geçecek kadar önemsenmemesi gereken bir dergi.
Ben 10 yaşında iken sene 98 di.
Sınıf başkanıydım öğretmenlerle içli dışlı iseniz kitaplarına da büyük şevkle bakarsınız.
O zamanda yoktu kitaplarda bunlar.
Büyütülecek yada dillerde dolaştırılacak bir konu değil.
Sonra trajikomik görüntüler ortaya çıkıyor.
Bu kaniya nerden mi vardim? Valla insani cildirtirsiniz, ben birsey yazmiyorum daha..
Eger Atatürk kullanilarak bir kesime zulm ediliyor ve bu zulmü sanki Atatürk istiyormus gibi gösterilmeye calisiliyorsa, iste orada " yeter artik durun bakalim" demek hakkimiz ki, iste bizde onu diyoruz.
Başörtülülere zulm içinSen şimdi ne diyorsun anlamadım..Atatürk kılık kıyafet devrimini niye yaptı?
Sen şimdi ne diyorsun anlamadım..Atatürk kılık kıyafet devrimini niye yaptı?
sevgili Madamiks; Atatürk kılık kıyafet devrimini, kendinden sonra gelenlerin, kendinden farklı düşünen insanları baskı , zulüm ve dışlamak sureti ile yıldırması için mi gerçekleştirmiştir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?