• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeter artik kullanmayin Atatürk ü!

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
CHP li Belediye baskani Mustafa Akaydın, Atatürk görse kahrolurdu dedi.

Akaydin;
"Türk Ulusu'na hiç yakışmayan türbanın son 10 yıldır Türk kadınına dayatılmasını bir siyasi tavır olarak değerlendiriyorum. Demokrasi paketindeki başörtüsü serbestliğini ayıplıyorum. 1989 itibarıyla anayasa içtiatları halen geçerlidir Türkiye'de.
Rektörlerin üniversitelere türbanlı ögrenci kabul etmesi suçtur. Kamuda memurun, okulda öğretmenin türbanlı olması dinsel dayatmacılığın ön adımlarıdır. Atatürk, Türkiye'nin şu halini görse kahrolurdu.'" dedi.

Kardesim yeter artik, sizde su köhnemis zihniyetinizde düsün artik su milletin yakasindan yahu.

Ne zaman iyi birseyler olsa hep önüne engel olursunuz ve öne Atatürk ü sürersiniz.

Atatürk ü kullanmayin artik, milleti Atatürk e düsman ettiniz.

Gittiniz basörtüsü serbestligini durdurmak icin Danistaya iptal basvurusunda bulundunuz, hala cikmis konusuyorsunuz.

Yarica kimseye zorla taktirilmiyor, siz basörtülü kadini Türkiye vatandasi saymiyormusunuz, basörtülü kadina serbestlik getirildi.

Ne hazimsizmissiniz ya!

Son düzenleme:
Evet inanc özgürlügü denen birsey var.
Ülkede güzel bir adim atilmis ve insanlarin bir kesimi gercekten kendini simdi özgür hissetmis ama adamlar kalkip buna engel olmak istiyor ve bunu Atatürk adina yapmaya kalkiyorlar.

Her islerinde Atatürk ü kullanmalarindan artik bikkinlik geldi.

İşsizlerden sgk primini devlet niçin zorla alıyormuş bir nevi hava parası.........chp açıklasın bize......yapamaz açıklayamaz........en iyi danışıklı dövüşü onlar yapıyor da o yüzden

ee en iyi yaptıkları şey bu onlarda haklı napsınlar,oda olmasa barajı geçemeyecekler zira :ssz:

İşsizlerden sgk primini devlet niçin zorla alıyormuş bir nevi hava parası.........chp açıklasın bize......yapamaz açıklayamaz........en iyi danışıklı dövüşü onlar yapıyor da o yüzden

Torba yasa Akp li milletvekilleri tarafından meclis genel kurula taşınmıştır.İtirazlara rağmen oylanmış,Abdullah Gül tarafından onaylanmıştır.

Ana muhalefet partisi ,soru önergeleriyle milletvekillerinin Bakanlıklar’dan, gündeme ilişkin konularda bilgi isteme ve uyarma hakkına sahiptir.İktidarı denetleme yetkisine sahiptir.Anayasa mahkemesine gidebilir danıştaya başvurabilir,soru önergesi verebilir.Ülkeyi yönetmez,bütçede oluşan açıklardan ana muhalefet partisi sorumlu değildir.Bu açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti yönetme yetkisine sahip olan ve bu kanunları hazırlayan yani bu parayı vatandaştan isteyen hükümetinizden istemeniz gerekir.

chp'nin atatürkü kullanmaktan başka elle tutulur pek yapabildigi bir sey yok zaten.

Torba yasa Akp li milletvekilleri tarafından meclis genel kurula taşınmıştır.İtirazlara rağmen oylanmış,Abdullah Gül tarafından onaylanmıştır.

Ana muhalefet partisi ,soru önergeleriyle milletvekillerinin Bakanlıklar’dan, gündeme ilişkin konularda bilgi isteme ve uyarma hakkına sahiptir.İktidarı denetleme yetkisine sahiptir.Anayasa mahkemesine gidebilir danıştaya başvurabilir,soru önergesi verebilir.Ülkeyi yönetmez,bütçede oluşan açıklardan ana muhalefet partisi sorumlu değildir.Bu açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti yönetme yetkisine sahip olan ve bu kanunları hazırlayan yani bu parayı vatandaştan isteyen hükümetinizden istemeniz gerekir.

Bu açıklamayı hükümetimizden isteyemeceğimi biliyorum......dediğim dedik çaldığım düdük......öğrenilmi§ çaresizlik bir nevi............chp de türbanla Atatürkle uğraşacağına ana medyada en azından yeni sgk yasasını eleştirip bu konuda madur olanlara yardımcı olmalıydı........adamlarda çıt yok.......onu demek istemiştim

CHP Atatürk'ü, MHP Milliyetçiliği, BDP Kürt vatandaşlarımızı, AKP de dini kullanarak rant elde etmeye çalışıyor. Olayı CHP'ye indirgememek lazım. :31:

Tum partiler birseyleri kullanarak rant saglamaya calisir.
Siyasetin mide bilandirici bolumu burasi zaten.

CHP Atatürk'ü, MHP Milliyetçiliği, BDP Kürt vatandaşlarımızı, AKP de dini kullanarak rant elde etmeye çalışıyor. Olayı CHP'ye indirgememek lazım. :31:
Beğen butonum yok......artık idare ediver.........evet hiçbirinin bir argümanı yok lakin şu an ana muhalefet partisi chp ......o bakımdan şeyetmiştim

Atatürk'ten ziyade dini kullanmak daha vahim bir durum...:50:

O zaman asıl sorumluların yaptığı hataları masaya yatıralım.Belki sizde Chp yi konuşmayı bırakmalısınız.Ülkenin gündemi belli ve cok ciddi psikolojik harekat altındasınız farkında mısınız? Her hafta gündem değişiyor.Deli gibi kamu spotu dönüyor tv de,hep bir sevgi sağlık falan hayır hükümet propagandası.Suç oranları ve mutsuzlukk ve güven ortamı yok oldu.Yorucu ve stres altındayız.Chp yıllardır bu ülkeyi yönetmezken,ve o geçen yıllar boyunca anap ve dyp ,mhp,dsp tekrar ve tekrar seçen bu halk,bir anda nasıl oldu da akp ye karşı olduğunda Chp Lİ OLUVERDİ.Bu algıyı yaratan bundan prim sağlayan başbakandır.Size bir şeytan yaratmalıydı ki tabanını canlı tutsun,Chp de yüksek bir oy oranına sahip olunca yeterli vekil çıkaramayan akp nin karşı atağıdır.Akp li değilsen CHP lisindir ??? Türban ajitasyonunda da biz bıktık,kapanıosan kendine kardeşim demekten bıktık.Sunni kardeşlerime başsağlığı diliyorum diyen mezhepçilerden de bıktık,ben de TÜRK değilim diye ortya fırlayan koskoca TÜRK tarihine ecdadına saygı duymayan yönetimden şikayetçiyız kardeşim bu vekillerden de utanıyoruz.

Peki CHP Atatürk ü mü kullanıyormuş?? Bu partiyi Atatürk kurmuştur.Türkiye Cumhuriyetinin parlamenter sisteme geçişisinin ilk adımıdır.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur.Atatürk ün mirasıdır.Kuruluş tüzüğünde Atatürk ve ilkelerine uymak esastır.Atatürk sadece Ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış kahraman bir komutan değil aynı zamanda Atatürk ilk parti genel başkanıdır.ilk başbakan,ilk cumhurbaşkanıdır.Chp nin Atatürkü'ü ağzında düşürmemesi kadar doğal bir şey göremiyorum.

Peki Chp Atatürk ün kurduğu parti olma ağırlığını taşıyabiliyor mu ? Hayır ama bu partiyi yöneten genel başkanların hepsi namuslu insanlardır HIRSIZ değildirler.

Asıl Atatürk düşmanı olan ,onun aziz hatırasını silmeye çalışanlar şehitlerimizi şanlı tarihimizi yok sayanlar iş başında oldukça ve seçildikçe vatan hainleri memleketimizi satmaya devam ettikçe adını daha çok duyacaksınız.Evde tv başında çay içerek memleket kurtarıyoruz biz.O sebepledir ki bırakın bu işleri de dindar değil vatansever insanlar yetiştirin.Dinimizi her yerde yaşayabiliriz kimse dualarımızı elimizden alamaz ama başka vatan bulamayız.

O zaman asıl sorumluların yaptığı hataları masaya yatıralım.Belki sizde Chp yi konuşmayı bırakmalısınız.Ülkenin gündemi belli ve cok ciddi psikolojik harekat altındasınız farkında mısınız? Her hafta gündem değişiyor.Deli gibi kamu spotu dönüyor tv de,hep bir sevgi sağlık falan hayır hükümet propagandası.Suç oranları ve mutsuzlukk ve güven ortamı yok oldu.Yorucu ve stres altındayız.Chp yıllardır bu ülkeyi yönetmezken,ve o geçen yıllar boyunca anap ve dyp ,mhp,dsp tekrar ve tekrar seçen bu halk,bir anda nasıl oldu da akp ye karşı olduğunda Chp Lİ OLUVERDİ.Bu algıyı yaratan bundan prim sağlayan başbakandır.Size bir şeytan yaratmalıydı ki tabanını canlı tutsun,Chp de yüksek bir oy oranına sahip olunca yeterli vekil çıkaramayan akp nin karşı atağıdır.Akp li değilsen CHP lisindir ??? Türban ajitasyonunda da biz bıktık,kapanıosan kendine kardeşim demekten bıktık.Sunni kardeşlerime başsağlığı diliyorum diyen mezhepçilerden de bıktık,ben de TÜRK değilim diye ortya fırlayan koskoca TÜRK tarihine ecdadına saygı duymayan yönetimden şikayetçiyız kardeşim bu vekillerden de utanıyoruz.

Peki CHP Atatürk ü mü kullanıyormuş?? Bu partiyi Atatürk kurmuştur.Türkiye Cumhuriyetinin parlamenter sisteme geçişisinin ilk adımıdır.Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur.Atatürk ün mirasıdır.Kuruluş tüzüğünde Atatürk ve ilkelerine uymak esastır.Atatürk sadece Ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış kahraman bir komutan değil aynı zamanda Atatürk ilk parti genel başkanıdır.ilk başbakan,ilk cumhurbaşkanıdır.Chp nin Atatürkü'ü ağzında düşürmemesi kadar doğal bir şey göremiyorum.

Peki Chp Atatürk ün kurduğu parti olma ağırlığını taşıyabiliyor mu ? Hayır ama bu partiyi yöneten genel başkanların hepsi namuslu insanlardır HIRSIZ değildirler.

Asıl Atatürk düşmanı olan ,onun aziz hatırasını silmeye çalışanlar şehitlerimizi şanlı tarihimizi yok sayanlar iş başında oldukça ve seçildikçe vatan hainleri memleketimizi satmaya devam ettikçe adını daha çok duyacaksınız.Evde tv başında çay içerek memleket kurtarıyoruz biz.O sebepledir ki bırakın bu işleri de dindar değil vatansever insanlar yetiştirin.Dinimizi her yerde yaşayabiliriz kimse dualarımızı elimizden alamaz ama başka vatan bulamayız.

Son cümlesine kadar haklısınız........lakin benim tepkim konunun absurdlüğüne idi biraz da........chp hiçbir zaman bu derece büyük hırsızlıklar yapmadı elbet beş düşünüp bir yazıyoruz.........sonra adın chp li oluyor.........senin partin zaten türbana karşıydı bu yüzden demokratik değildi oluyor.........yalnız en ahlaklısı ahmet necdet sezer dahi ikiz yasaları ikiletmeden imzaladı..........chp ve diğer muhalefet partileri ihanet yasalarına hiç ses etmedi
Hırsîzlıkları geçtik artık onları gözümüz görecek durumda değiliz.......partiler arası fark akp nin yasalarî ayak sürümeden geçirmesi çok istekli olması diğerleri daha yavaştı en azından ......bize zaman kazandırıyordu
Amacımız burda devleti evden kurtarmak değil bazı şeylere dikkat çekmekti.........biz burda tùrbandı dekolteydi atatürktü diye ikiye bölünürken onlar kîdem tazminatını nasıl kaldırîrız asgari ücreti nasıl düşürürüz derdindeler bu konular kimsenin umrunda değil galiba
Ben de şuna dikkat çekmek istedim........18 23 yaş arası kızlarımız eğer üniversiteli değilse ve çalışmıyorsa 25 yaş üstü erkeklerimiz işsizse taksimetre gibi her ay devlete borçlandığının farkında mı acaba
Not :aleviyiz.......yüce başbakanîmızın madımak davası düştüğünde ülkemiz için hayırlı olsun dediğini unutmayınız.......ortada hırsızlık olmasa bile benim herhangi bir sağ partiyi savunmam mümkün değildir........chp den tek şikayetimiz ihanet yasalarîna hiç sesinin çıkmaması.........biraz ayak sürùseydi barı...........milyonlarca insanın başını yakacak yeni sgk yasasını kimse anlatmıyor taksimetre işlemeye devam ediyor......ne o ama türban serbest
Ben de sayın başbakan gibi millete hayırlı olsun diyorum.......ne diyim

Son düzenleme:
Kesinlikle çok haklısın,
Ülkeyi yönetenler vatandaşları kutuplaştırıyor.Ben 33 yaşındayım hiç biz Cumhuriyet bayramında başörtülü bir bayanla yürümedim yada görmedim.Eğer mümkün olsaydı o günde kol kola olmaktan ONUR duyardım.Göremezsiniz.Akp den önce 99 da Dsp-Mhp koalisyonu vardı.O zamanda yoklardı.Yanı arkadaşın dediği gibi Chp yüzünden Atatürk ten nefret edilmediğini 7 yaşındaki çocuk bile bilir.Bu çok eski bir nefrettir.
29 Ekim 2012 de Ankara da Cumhuriyet kutlaması yapmak isteyenleri Anıtkabire yürümek isteyenleri polise dövdürürsen bu şiddete dur diyen koskoca cumhurbaşkanının makamını küçük düşürürsen,yani parmağını halkın gözüne sokarsan ,her 10 kasımda yurt dışındaysan neden memleketten gidiosun dıyenlere ''baston gibi dikilmenin anlamı ne dersen'' yani aslında saygı gösterip herkesi kucaklamak yerine düşmanlık gösterirsen seçmenin teselliside CHP olur.Alırsın eline bayrağı dökülürsün sokağa Demokrasinin adı da Atatürk olur.

Muhalefete yüklenelim,peki bizim hiç mi suçumuz yok.Kamu kurumlarında bile iktidar partisi reklamları yapılıyor,tv chp genel başkanının haberi çok az verılıyor.Eminim bir çok kişi yaptığı faydalı çalışmalardan bi haberdir.basın onlara hizmet ediyor,Yargı yokkk,fırsat eşitliği yok,ıkı binden fazla üniversite öğrencisi hapiste,şerefli askerler hapiste, teröristlere açılım,eğitim sistemindeki rezalet,yok yok,bu demokrasi değil.Chp nin kaseti arkasından ,Mhp nin kasetleri,2009 Muhsin yazıcıoğlu ölümü rakip kalmadı ,mücadele edecek yol yön var mıdır? Biz bu kadar vekil çıkarmalarına izin vermemeliydik.Tek başına kanun çıkarmalarını engelleyemıyoruz şu an,meclis toplanmadan gece 3 te kanun cıkarıp onaylıolar,4+4 Chp li vekıllerı salondan atıp kanunu geçir mediler mi? Atı alan Üsküdarı Geçti bence,biz konusalım Chp den Mhp den Başörtüsünden birbimizi yiyelim doymayalım

Benim anlamadığım nokta insan hem dinini hem vatanını sevemezmi?.Biri ya dinini ya vatanını sevmek zorundamı?Ve bunu partilerle alakası ne?Falanca parti dindar diye ben o parti ilemi dinimi yaşamalıyım?Yada filanca partiyi tutmuyorsam vatanımı sevmiyormu oluyorum?

Atatürk'ün adının arkasına sığınıp, onun gösterdiği yoldan uzaklaşanlar
Milleti Atatürkçüyüz diye kandırdılar.
CHP sosyal demokrat bir partidir.
SOSYAL DEMOKRATLAR MİSAK-I MİLLİ'YE SAHİP OLMAK ZORUNDA DEĞİLDİR.
Sosyal Demokratlar, Terör örgütüne "terörist" demezler.
Ne derler? Özgürlük Hareketi.
Atatürk'ün "Sosyal Demokrasi" söylemini ağzına aldığı tek bir belge vardır.
O da; 13 Mayıs 1925 Tarihli "sosyal demokratları yasaklama kararnamesidir."
Sosyal Demokratlık başka bir şey, Atatürkçülük başka birşeydir.

İngiltere'de de Sosyal Demokrasi var, Kraliçe var.
İsveçte Sosyal Demokrasi var (Oslo görüşmelerinin yapıldığı yer.)
Cumhuriyet yok, Kral var...

Atatürk'ün ideolojisinde cumhuriyet ile demokrasi bağlıdır.
Cumhuriyet demek, Demokrasi ile devlet idaresi demektir.

Sosyal demokraside böyle birşey yok. Milliyetçilik yok.

Sosyal Demokrat parti, Atatürk'ün ideolojisine sahip değildir.
Sosyal demokratlara göre pkk;
Baskıcı rejim altında inleyen halkın gerillasıdır!!!
Silahlı örgütüdür. Terörist değildir.
Bize göre teröristtir.
Onlara göre özgürlüğü için savaşan halkın silahlı örgütüdür.
Sosyal demokrasi üniter devlet modelinden ziyade,
Federatif devlet ağırlıklıdır.

ŞU VİDEOYU İZLEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.
Dr. Hasan İleri tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde anlatmış.

[video=youtube;nABXk6vYcSk]http://www.youtube.com/watch?v=nABXk6vYcSk[/video]

CHP eylem ve söylemleriyle halkımızın değerleriyle çatışan parti olarak tarihe geçmiştir. Hiç bir şeyden çekmedi Türkiye CHP'den çektiği kadar. Hiçbir şey zarar vermedi bu ülkeye CHP'nin verdiği kadar.

Halkın değerleriyle savaşan, halkını idamlarla cezalandıran, sürgünlere gönderen ve zindanlara atan geçmişiyle CHP iktidarları halkımıza hapisleri, istiklal mahkemelerini, baskı ve gözyaşını hatırlatır.

CHP'li olmak veya olmamak sanki Türkiye'nin bin yıllık tarihinden yana olmak veya olmamakla eş değerli gibidir. CHP milletin dini, kültürel ve tarihi genetik kotlarıyla uyuşmayan yanından dolayı 50 yıldır sürekli kan kaybetmektedir.

Anayasa oylamasında, son belediye, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde ortaya koyduğu mızıkçı, uzlaşmaz tavırları, düşük performansı ve inandırıcı olamamasıyla iyice milletin gözünden düşmesi de bunun için.

Yok olmaya yüz tutan itibarını kurtarmak, kayan tabanını tutabilmek için iktidara karşı olan illegal örgütlerle sokakları birbirine katan bir avuç marjinal guruplarla birlikte hukukun sınırlarını çiğniyor, darbelerden umut bekliyor.

Halkın otobüslerini, otobüs duraklarını yakan, emniyet güçlerine taşlı sopalı Molotof kokteyli saldıran bir avuç gözü dönmüş Marksist, ulusalcı ve Ergenekon'cularla hareket etmesi içine düştüğü acziyeti gösteriyor.
İstanbul'da bir belediyenin düzenlediği ''Cumhuriyete Bağlılık'' yürüyüşünde , "Hiçbir güç bizi inandığımız yoldan alıkoyamayacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, her şeyi istediği gibi serbestçe söylemesine, hatta eleştirilerinin dozajını hakaret ve küfre kadar götürmesine, istediği gibi esip gürlemesine rağmen hâlâ susturulmaktan bahsediyor.

Kılıçdaroğlunun inandığımız yol dediği nedir acaba? Halkımız gerçekten bu inancı merak ediyor.

İnançtan kastedilen ezanı susturmak, Kuran-ı yasaklamak, camileri kapatmak, Kur'an kurslarını ve İmam Hatip Okullarının önünü kesmek, halkı hiçe sayan tek parti despotizmine getirmek, Cumhuriyet diye bu millete tek parti despotizmini dayatmak mı?

Cumhuriyet, milletin kendi yöneticilerini kendi özgür iradeleriyle seçmesi, kendi kendilerini yönetmesidir. Ne bir diktatörlüğün, ne bir despotizmin, ne darbeciliğin, ne de askeri vesayet rejimlerinin adı değildir.

Cumhuriyet, cumhurun rejimidir. Bir avuç mutlu azınlığın, asker ve bürokratın veya CHP'lilerin yıllarca millete yutturmaya çalıştıkları antidemokratik, baskıcı ve gayri meşru bir rejimin adı değildir.

Türkiye'nin seksen yıldır kendi kabuğunu kıramamasının, sorunlarını çözememesinin tek sebebi totaliter CHP statükoculuğunun ürettiği virüsten kurtulamamasıdır. PKK sorunundan sonra, Türkiye'nin elini kolunu bağlayan 2. engel de bu zihniyettir.

Bu iki engeli aşınca Türkiye'yi kimse tutamaz.

Alinti

Son düzenleme:
Asıl Mustafa Kemal Atatürk kendi kurduğu partinin bu durumlara düştüğünü bilse kemikleri sızlardı. Atamızın kurduğu bir partinin bu durumlara gelmesi gerçekten çok üzücü.
Ayrıca Atatürk laiklik getirmiştir dinsizlik değil. Herkes istediği gibi giyinir ama daha malesef Chp laikliği tam anlamıyla anlayabilmiş değil.
Zaten tüm siyasi partiler kendi çıkarlarını düşünürler. Hele bu partilere üye olanlar da partiler sayesinde iş sahibi olabilmek adına yalakalık yapıyorlar. Bir de babadan oğula geçen particilik vardır ki daha felakettir futbol takımı gibi babalar çocuklarına kendi partisini sevdirir kötü de olsa iyi de olsa çıkarları için arkasında durur.
Mhpli arkadaşım var mesela babasından kendine geçmiş bu durum şimdi parti yalakası oldukları için hemen en üst makamda iş bulabiliyorlar kardeşi de kendi de binlerce işsiz varken onlar alınır çünkü üyedirler milletvekilleri vardır tanıdıkları, tek bildikleri parti kötü bişey de yapsa arkasındadırlar gs veya fb takımı gibi parti tutarlar sorgulamazlar. Tek mhpye özgü değil her partiden var böyleleri o yüzden tüm siyasi partilerden nefret ediyorum.

Hiçbiri Atatürk'ün kılı bile olamazlar. Tek bildikleri Atatürk'ün adını kullanmaktır.

ayrıca chp ve mhp yaptıkları yanlış politikalarıyla her zaman AKPyi kazandırmışlardır. Şuan başımızda AKPnin olmasının iki sebebi vardır CHP ve MHPdir. Ve bu gidişle onların sayesinde AKP yola çok devam edecek birde rezil gibi barajı düşürün diyorlar yaptıkları tek şey AKPnin ekmeğine yağ sürmek.

Son düzenleme:
Back