• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artik kullanmayin Atatürk ü!

İyi güzel de ...Bu soruların muhatabı ben değilim ki.

Konuyu açan arkadaşa sorun CHP nin Atatürk adını kullanmasından neden rahatsız olduğunu .

Ben herkes tabanına seslenir , seslenirken de tabanının nabzına göre ve kendi çizgisinde bir şeylere tutunur düşüncemde sabitim , A ya da B partisi ayırt etmeden .
:34:

Sevgili Ausencia, cevap verdigim sen miydin? Kusura bakma, yazi fondu ayni olunca isme bakmamisim. Sen ust kismi sana kabul et, gerisi tabi ki konu sahibine atfen yazildi. Gerci sana yazdigim kismi da okumasinda fayda var elbet.

Emine Ülker Tarhan`dan:

Kişisel olarak temel mücadele alanlarınızdan biri laiklik diyebilir miyiz?
YANIT:Türkiye’nin komşu olduğu coğrafyada laiklik elmas değerinde. Yoksul bir kız çocuğunu bir kadın yargıca dönüştüren şeyin seküler bir devlet anlayışının olduğunu düşünüyorum. Bundan vazgeçmem. Beni sertleştiren buysa bundan asla vazgeçmeyeceğim.

Ilave olsun yine Emine Ülker Tarhan`dan:

Sadece bu değil. kadınım ve sekülerizme inanıyorum. Ben onun sayesinde ve verdiği güçle savaşabiliyorum. Müslüman Kardeşler’i destekleyenlerin, domatesi cinsellik çağrıştırdığı için yasaklayan, ölü bir kadın bedeni ile ne kadar süre zarfında cinsel ilişki kurulabileceğini araştırıp kurala bağlayan, kadın yargıcı yasaklayan bir zihniyete yakınlık duyanların beni yönetmesini istemiyorum.

Ataturk'u bir de Arastirmaci Yazar Prof. Ilknur Gunturk'ten dinleyin. M. Kemal bu laflari haketmiyor. Dunyanin tum devletlerinin ustun bir lider olarak kabul ettigi ve gipta ile baktigi bir asker ve devlet adami olan Ataturk'le bizim iftihar etmemiz gerekirken ona kendi ulkesinde dusmanlik besleyenlerin oldugunu vurgulamak bize yakismaz.

https://www.youtube.com/watch?v=YLAoTHrlfmE

Bugun biz onu sessiz sedasiz ders kitaplarimizdan cikartirken dunyanin obur ucundaki Cin kendi cocuklarina okulda Ataturk'u ders konusu olarak isletiyor, neden acaba? Bir dusunmek lazim.

Ataturk'u bir de Arastirmaci Yazar Prof. Ilknur Gunturk'ten dinleyin. M. Kemal bu laflari haketmiyor. Dunyanin tum devletlerinin ustun bir lider olarak kabul ettigi ve gipta ile baktigi bir asker ve devlet adami olan Ataturk'le bizim iftihar etmemiz gerekirken ona kendi ulkesinde dusmanlik besleyenlerin oldugunu vurgulamak bize yakismaz.

https://www.youtube.com/watch?v=YLAoTHrlfmE

Bugun biz onu sessiz sedasiz ders kitaplarimizdan cikartirken dunyanin obur ucundaki Cin kendi cocuklarina okulda Ataturk'u ders konusu olarak isletiyor, neden acaba? Bir dusunmek lazim.

Atatürk ders kitaplarımızdan mı çıkartılmış?
Nerede yaşıyorsunuz merak ettim bizim kitaplarımızda gayet güzel poz veriyor.

Atatürk ders kitaplarımızdan mı çıkartılmış?
Nerede yaşıyorsunuz merak ettim bizim kitaplarımızda gayet güzel poz veriyor.

Nerede yasadigimla ne ilgisi var? Teknoloji devri, bilgisayarima yakin oldugum kadar yakinim haberlere de.. Girgir dergisi bu konunun karikaturlerine kadar yapmis, cesitli forum sitelerinde ornek protesto mailleri yayinlanip insanlarin MEB'i protesto etmesi tesvik edilmis.. Cumhuriyet gazetesi haber yapmis.. Biri de cikip kitaplari videoya cekmis, hem de icindeki MEB Talim ve Terbiye kurulunun ders kitabi iznini verdigine dair muhrune kadar.. Benim size sormam lazim, asil siz nerede yasiyorsunuz? Henuz tum kitaplar Ataturk'ten arindirilmamis olsa dahi boyle bir seyin varligindan nasil haberiniz olmaz? Yeni bir haber degil ki ilk benden duydunuz diyeyim...Hayret birsey..

Iste taa 2011 de yayinlanmis videonun linki:
Kitaplarda İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe ve Atatürk Yok! - YouTube

Ya şimdi o değildir budur demeyi hiç sevmem aslında ama mecbur kalıyor insan .

Videoda gösterilen kitaplar ''talim terbiye kurulunun ders kitabı olabilir '' mührünü barındıyor hem de ,demişsiniz ama bu kitaplar ders kitabı değil , öğretmen kılavuz kitabı . Yani bir öğretmenin o dersi nasıl işleyeceğine dair bilgiler içeren bir kılavuz . Bu kitaplarda ilk 3 sayfada marş, hitabe ve resim zorunluluğu yok , yayın evinin inisiyatifinde.

Ama bilgiyi doğru vermek istiyorsak ''çocuklarımızın kitaplarından İstiklal Marşını , Gençliğe Hitabeyi ve Atatürk resmini kaldırdılar '' dememek gerekir .Ders kitaplarında hala mevcuttur .

Nerede yasadigimla ne ilgisi var? Teknoloji devri, bilgisayarima yakin oldugum kadar yakinim haberlere de.. Girgir dergisi bu konunun karikaturlerine kadar yapmis, cesitli forum sitelerinde ornek protesto mailleri yayinlanip insanlarin MEB'i protesto etmesi tesvik edilmis.. Cumhuriyet gazetesi haber yapmis.. Biri de cikip kitaplari videoya cekmis, hem de icindeki MEB Talim ve Terbiye kurulunun ders kitabi iznini verdigine dair muhrune kadar.. Benim size sormam lazim, asil siz nerede yasiyorsunuz? Henuz tum kitaplar Ataturk'ten arindirilmamis olsa dahi boyle bir seyin varligindan nasil haberiniz olmaz? Yeni bir haber degil ki ilk benden duydunuz diyeyim...Hayret birsey..

Iste taa 2011 de yayinlanmis videonun linki:
Kitaplarda İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe ve Atatürk Yok! - YouTube

Bahsettiğiniz 'çocuklarımızın' ders kitabı olduğundan emin misiniz?
Gırgır dergisi ne alaka:60:
Neyse asıl bilgiyi Ausencia arkadaşım vermiş benim tekrardan bilgilendirmeme gerek yok.

Son düzenleme:

Ya şimdi o değildir budur demeyi hiç sevmem aslında ama mecbur kalıyor insan .

Videoda gösterilen kitaplar ''talim terbiye kurulunun ders kitabı olabilir '' mührünü barındıyor hem de ,demişsiniz ama bu kitaplar ders kitabı değil , öğretmen kılavuz kitabı . Yani bir öğretmenin o dersi nasıl işleyeceğine dair bilgiler içeren bir kılavuz . Bu kitaplarda ilk 3 sayfada marş, hitabe ve resim zorunluluğu yok , yayın evinin inisiyatifinde.

Ama bilgiyi doğru vermek istiyorsak ''çocuklarımızın kitaplarından İstiklal Marşını , Gençliğe Hitabeyi ve Atatürk resmini kaldırdılar '' dememek gerekir .Ders kitaplarında hala mevcuttur .

Oyle ise demek ki simdilik gucleri ancak ona ve okuldaki Ataturk koselerine yetmis, cunki onlar icin yonetmeligi toptan degistirmek gerekmiyor. "sessiz sedasiz" derken zaten bunlari kastediyordum. Yarin yonetmeligi de degistirip bunu bangir bangir bagirtarak tum ders kitaplarinda uygulamaya koyduklarinda bugun dediklerimi ilerde gene hatirlatirim.

Ders kitaplarından Atatürk resmi, marşımız vs kaldırılmadı ama sınıf baş köşelerinden kaldırıldı.
Umarım kitaplardan da kaldırılmaz.:ssz:

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz 'çocuklarımızın' ders kitabı olduğundan emin misiniz?
Gırgır dergisi ne alaka:60:
Neyse asıl bilgiyi Ausencia arkadaşım vermiş benim tekrardan bilgilendirmeme gerek yok.

"Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin ders kitaplarından kaldırılması tartışması Gırgır’a kapak oldu". (8/2/2012 Internethaber)

$girgir.jpg

Bundan bahsediyorum. Is girgira kadar dusmus, hala haberim yok diyorsunuz. Karikaturu de benim cizdigimi iddia etmezsiniz umarim.

"Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin ders kitaplarından kaldırılması tartışması Gırgır’a kapak oldu". (8/2/2012 Internethaber)

Eki Görüntüle 832475

Bundan bahsediyorum. Is girgira kadar dusmus, hala haberim yok diyorsunuz. Karikaturu de benim cizdigimi iddia etmezsiniz umarim.

Haberim yok demedim ki. Ayrıca sizin uydurduğunuzu da söylemedim bu kanıya nereden vardınız?
Gırgır dergisi her daim siyaseti ve siyasetçileri kapak yapar. Bu vahim bir durum olduğu anlamına gelmiyor.
Özellikle böyle konuların içinde adı geçecek kadar önemsenmemesi gereken bir dergi.
Ben 10 yaşında iken sene 98 di.
Sınıf başkanıydım öğretmenlerle içli dışlı iseniz kitaplarına da büyük şevkle bakarsınız.
O zamanda yoktu kitaplarda bunlar.
Büyütülecek yada dillerde dolaştırılacak bir konu değil.
Sonra trajikomik görüntüler ortaya çıkıyor.

Haberim yok demedim ki. Ayrıca sizin uydurduğunuzu da söylemedim bu kanıya nereden vardınız?
Gırgır dergisi her daim siyaseti ve siyasetçileri kapak yapar. Bu vahim bir durum olduğu anlamına gelmiyor.
Özellikle böyle konuların içinde adı geçecek kadar önemsenmemesi gereken bir dergi.
Ben 10 yaşında iken sene 98 di.
Sınıf başkanıydım öğretmenlerle içli dışlı iseniz kitaplarına da büyük şevkle bakarsınız.
O zamanda yoktu kitaplarda bunlar.
Büyütülecek yada dillerde dolaştırılacak bir konu değil.
Sonra trajikomik görüntüler ortaya çıkıyor.

Bu kaniya nerden mi vardim? Valla insani cildirtirsiniz, ben birsey yazmiyorum daha..:53:

Eger Atatürk kullanilarak bir kesime zulm ediliyor ve bu zulmü sanki Atatürk istiyormus gibi gösterilmeye calisiliyorsa, iste orada " yeter artik durun bakalim" demek hakkimiz ki, iste bizde onu diyoruz.

Sen şimdi ne diyorsun anlamadım..Atatürk kılık kıyafet devrimini niye yaptı?

Atatürk kilik kiyafet kanununu batiya uymak icin yapti demek ne büyük bir gaflettir.

Ben asla Atatürk icin böyle birsey söylemem.
Zira böyle birsey söylemek Atatürk ü kücümsemek olur.
Atatürk, muassir medeniyetlere ulasmanin, giyim kusamdan degil, ileri medeniyetlerin teknolaji ve gelismisliiklerini almaktan gectigini bilecek kadar akilli adamdi.
Eger kilik kiyafetle medeni yada gelismis bir ülke olunsaydi, Türkiye 80-90 yildir yerinde sayan 3. dünya ülkesi olmazdi.

Atatürk, bugün kiz cocuklarinin okula gitmesini engellemek icin yapti demekte büyük bir hadsizlik olur.
Okullarda dini egitim verilmesinin ne kadar önemli oldugunu söyleyen ve

" Bütün dünyanın Müslümanları Allah’ın son peygamberi Hz. Muhammed (sav)'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed (sav)’i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet’in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler." sözleri ile dinin önemini vurgulayan Atatürk ün, kiz cocuklarinin inanci icin okuldan uzaklastirilmasini istedigini düsünmek ne büyük aymazlik olur.

Atatürk ün kilik kiyafet ve diger bazi devrimleri yapmasinin sebebi neydi peki?

Tek bir sebep vardi.
Lozanda tam bir hezimete ugrayan ve Türkiye Cumhuriyetini tanimalari icin ingilizler basta olmak üzere diger ülkelere pekcok sözler veren ve anlasma sartlarini kabul eden Ismet Inönü nün, Atatürk ün elini kolunu baglamisidir.

Söyle ki;
Ismet Inönü Osmanlidan tamamen koptugumuzu ve bati ile ayni paralelde yürüyecegimizi onlara ispat etmemiz icin öne sürdükleri her sarti kabul etti.
Bu sebeple ISmet Inönü lozan dan döndügünde Atatürk ile büyük bir tartisma yasamistir. Atatürk, Inönü nün kabul ettikleri ve söz verdikleri seylere inanamamistir.

Hatta Ismet Inönü henüz lozandayken, Atatürk, 11 subat 1923 Mebuslar Meclisi toplantisinda halifelikle ilgili söyle konusmustu.

“Türkiye’nin vazifesi makam-ı hilafeti kurtarmaktır. Bu bizim için bir davayı mahsustur (özel davadır). Bunu makam-ı hilafet olarak nihayetine kadar göstermek ve onun kurtarılmasına çalışmak bizim için hayırlı bir davadır. Bizim için bu dava Âlem-i İslam nazarında fevkalade takviye eden bir meseledir. Bunu sarsmak doğru değildir.”

Bunlari söyleyen Atatürk, Lozan antlasmasi sonrai halifeligi kaldirmistir.

Peki neden yapmak zorundaydi, neden eli kolu baglanmisti?
Bogazlar yüzünden.
Lozanla Türkiye Cumhuriyetini kabul ettiler ama diger isteklerinin yerine getirileceginden emin olmak icin Bogazlarin kontrolünü bize vermediler.

Ne zaman ki Atatürk bütün isteklerini yerine getirdi, bütün istedikleri degisiklik yapildi, iste o zaman Montrö Bogazlar sözlesmesi ile bogazlarin kontrolünü bize verdiler!

Yani o an icin yapilanlar bir sebeple yapildi.
Ama o zaman erkekler sapka haric hicbirsey takamiyordu. Yani artik bu kural önemsenmiyor.
Peki sapka icin gözardi edilen sey, basörtüsü sözkonusu oluncami önemli oluyor:)

Sen şimdi ne diyorsun anlamadım..Atatürk kılık kıyafet devrimini niye yaptı?

sevgili Madamiks; Atatürk kılık kıyafet devrimini, kendinden sonra gelenlerin, kendinden farklı düşünen insanları baskı , zulüm ve dışlamak sureti ile yıldırması için mi gerçekleştirmiştir?

sevgili Madamiks; Atatürk kılık kıyafet devrimini, kendinden sonra gelenlerin, kendinden farklı düşünen insanları baskı , zulüm ve dışlamak sureti ile yıldırması için mi gerçekleştirmiştir?

Elbette hayır. Zaten bu inkılabın asıl amacı belli bir kesme gıcık olup o kesmi kısıtlamak değil, o dönem toplumda bir kılık kıyafet birliğinin olmamasından kaynaklanan düzensizliği gidermektir.. Atatürk halkı mağdur edecek tek bir adım atmamış bir liderdir. Mağduriyet dediğin gibi Atatürk dönemi sonrasından geliyor.
En başta İnönüden. Asıl baskı ve zulm o dönemdedir. Ne kadar başarılı bir paşa ise, o denli başarısız bir devlet adamıydı.

Hım sırası gelmişken tek cümleyle geçmek isterim, hilafet makamının kaldırılması, Atatürk'ün söylendiği gibi islama özel bir düşmanlığı olmasından değildir. Dış mihrakların ve içerideki vatan hainlerinin bu makamdan beslenmesindendir. Bunu artık ilk okul çocukları bile bilmekte.

Kim ne derse desin, bu ülkenin devlet rejimi ve üniter yapısı her zaman tehlike altında olmuştur. Komplo teorisi değil, korku senaryosu değil, bu bir gerçek. Zira bugün ülkenin geldiği bunun kanıtıdır ve ileride geleceği nokta da bunun kanıtı olacaktır.

Emin ol datlucadu, baş örtüsü yasağının kaldırılması, bu mağduriyetin giderilmesi için "gerçek" ulusalcılar her dönem mücadele etmiştir.

Neden 11 sene baş örtüsünden nemalandı bu hükümet? Lütfen bana demeyin chp karşı çıktı, iptal davası açtı diye. Anayasayı delik deşik eden bir hükümetten bahsediyoruz. Götür kardeşim referanduma? Madem çok istiyorsun bu mağduriyetin giderilmesini.
Hikaye..

Gerçek oğlu gerçek olan bir durum var ki, bugün Atatürk, devrim ve ilkerler ile hesaplaşılıyor. Cumhuriyetin temel taşları bir bir kaldırılıyor.

Bu ülkede Atatürk silinmeye çalışıldıkça, birileri onun yaptıklarıyla uğraştıkça, o daha fazla ilahlaştırılacak ve putlaştırılacaktır.

Evet, o pis eller çekilsin artık devrim ve inkılapların üzerinden..

Hiçbir partide iş yok bence iyice anladım bunu..
Havaalanı yapıyoruz diyor hayatında uçağa binemeyecek kişiler alkış tutuyor.Ne ironi ne ironi!
Başörtüsüne gelecek olursak resmi kurumlarda kesinlikle giyilmesine karşıyım.Okul ,lise de vs..
Çünkü ülkemizde maalesef birini dinle etkilemek çok kolaydır,ne zamanki ülkemizde artık insanlar dini kullanmaz,dinle birilerini kandırmaya kalkmaz ve dinle etkilenmez,işte o zaman taksın .
Normal hayatta istediğini yapsınlar umrumda değil açığa da kapalıya da saygım var.
Ama iktidar dini o kadar çok kullanıyor ki artık insanlar dinden soğuyor.
Gezi konuşmaları geçmiş arada sadece tvye bakmayın diyorum ,o olaylar olurken 2 farklı gazete alıyordum ben ne kadar fark olduğunu kendim gördüm,gözlerime inanamadım tek bir kaynağa bağlı kalmayın.

Back