• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artik kullanmayin Atatürk ü!

Atatürk'ten ziyade dini kullanmak daha vahim bir durum...:50:

Chp de daha kotusu var, Ataturku kullandigi yetmiyormus gibi yerden yere vurduklari karsit gorus insanlari, zamani geldi diyerek; bas taci ederler. Seçim zamanı carsaflilara ve başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP,
başörtü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi.Nerede eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? Yoksa bu haklar başörtülü kadınlar için geçerli değil mi?

(Herzaman Ataturku+secim zamanina mahsus olarak dindar kesimi)=CHP parola bu arkadas.

Ne ironidir ki; Irana gonderdiklerini bile, bir yanlis anlasilma olmus, gelin buyrun partimize deyip iceri buyur eder; secim zamani biter, sizi kim aldi iceriye, defolun gidin diyerek, kapi disari ativerirr :)) Cok gorduk bu ornekleri, omrumuz oldukca da gorecegiz.Huylu huyundan vazgecer mi?

Son düzenleme:
Cumhuriyet hlk prtisi Atatürk'ün kurduğudur . Oyuzdendır ki onun ilkelerinde yurumeye çalışıyorlar onu kullanmıyorlar. Chp ile diğer partilerde aynı yani hepsi dini siyasete karıştırıyorr. Turkıye'de yıllarca din farklılığı oldugu halde kardesce yaşanmış.
Konu Turbandan acılmış ; konu turban yasagının kalkması degıl herks istediği gibi dolaşmakta zaten. Konu turban takmak isteyenler dışında acık dolaşananların zamnla mecbur edılmelerı.. Herkes inancını istediği gibi yaşamalıj

Eger Atatürk kullanilarak bir kesime zulm ediliyor ve bu zulmü sanki Atatürk istiyormus gibi gösterilmeye calisiliyorsa, iste orada " yeter artik durun bakalim" demek hakkimiz ki, iste bizde onu diyoruz.

Yeter artık çekin pis ellerinizi Atatürk^ün ilke ve devrimlerinden demek istiyorum ben de:ssz:

CHP eylem ve söylemleriyle halkımızın değerleriyle çatışan parti olarak tarihe geçmiştir. Hiç bir şeyden çekmedi Türkiye CHP'den çektiği kadar. Hiçbir şey zarar vermedi bu ülkeye CHP'nin verdiği kadar.

Halkın değerleriyle savaşan, halkını idamlarla cezalandıran, sürgünlere gönderen ve zindanlara atan geçmişiyle CHP iktidarları halkımıza hapisleri, istiklal mahkemelerini, baskı ve gözyaşını hatırlatır.

CHP'li olmak veya olmamak sanki Türkiye'nin bin yıllık tarihinden yana olmak veya olmamakla eş değerli gibidir. CHP milletin dini, kültürel ve tarihi genetik kotlarıyla uyuşmayan yanından dolayı 50 yıldır sürekli kan kaybetmektedir.

Anayasa oylamasında, son belediye, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde ortaya koyduğu mızıkçı, uzlaşmaz tavırları, düşük performansı ve inandırıcı olamamasıyla iyice milletin gözünden düşmesi de bunun için.

Yok olmaya yüz tutan itibarını kurtarmak, kayan tabanını tutabilmek için iktidara karşı olan illegal örgütlerle sokakları birbirine katan bir avuç marjinal guruplarla birlikte hukukun sınırlarını çiğniyor, darbelerden umut bekliyor.

Halkın otobüslerini, otobüs duraklarını yakan, emniyet güçlerine taşlı sopalı Molotof kokteyli saldıran bir avuç gözü dönmüş Marksist, ulusalcı ve Ergenekon'cularla hareket etmesi içine düştüğü acziyeti gösteriyor.
İstanbul'da bir belediyenin düzenlediği ''Cumhuriyete Bağlılık'' yürüyüşünde , "Hiçbir güç bizi inandığımız yoldan alıkoyamayacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, her şeyi istediği gibi serbestçe söylemesine, hatta eleştirilerinin dozajını hakaret ve küfre kadar götürmesine, istediği gibi esip gürlemesine rağmen hâlâ susturulmaktan bahsediyor.

Kılıçdaroğlunun inandığımız yol dediği nedir acaba? Halkımız gerçekten bu inancı merak ediyor.

İnançtan kastedilen ezanı susturmak, Kuran-ı yasaklamak, camileri kapatmak, Kur'an kurslarını ve İmam Hatip Okullarının önünü kesmek, halkı hiçe sayan tek parti despotizmine getirmek, Cumhuriyet diye bu millete tek parti despotizmini dayatmak mı?

Cumhuriyet, milletin kendi yöneticilerini kendi özgür iradeleriyle seçmesi, kendi kendilerini yönetmesidir. Ne bir diktatörlüğün, ne bir despotizmin, ne darbeciliğin, ne de askeri vesayet rejimlerinin adı değildir.

Cumhuriyet, cumhurun rejimidir. Bir avuç mutlu azınlığın, asker ve bürokratın veya CHP'lilerin yıllarca millete yutturmaya çalıştıkları antidemokratik, baskıcı ve gayri meşru bir rejimin adı değildir.

Türkiye'nin seksen yıldır kendi kabuğunu kıramamasının, sorunlarını çözememesinin tek sebebi totaliter CHP statükoculuğunun ürettiği virüsten kurtulamamasıdır. PKK sorunundan sonra, Türkiye'nin elini kolunu bağlayan 2. engel de bu zihniyettir.

Bu iki engeli aşınca Türkiye'yi kimse tutamaz.

Alinti

Bu mesaja belki 3-4 kez cevap yzdım sayfalarca ama yetmedi,sonra sildim .Hepsine cevabım vardı.Padişahın kestiği parmak acımazdı.1930 lu yıllarda Osmanlı da var olan demokrasi ve geçiş süreci ,vatan hainleri ,kula kulluk edenler vs vs ,,,tarih üzerine iyi de bir eğitimim vardır.
Ama sonra dedimki chp nin inancını camileri kapatmak ,ezanı susturmak olarak nitelendirmek ,polis şiddetine hayır diyen insanların hepsine marksist ulusalcı ,diğer arkadaş terörist demiş vs . ki bende ordaydım gözlerimle şahit oldum,yani bir insan 2013 yılında bilişim uzay çağında bunlara inanıyorsa daha doğrusu inanmak istiyorsa yazsam ne olacak .Yıllardır ezan sesi kesilmeyen bu toprklarda din korkusu inanılır şey değil.

Son düzenleme:
Bu mesaja belki 3-4 kez cevap yzdım sayfalarca ama yetmedi,sonra sildim .Hepsine cevabım vardı.Padişahın kestiği parmak acımazdı.1930 lu yıllarda Osmanlı da var olan demokrasi ve geçiş süreci ,vatan hainleri ,kula kulluk edenler vs tarih üzerine iyi de bir eğitimim vardır.Ama sonra dedimki camileri kapatmak ,ezanı susturmak ,polis şiddetine hayır diyen insanların hepsine marksist ulusalcı ,diğer arkadaş terörist demiş vs . ki bende ordaydım gözlerimle şahit oldum,yani bir insan 2013 yılında bilişim uzay çağında bunlara inanıyorsa daha doğrusu inanmak istiyorsa yazsam ne olacak .

.

Gezi sivil bir darbe planiydi, milyondolar zararla sonuclanan bir eylemi, hala bende oradaydim, diye mesru gosterip savunabiliyorsaniz, zaten sizinde dediginiz gibi goruslerimiz ak ve kara kadar birbirine zit.Ordaki bariscil bir eylem degildi, sadece bariscil bir eylem oldugunu nedense icinde bulunanlar savunuyor.Ortaligi yakip yikmak, arabalari yakmak, otobusleri yakmak ne zamandir bariscil eylem oldu?Sadece icinde bulunanlar kendilerini bu sekilde kandirdi.

Tassup sahibi degilim, her yenibisey okudugumda eski bilgilerimi guncellerim.Benim de tarih bilgim var, o nedenle Cumhuriyet kurulandan beri yapilan butun darbelerin, olusma asamalarini ve ulkeye zararlarini iyice ozumsedigimden sizin bariscil, benim siddet yanlisi diye adlandirdigimiz gezi taraftari olamam.Gezi basariya ulassaydi bu ulkede en cok milletimiz ve zincirlerini kirmaya calisan ulkemiz zarar gorecekti.

Eski darbelerden yeterince geri kaldik.Artik sizinde hemfikir oldugunuz gibi bilisim cagi uzay cagi, bunlara yonelelim.Bu zamana kadar neden yonelemedigimizin altinda yatan sebepleride arastiralim.Iktidari devirme ozlemlerini kenara birakip da ulke yarina bir is yapalim.

Yazilarimi alintilayip durmayin cevap hakkim doguyor, ceza almak istemiyorum, konuya cevap verin sadece ben soyleyeceklerimi anlattigimi dusunuyorum.SEVGILER...

Son düzenleme:
Birileri Allah ile aldatıyor, başka birileri de Atatürk diyerek milleti kandırıyor.
Geçiniz bunları. Chp Atatürk'ün çizgisinden uzaklaşmıştır. O sebeple parti marti beni bağlamaz.
Ben Atatürkçüyüm. Sosyal demokrat değilim. Yani chp li değilim.

Bunlara böyle futbol takımı muamelesi yaptığımız için bu hale geldiler zaten.
Sorgulayın biraz korkmayın.

Gezi sivil bir darbe planiydi, milyondolar zararla sonuclanan bir eylemi, hala bende oradaydim, diye mesru gosterip savunabiliyorsaniz, zaten sizinde dediginiz gibi goruslerimiz ak ve kara kadar birbirine zit.Ordaki bariscil bir eylem degildi, sadece bariscil bir eylem oldugunu nedense icinde bulunanlar savunuyor.Ortaligi yakip yikmak, arabalari yakmak, otobusleri yakmak ne zamandir bariscil eylem oldu?Sadece icinde bulunanlar kendilerini bu sekilde kandirdi.

Tassup sahibi degilim, her yenibisey okudugumda eski bilgilerimi guncellerim, eskisini makul bulduguma degisirim.Benim de tarih bilgim var, o nedenle Cumhuriyet kurulandan beri yapilan butun darbelerin, olusma asamalarini ve ulkeye zararlarini iyice ozumsedigimden sizin bariscil, benim siddet yanlisi diye adlandirdigimiz gezi taraftari olamam.Gezi basariya ulassaydi bu ulkede en cok milletimiz ve zincirlerini kirmaya calisan ulkemiz zarar gorecekti.Eski darbelerden yeterince geri kaldik.Artik sizinde hemfikir oldugunuz gibi bilisim cagi uzay cagi, bunlara yonelelim.Bun zamana kadar neden yonelemedigimizin altinda yatan sebepleride arastiralim.Iktidari devirme ozlemlerini kenara birakip da ulke yarina bir is yapalim.SEVGILER...

Bu çok uzun ve çok tartışmalı bir konu oldugu için uzatmadım.Evet hükümet yapmış olduğu hatalarla tansiyonu yükseltmiş halkı ikiye bölmüş hakaret etmiş ve polis faşizmiyle halkı infiale sürüklemiştir.Orda bulunmayan insanların kulaktan dolma yorum yapması mantıklı değil.Bunu chp nin üzerine atmak büyük bir yanlış,Göstermek istediklerini gördünüz.Şehir efsaneleriyle dolu ,keşke gözünüzle görebilseydiniz olanları... Bu konudan çıkıyorum çünkü paylaşım tarzı istemediğim bir noktaya gidiyor.

Birileri Allah ile aldatıyor, başka birileri de Atatürk diyerek milleti kandırıyor.
Geçiniz bunları. Chp Atatürk'ün çizgisinden uzaklaşmıştır. O sebeple parti marti beni bağlamaz.
Ben Atatürkçüyüm. Sosyal demokrat değilim. Yani chp li değilim.

Bunlara böyle futbol takımı muamelesi yaptığımız için bu hale geldiler zaten.
Sorgulayın biraz korkmayın.

Atatürk'ün ölümünden sonra chp hiç Atatürk çizgisinde olmamıştır ki Atatürk çizgisinden uzaklaşsın. Her ulusalcıyı, solcuyu, sosyalisti, Atatürkçüyü, kemalisti chpli addetmelerinden gına geldi bana da:19:

sadece bariscil bir eylem oldugunu nedense icinde bulunanlar savunuyor.Ortaligi yakip yikmak, arabalari yakmak, otobusleri yakmak ne zamandir bariscil eylem oldu?Sadece icinde bulunanlar kendilerini bu sekilde kandirdi.

Evet içinde bulunmayanlar da hariçten gazel okuyorlar nedense:31:Geziyi konuya soktuğunuz için yazıyorum, eylemde neler yapıldığından zerre haberiniz yok anladığım kadarıyla, tvnin size gösterdiğiyle yorum yapıyorsunuz. Bence yapmayın. yakıp yıkanların hangi zümre olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuz, siz de kendinizi bunu inkar ederek kandırmayın.

Eğer gezi sivil bir darbeyse, memlekette 11 yıldır süren sivil darbeye de ses çıkarmanızı dilerim. İyi akşamlar:3:

Bariscil insanlar, eylemlerin siddet terorist eylemi haline geldigini farketmiyor muydu.Bu soz bana komik gelmeye basladi bariscillarmis da siddete kayan insanlari neden uyarmadiniz bariscilligimiza zarar veriyorsunuz diye.Sizde iclerinde kaldiginiz devam ettiginiz icin zaten siddet yanlisi sayilirsiniz.Zulme riza gostermek ne zamandir bariscil bir yaklasim olmus.Bariscil insan orda bulunmaz kendi samimi dusuncesini baska bir ortamda dillendirirdi.Yangin cikinca yas kuru farketmez hersey yanar.Bariscil insan oldugunu soyleyenlerde, siddet yanlilariyla orda bulundugu devam ettigi icin, kimse saygi duymuyor geziye.Ben Hurriyetten de takip ettim olaylari, baska gazetelerden de.O arada farkettim hurriyetin gercek yuzunu.Hurriyet bbc ve ccn turk subesidir.O zamandan bu yanada surekli takip ettigim gazeteyi terk ettim.Niye ayni safta bulunamam bu fitneci yalan gazeteyi okumak da onlara hizmettir diyerek.Herkes safini belli eder.Bana dokunmayan yilan bin yasasin anlayisim yok.Takip ettigim medyalar cesitli buraya isim isim yazarsam liste uzar.Ozellikle yabaci yayinlari takip ediyorum.Hangi medyadan takip ettiginizi kendinize de sorun.Bir yalan haberini yakaladiginiz gazeteyi tekrar okurmusunuz?Ben okumam katiyyen, artik hurriyet okumadigim gibi.

Gezi eylemine katilmadim tr de yasamadigim icin ama burdakilerin eylemini gorebildim.Oralari karistirdiklari yetmiyormus gibi kitalari asip buralara kadar geldiler:)) Asik suratlariyla ve cogunlugu PKK sempatizani olarak yuruyus yapildi burada da ama siddet egilimi olamazdi ordaki polis gaz kullanir ama burdakiler gercek mermi:)).Ne kadar sansli oldugunuzu dusunun artik.
Neyseki basariya ulasamadi hedefiniz kopruye hayir, en buyuk havalanina hayir vs . birsuru cagdisi listeyle gelmislerdi birde.Bunlari isterken de bu istekler hangi ulkelerin istekleri cikarina onuda dusunun lutfen.Uzay cagini takip edelim diyorsunuz ama sizin istek listeniz tas devri istek listesinden kalmis bir ornekti.

11 yildir darbe oluyor, evet kohnelesmis butun zihniyetlerin eserleri kalkti.Bu gercekten bir devrim ama halkin devrimi, uc bes mutlu azinligin devrimi degil.Turkiyeye yon verenler artik halktir, uc bes mutlu azinlik yeterince hukumranlik yapti.Bu ulkede surekli dislanan dindar kesim, kendini daha ozgur hissetmeye basladi, vatandas olarak deger verildigini gordu.Sindiremediginiz budur baska bir sey degil.Surekli dayatilanlarla, egitim is hayatina yon vermeye calisanlar biraz rahatlamis oldu.Bu halkimiz, insanimiz icin buyuk bir yeniliktir.

Haklarimizin verilmedigi surekli hirpalandigimiz o donemler de de sessimiz cikmiyordu ki gercek bariscil kesim kim bilmeniz acinizdan.Bizim safimiz asla siddet yanlilarin olmadi, olmayacakda.Ikinci defa yazmak zorunda kaliyorum konuya cevap verin benim dusunceme degil, bu boyle uzayip gider.Konudan cok uzaklasildi zaten...

Son düzenleme:
Bariscil insanlar, eylemlerin siddet terorist eylemi haline geldigini farketmiyor muydu.Bu soz bana komik gelmeye basladi bariscillarmis da siddete kayan insanlari neden uyarmadiniz bariscilligimiza zarar veriyorsunuz diye.Sizde iclerinde kaldiginiz devam ettiginiz icin zaten siddet yanlisi sayilirsiniz.Zulme riza gostermek ne zamandir bariscil bir yaklasim olmus.Bariscil insan orda bulunmaz kendi samimi dusuncesini baska bir ortamda dillendirirdi.Yangin cikinca yas kuru farketmez hersey yanar.Bariscil insan oldugunu soyleyenlerde, siddet yanlilariyla orda bulundugu devam ettigi icin, kimse saygi duymuyor geziye.Ben Hurriyetten de takip ettim olaylari, baska gazetelerden de.O arada farkettim hurriyetin gercek yuzunu.Hurriyet bbc ve ccn turk subesidir.O zamandan bu yanada surekli takip ettigim gazeteyi terk ettim.Niye ayni safta bulunamam bu fitneci yalan gazeteyi okumak da onlara hizmettir diyerek.Herkes safini belli eder.Bana dokunmayan yilan bin yasasin anlayisim yok.Takip ettigim medyalar cesitli buraya isim isim yazarsam liste uzar.Ozellikle yabaci yayinlari takip ediyorum.Hangi medyadan takip ettiginizi kendinize de sorun.Bir yalan haberini yakaladiginiz gazeteyi tekrar okurmusunuz?Ben okumam katiyyen, artik hurriyet okumadigim gibi.

11 yildir darbe oluyor, evet kohnelesmis butun zihniyetlerin eserleri kalkti.Bu gercekten bir devrim ama halkin devrimi, uc bes mutlu azinligin devrimi degil.Turkiyeye yon verenler artik halktir, uc bes mutlu azinlik yeterince hukumranlik yapti.Bu ulkede surekli dislanan dindar kesim, kendini daha ozgur hissetmeye basladi, vatandas olarak deger verildigini gordu.Sindiremediginiz budur baska bir sey degil.Surekli dayatilanlarla egitim is hayatina yon vermeye calisanlar biraz rahatlamis oldu.Bu halkimiz, insanimiz icin buyuk bir yeniliktir.
Haklarimizin verilmedigi surekli hirpalandigimiz o donemler de de sessimiz cikmiyordu ki gercek bariscil kesim kim bilmeniz acinizdan.Bizim safimiz asla siddet yanlilarin olmadi, olmayacakda.

Zulme rıza gösteren kim diye bir açın gözlerinizi bir zahmet, hayli kapanmış çünkü. Gezi eylemlerine polis şiddeti damgasını vurdu, eylemci şiddeti değil. Yakıp yıkanların verdiği zararı en aza indirgeyenler kimlerdi sanıyorsunuz? Polis mi? Belediyeler mi:9: Bir kere olsun gidip gördünüz mü o ortamı? Yaptığınız iftiraya girer.
Yabancı medyaları takip ediyor olsaydınız, biraz olsun eylemin gidişatından haberiniz olurdu. Ben takip ettiğinizi sanmıyorum, üzgünüm.

Köhneleşmiş zihniyet derken? Hangi zihniyetten bahsettiniz acaba? Zira Atatürk ilke ve inkılaplarının hüküm sürdüğü bir devlet(ti) burası, hangisi sizi bu kadar rahatsız etmişti?
Bizim sindiremediğimiz bir şey yok ta, sizin sindiremedikleriniz hayli fazlaymış. Dindar kesim deyip durmayın rica ederim. Siz dindarsınız da biz hepimiz gavuruz. Din sizin tekelinizdeydi çünkü.
Din din deyip duranlar, kendi zanlarıyla insanlar hakkında hüküm vermekten geri durmazlar nedense, bu ne yaman çelişkidir.

Ha unutmadan belirteyim, baş örtüsü yasağı hepimizin karşı durduğu, zamanında bunun için mücadele ettiği bir yasaktı. Siz ne yaptınız acaba bu yasak için? Örtü üzerinden siyaset yapanlara destek çıkmaktan başka? Ayrıca anayasayı bile delip geçen hükümet, bunca zaman bu yasağa neden dokunmadı acep:ssz:

Zulme rıza gösteren kim diye bir açın gözlerinizi bir zahmet, hayli kapanmış çünkü. Gezi eylemlerine polis şiddeti damgasını vurdu, eylemci şiddeti değil. Yakıp yıkanların verdiği zararı en aza indirgeyenler kimlerdi sanıyorsunuz? Polis mi? Belediyeler mi:9: Bir kere olsun gidip gördünüz mü o ortamı? Yaptığınız iftiraya girer.
Yabancı medyaları takip ediyor olsaydınız, biraz olsun eylemin gidişatından haberiniz olurdu. Ben takip ettiğinizi sanmıyorum, üzgünüm.

Köhneleşmiş zihniyet derken? Hangi zihniyetten bahsettiniz acaba? Zira Atatürk ilke ve inkılaplarının hüküm sürdüğü bir devlet(ti) burası, hangisi sizi bu kadar rahatsız etmişti?
Bizim sindiremediğimiz bir şey yok ta, sizin sindiremedikleriniz hayli fazlaymış. Dindar kesim deyip durmayın rica ederim. Siz dindarsınız da biz hepimiz gavuruz. Din sizin tekelinizdeydi çünkü.
Din din deyip duranlar, kendi zanlarıyla insanlar hakkında hüküm vermekten geri durmazlar nedense, bu ne yaman çelişkidir.

Ha unutmadan belirteyim, baş örtüsü yasağı hepimizin karşı durduğu, zamanında bunun için mücadele ettiği bir yasaktı. Siz ne yaptınız acaba bu yasak için? Örtü üzerinden siyaset yapanlara destek çıkmaktan başka? Ayrıca anayasayı bile delip geçen hükümet, bunca zaman bu yasağa neden dokunmadı acep:ssz:

Basortusune ne zaman dokunulacak oldu, kiyametler kopartildi medyadan ve bazi kesimlerden.Yaygara kopartan bir medyamiz ve devlete yon veren guclu agababalari vardi, hala varlar ama sozleri gecmiyor sukur.Bu zamana kadar gucleriye, tr de istedikleri atlari kosturdular...Laiklik elden gidiyor, iran oluyoruz vs. bunlar kohnelesmis zihniyet dediklerim.Hala aktifler zira Chp li milletvekile basortusu olayini mahkemeye tasidi bile.Gezi eyleminin gidisatini gormez olurmuyum, kardesi kardese kirdirmaya dogru gidiyordu.Allahtan devami gelmedi, bazi ayaklari desifre oldu da insanlar uyandi.Devam etseydi hepimize olurdu etkisi.Zira gelecege dogru buyuk bir karamsarlik hissettiriyordu bana.Bir ay boyunca hissettgim tam olarak buydu.Normal gelismis bir ulke seviyesine nezaman gelecegiz/ diye dusunduruyordu.Bunlara kafa yordum bir ay boyunca bir farkindalik kazandirdi bana.Iktidar sandikda aranir, sokaklarda degil.

Halki herzaman horgoren bu sistem cokmustur.Din Allah'in dini neden tekelimde olsun, arkadasim ben hicbir partiye uye olmayan siradan vatandasim.Koru korune biseyi savunuyor degilim bunlari yazarken, tr deki yasantimin etkisiyle yaziyorum. Istedigin gibi okula gidememenin ve calisamamanin zorlugunu yasadigim icin, ezbere konusmuyorum yani..

Sikintisini cekmesem neden yazayim, degil mi?Particilik yapmiyorum daha iyi haklara saygili ureten parti ciksin yarin onuda savunurum.Alinti yaparak konu uzuyor, ceza almak istemiyorum.Dusuncelerimi ifade ettigimi dusunuyorum...Sevgiyle kal.

Son düzenleme:
Chp de daha kotusu var, Ataturku kullandigi yetmiyormus gibi yerden yere vurduklari karsit gorus insanlari, zamani geldi diyerek; bas taci ederler. Seçim zamanı carsaflilara ve başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP,
başörtü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi.Nerede eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? Yoksa bu haklar başörtülü kadınlar için geçerli değil mi?

(Herzaman Ataturku+secim zamanina mahsus olarak dindar kesimi)=CHP parola bu arkadas.

Ne ironidir ki; Irana gonderdiklerini bile, bir yanlis anlasilma olmus, gelin buyrun partimize deyip iceri buyur eder; secim zamani biter, sizi kim aldi iceriye, defolun gidin diyerek, kapi disari ativerirr :)) Cok gorduk bu ornekleri, omrumuz oldukca da gorecegiz.Huylu huyundan vazgecer mi?

kusura bakmayın ama ben tam tersini düşünüyorum..her seçim yaklaştığında başı kapalıları "oy avcılığı" gibi kullanan kim? AKP.
bakınız seçimler yaklaşıyor diye demokratikleşme paketi adı altında dini unsurları kullanan kim, CHP mi?
AKP kendi çıkarları yüzünden başı kapalıları daha ne kadar alet edecek bilmiyorum..işte bu yüzdendir ki dini siyasete alet etmemek gerek!
(Her zaman din+seçim zamanı= AKP)
ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, hani diyorsunuz ya "Nerede eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? " işte bu cümlenizi bende AKP hükümetine soruyorum! daha geçen gün sunucunun dekoltesine atıp tutan hüseyin Çelik'in yaptığını nasıl yorumlarsınız peki? bence insanların giyimleriyle kuşamlarıyla uğraşacaklarına ülkede var olan "gerçek" sorunları çözmeye çalışsınlar:47:

İyi Günler.

Partilerin bir ideolojiyi savunurken bunun getirlerinide kullanmaları beni rahatsız etmiyor .

Tabana seslenmek , seçmen nabzına göre hareket etmek bence gayet doğal .

Bir parti halkın tamamına hitap etmez , edemez , ancak seçilirse halkın tamamının hak ve özgürlüklerini gözetmek zorundadır .

Siyasetin çirkin kısmı şudur bence , fikrinde zikrinde olmayanı , ideolojini her daim teğet geçeni de seçim zamanı dile getirip , ondanmış gibi gözükmez , sonra da unutup gitmek ...

Ya da sadece bundan emek yiyiyorum diye özünü bile içine sinderemediğin değerlere sarılıyor gibi gözükmek yanlış olan .

Partilerin bir ideolojiyi savunurken bunun getirlerinide kullanmaları beni rahatsız etmiyor .

Tabana seslenmek , seçmen nabzına göre hareket etmek bence gayet doğal .

Bir parti halkın tamamına hitap etmez , edemez , ancak seçilirse halkın tamamının hak ve özgürlüklerini gözetmek zorundadır .

Siyasetin çirkin kısmı şudur bence , fikrinde zikrinde olmayanı , ideolojini her daim teğet geçeni de seçim zamanı dile getirip , ondanmış gibi gözükmez , sonra da unutup gitmek ...

Ya da sadece bundan emek yiyiyorum diye özünü bile içine sinderemediğin değerlere sarılıyor gibi gözükmek yanlış olan .

Yani diyorsunuz ki CHP'nin ve MHP'nin, ve hatta BDP'nin kendi tabanlarina yonelik hitaplarinda bir veis gormuyorsunuz, ancak AKP 10 senedir iktidarda oldugu icin Sayin Erdogan'in "benim yuzde ellim" gibi soylemleri (ozellikle herkesin bildigi gibi tepkiler yukselene kadar gezi parki olaylarinda bu soylemi cok kullanmisti) yanlis.
Ayni kanaatteyim ben de zaten, ve benim gibi bircoklari..
Oyle ise Ataturkculugu kullanmayin derken ne ima ediliyor? Benim gibi bircoklarinin dusturu; Ataturk ilkeleriden ve devrimlerinden sasmamaktir. Ataturk'un kurdugu CHP'ye gelince bayraklarindaki alti ok Ataturk'un ilkelerini temsil eder: Cumhuriyetcilik, milliyetcilik, halkcilik, laiklik, devletcilik, devrimcilik. Ne yapsinlar yani, asillarini inkar mi etsinler? MHP'nin dusturu Ataturk ilkelerinden ziyade (fakat ona aykiri da dusmeyen) Turk milliyetciligi ve Islam"in birarada on plana konuldugu "ulkuculuk" esasina dayanir, bu yuzden Ataturk'u fazlaca kullanmaya gerek duymazlar. AKP ve BDP'nin Ataturk ile ilgili dusunce ve soylemlerinden bahsetmeye gerek oldugunu sanmiyorum, herkesin malumu. Ataturkculugun kullanilmasinin kimin tabanina hitap ettigi ve one cikarilmasindan da kimlerin rahatsiz olabilecegi herhalde yazdiklarimdan sonra daha bir netlesmistir. Gordugunuz gibi Ataturk'un kullanilmasinda garip bir durum yok, kisaca herkes tabanina hitap ediyor.
Ilaveten bu aralar Ataturk'un isminin her zamankinden daha fazla zikredildigini duyuyorsaniz bunun sebebi sakin onun ilkelerinden bir kacinin, belki de hepsinin tehlikede oldugunun hissedilmesinden olmasin? Turk milletinin sagduyusu iste..

Son düzenleme:
Yani diyorsunuz ki CHP'nin ve MHP'nin, ve hatta BDP'nin kendi tabanlarina yonelik hitaplarinda bir veis gormuyorsunuz, ancak AKP 10 senedir iktidarda oldugu icin Sayin Erdogan'in "benim yuzde ellim" gibi soylemleri (ozellikle herkesin bildigi gibi tepkiler yukselene kadar gezi parki olaylarinda bu soylemi cok kullanmisti) yanlis.
Ayni kanaatteyim ben de zaten, ve benim gibi bircoklari..
Oyle ise Ataturkculugu kullanmayin derken ne ima ediliyor? Benim gibi bircoklarinin dusturu; Ataturk ilkeleriden ve devrimlerinden sasmamaktir. Ataturk'un kurdugu CHP'ye gelince bayraklarindaki alti ok Ataturk'un ilkelerini temsil eder: Cumhuriyetcilik, milliyetcilik, halkcilik, laiklik, devletcilik, devrimcilik. Ne yapsinlar yani, asillarini inkar mi etsinler? MHP'nin dusturu Ataturk ilkelerinden ziyade (fakat ona aykiri da dusmeyen) Turk milliyetciligi ve Islam"in birarada on plana konuldugu "ulkuculuk" esasina dayanir, bu yuzden Ataturk'u fazlaca kullanmaya gerek duymazlar. AKP ve BDP'nin Ataturk ile ilgili dusunce ve soylemlerinden bahsetmeye gerek oldugunu sanmiyorum, herkesin malumu. Ataturkculugun kullanilmasinin kimin tabanina hitap ettigi ve one cikarilmasindan da kimlerin rahatsiz olabilecegi herhalde yazdiklarimdan sonra daha bir netlesmistir. Gordugunuz gibi Ataturk'un kullanilmasinda garip bir durum yok, kisaca herkes tabanina hitap ediyor.
Ilaveten bu aralar Ataturk'un isminin her zamankinden daha fazla zikredildigini duyuyorsaniz bunun sebebi sakin onun ilkelerinden bir kacinin, belki de hepsinin tehlikede oldugunun hissedilmesinden olmasin? Turk milletinin sagduyusu iste..

İyi güzel de ...Bu soruların muhatabı ben değilim ki.

Konuyu açan arkadaşa sorun CHP nin Atatürk adını kullanmasından neden rahatsız olduğunu .

Ben herkes tabanına seslenir , seslenirken de tabanının nabzına göre ve kendi çizgisinde bir şeylere tutunur düşüncemde sabitim , A ya da B partisi ayırt etmeden .
:34:

CHP Atatürk'ü, MHP Milliyetçiliği, BDP Kürt vatandaşlarımızı, AKP de dini kullanarak rant elde etmeye çalışıyor. Olayı CHP'ye indirgememek lazım. :31:

:81::81::81::81::46::46::46::46::46::124::124: doğru söze ne denirkii ağzınıza sağlık

CHP Atatürk'ü, MHP Milliyetçiliği, BDP Kürt vatandaşlarımızı, AKP de dini kullanarak rant elde etmeye çalışıyor. Olayı CHP'ye indirgememek lazım. :31:

Ben de tam yorum yapmaya hazırlandım ki gerek kalmamış bu yazı ile.:ssz:

ve bir tarafı kötüleyeceksiniz diye diğerlerine kör aynayla bakmayın naçizane taviyem.

Back